(video) Porsche 911 Turbo S cu 900 de cai putere? Nicio problemă, spune BRABUS
Începând cu anul 2022, compania BRABUS s-a gândit să-şi extindă activitatea şi a anunţat că începe să modifice şi automobile marca Porsche, după ani de fidelitate mărcilor Mercedes-Benz, Mercedes-AMG şi smart! A început cu programe de tuning Taycan, după care a urmat 911 Turbo S.
Acum însă, la un an distanţă, anunţă un upgrade mai performant a rachetei germane, de această dată fiind valabil doar pentru coupe. Mai exact este vorba despre o ediţie limitată de maşini – BRABUS 900 ROCKET R! Modelul a fost arătat în cadrul recentului BRABUS Signature Night 2023!
Caracteristici cheie:
- Motorul boxer twin-turbo de 3.8 litri a fost conectat la două turbocompresoare specifice BRABUS VTG care produc o presiune maximă de supraalimentare de 1.9 bari şi la un sistem de evacuare BRABUS care include doi catalizatori de înaltă performanță și filtre personalizate de particule pe benzină.
- Utilizarea materialului hi-tech Inconel super uşor și rezistent la căldură joacă, de asemenea, un rol important în raportul remarcabil putere-greutate al acestui supercar. Iar supapele-fluture controlate electronic oferă posibilitatea de a regla nota de evacuare din interiorul cabinei.
- Iar nişte supape BRABUS cu adaptoare BoostXtra produc un zgomot clar audibil atunci când șoferul ridică piciorul de pe accelerator.
- Inginerii în motoare și specialiștii în electronică au efectuat teste extinse și cercetări pe bancurile de testare moderne pentru a asigura interacțiunea perfectă a tuturor componentelor de înaltă performanță. Hărți cu setări specifice pentru injecție, controlul presiunii de supraalimentare și aprindere joacă un rol cheie în această armonizare. În plus, comenzile transmisiei au fost adaptate la potențialul imens de performanță.
- Drept rezultat, maşina are să ofere 900 CP la 7.200 rpm şi un cuplu maximal de 1.000 Nm la 5.100 rpm. În combinație cu transmisia automată cu opt trepte și dublu ambreiaj, dar și sistemul de tracțiune integrală controlat electronic, noul supercar BRABUS are nevoie de doar 2.5 secunde pentru 0-100 km/h şi de 7.2 secunde pentru 0-200 km/h. Viteza maximă e limitată electronic la 340 km/h pentru a proteja anvelopele.
- În aceste intervale de viteză, aerodinamica joacă un rol dominant și, prin urmare, se află întotdeauna în vârful specificațiilor de performanță pentru designerii BRABUS. Caroseria BRABUS WIDESTAR a ediției limitate este produsă din carbon ușor, dar de înaltă rezistență, folosind procesul complex pre impregnare.
- Un spoiler-buză frontal suplimentar, realizat din carbon expus, este controlat activ și coboară în fluxul de aer, producând astfel mai multă forță de apăsare la viteze mari. Învelișurile de carbon realizate din același material direcționează în mod optim fluxul de aer în prizele de aer pentru radiatoarele și frânele din față.
- Bara de protecție WIDESTAR se integrează perfect cu aripile frontale custom de pe ambele părți. Gurile de aerisire încorporate în spatele lor sunt proiectate pentru a expulza aerul încălzit din pasajele roților și sunt echipate cu căptușeli personalizate din kevlar.
- Aripile BRABUS creează spațiu pentru noile jante forjate BRABUS Monoblock P cu cinci spițe delicate. Măsoară 9.5Jx21 pe faţă şi 12Jx22 pe spate. Vin îmbrăcate în anvelope Continental SportContact 7 de mărimi 255/45 ZR 21 şi 335/45 ZR 22 respectiv. Jantele mai dispun de nişte aerodiscuri din carbon. Acestea oferă tuturor celor patru roți un aer de curse inconfundabil și folosesc rotația roților pentru a scoate aerul încălzit de frâne.
- Panourile din carbon expus trec în pereții laterali BRABUS WIDESTAR de pe puntea spate. Prizele mari de aer din flancuri asigură motorului aer de combustie și răcire. Astfel, posteriorul are o lăţime impresionantă de 1.968 mm!
- Un difuzor integrat din carbon expus integrează perfect cele patru terminaţii de eșapament de 100 mm şi produce, de asemenea, o forță de apăsare mai mare pe puntea din spate.
- Iar spoilerul spate BRABUS, tip ducktail, a fost dezvoltat în tunelul aerodinamic în același scop. Se ridică și se înclină la viteze mari pentru a genera mai multă forță de apăsare.
- Elementul ornamental dintre stopuri poartă logoul BRABUS și, prin urmare, documentează ce fabrică de înaltă calitate renumită face acest supercar. Designul sportiv este completat de ornamentele din carbon expus pentru oglinzile laterale retrovizoare.
- Şi, pentru a asigura o manevrabilitate optimă, experţii au dezvoltat o suspensie specială care dispune de arcuri sport și amortizoare BRABUS coilover cu o serie de caracteristici personalizate de amortizare. Ele sunt pe deplin compatibile cu sistemul PASM din fabrică. În plus, un sistem de ridicare a punţii frontale a disponibil prin simpla apăsare a unui buton. Suspensia revine la înălțimea standard după aceea, la o altă apăsare a butonului sau automat.
- Asortându-se cu vopseaua specială Signature Gray a ediției limitate (în imagini e un exemplar în sporting black metallic), interiorul BRABUS MASTERPIECE este personalizat din cea mai fină piele. Tavanul este acoperit cu Alcantara în aceeași culoare. Insignele BRABUS MASTERPIECE de pe spatele scaunelor frontale documentează originea de înaltă clasă a acestui cockpit. Însă libertatea de personalizare după propriul gust rămâne.
În total vor fi făcute doar 25 de exemplare. Preţul de start este de 461.500 de euro, aproape cât două 911 Turbo S originale.
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise