(video) Poliţiei dintr-un orăşel din Arkansas i s-a interzis să mai scrie amenzi pentru vitezomani. A dat deja prea multe

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Într-un mic orăşel din statul american Arkansas, care are puţin peste 300 de locuitori, poliția a dat peste 2.300 de amenzi pentru depăşirea limitei de viteză în patru ani. Astfel autoritatea a încercat să-i facă pe cetățeni să respecte legea.

Dar pentru că un audit a arătat că peste jumătate din veniturile orașului au provenit din încălcările rutiere, acum ofițerilor le este interzis să scrie amenzi de viteză pentru anul următor. Primăria locală consideră că oamenii legii au exagerat și îi pedepsesc prea des pe șoferi.

Doar în anul 2020, poliția din Menifee a scris amenzi în valoare de 120.000 de dolari. Reieşind că în el îşi duc traiul doar 302 oameni, asta înseamnă că pe cap de locuitor ar reveni 400 de dolari.

S-a dovedit că în acest fel polițiștii au încălcat legea, deoarece încasările din amenzi nu ar trebui să depășească 30% din veniturile din bugetul local. În 2020, în perioada pandemiei, veniturile localităţii au scăzut, însă amenzile rutiere au constituit peste 50% din încasările în buget.

În total, de la 1 ianuarie 2018 până în 24 august 2022, polițiștii au înmânat 2.318 amenzi (un ofiţer are recordul de 771 de procese verbale semnate) şi au ignorat recomandarea primarului de a nu-i pedepsi pe șoferii care au depășit limita de viteză cu doar 10 mph (16 km/h) sau mai puțin.

De cealaltă parte, replica şefului inspectoratului local de poliţie a fost că scopul său este de a stabili statul de drept și de a-i determina pe șoferi să respecte legea.

Proaspăta interdicție de a amenda contravenienții nu înseamnă că fanii condusului cu mare viteză vor rămâne nepedepsiți. Patrule ale poliției de stat din Arkansas vor rămâne pe autostrăzile din vecinătatea orașului Menifee și nimeni nu a oprit camerele pentru fixarea automată a încălcărilor.

Cmentariile sunt închise