(video) Porsche, Mercedes, BMW, Audi de circa 2.000.000 lei au fost aduse prin contrabandă pentru a le vinde piesele

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, anunță finalizarea investigațiilor în dosarul mașinilor introduse în Moldova prin contrabandă. Toate au fost aduse cu scopul punerii în vânzare a pieselor, în valoare de circa 2.000.000 de lei.

S-au identificat deocamdată șapte modele diferite de marcă Porsche, Mercedes, BMW și Audi. Acestea au fost introduse ilegal din statele Uniunii Europene, dar și din Marea Britanie.

Dintre acestea, patru mașini sunt furate din Marea Britanie. Iar trei într-un mod interesant au fost aduse în RM fără ca să figureze în registrul traversărilor frontierei! Acest aspect face și el obiectul investigațiilor.

De asemenea, au fost stabilite și alte mijloace de transport introduse ilegal, prin aceeași metodă. Oamenii legii urmează să stabilească locul aflării lor!

Reamintim că, în același dosar, la începutul lunii mai 2024 au avut loc percheziții în cinci localități, de unde au fost ridicate atât mașini funcționale, cât și spre dezasamblare și piese spre vânzare în valoare de circa 6.000.000 lei. De asemenea, la jumătatea lunii mai autoritățile anunțau anunță încă o captură de mașini dezasamblate și piese de contrabandă, de circa 14.000.000 lei.

Acum, urmare a acestor percheziții, au fost depistate toate cele șapte automobile de contrabandă, iar PCCOCS urmează să trimită dosarul în judecată. În dosar sunt patru învinuiți, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, inclusiv organizatorul grupului infracțional (motivat de perspectiva unui câștig rapid, deși infracțional), care între timp beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Apropo, în privința unuia din ei, PCCOCS a trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023. Este vorba despre contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Cmentariile sunt închise