(video) Poliția va efectua razii prin ţară până la sfârșitul lunii! Se verifică şi amenzile neplătite

Vânătoarea de șoferi care nu și-au achitat amenzile a început pe străzile din Chișinău. Inspectorii opresc mașinile, apoi îi verifică pe conducătorii auto, cu ajutorul unui scanner. Dacă depistează că pe numele lor au fost emise procese verbale, iar amenda nu a fost plătită, oamenii legii le înmânează oficial.

Șoferii, care au fost opriți ieri la filtrul de pe șoseaua Hâncești, nu prea au fost de acord cu încălcările imputate, dar se văd nevoiți să le achite.

Dacă nu sunt achitate, amenzile se sting după un an de la fixarea contravenției. Însă, șoferii nu scapă de ele, dacă sunt prinși în trafic și semnează procesele verbale. Sau atunci când, scrisoarea poliției vine prin recomandare.

Pentru a fi la curent cu existența amenzilor, șoferii sunt îndemnați să le verifice regulat.

„Ei se prezintă la Centrul unic de monitorizare, cu permisul de conducere și certificatul de înmatriculare și noi verificăm în baza de date”, a declarat Igor Postu, șeful secției monitorizare și informare din cadrul INP.

Pe parcursul zilei de ieri, în două sectoare ale capitalei au fost organizate filtre pentru depistarea șoferilor care încalcă Regulamentul Circulației rutiere și dacă au făcut-o anterior.

Astfel, circa 160 de șoferi au fost trași pe dreapta și verificați prin intermediul aplicației E-DATA. Dintre aceștia 84 s-au ales cu procese-verbale în urma încălcărilor depistate de camerele de supraveghere. Cele mai frecvente abateri sunt depășirea limitei de viteză, ignorarea semnelor de interzicere a semaforului și nerespectarea marcajelor rutiere.

Deasemenea prin filtru a fost depistat și un șofer care circula fiind în stare de ebrietate chiar de dimineaţă. Supus testului alcoolscopic, acesta avea 0.73 mg/l alcool în aerul expirat. Totodată, 28 de conducători au primit citații de prezentare la CUMC, iar cei cu centurile de siguranță necuplate au fost avertizați despre riscuri.

Operațiunea are scopul de a crește gradul de siguranță în trafic și responsabilizarea șoferilor cu privire la pericolele la care se expun și îi implică pe ceilalți participanți la trafic. Astfel de acțiuni sunt organizate atât în municipiul Chișinău, cât și pe întreg teritoriul țării.

Cmentariile sunt închise