(video) Porsche vrea a 20-a victorie la Le Mans! Sâmbătă va porni din pole position

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Echipa Porsche Penske Motorsport va aborda ediția din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans din pole position! În urma Hyperpole, ultima sesiune care stabilește locul pe grila de start, Kévin Estre a stabilit cel mai bun timp la bordul unui Porsche 963 #6.

Porsche a obținut astfel al 19-lea pole position în istoria acestui maraton. În cursă, francezul va împărți cockpitul prototipului hibrid cu belgianul Laurens Vanthoor și cu germanul André Lotterer, de trei ori câștigător la Le Mans. Cei trei conduc în prezent clasamentul piloților în Campionatul Mondial de Anduranță FIA 2023.

În clasa LMGT3, pilotul britanic Alex Malykhin a calificat Porsche 911 GT3 R al lui Manthey PureRxcing pe locul secund.

În total, echipa din fabrică Porsche Penske Motorsport va participa cu trei mașini. Celelalte două #5 și #4 vor porni de pe locurile 10 și 19.

Respectabil mai este gestul următor. Constructorul de mașini sport va dona câte 750 de euro pentru fiecare tur parcurs de cele trei mașini de curse. După evenimentul cel mai important al anului în motorsport, suma totală va fi donată către trei organizații non-profit care, printre altele, sprijină și îngrijesc copii grav bolnavi din întreaga lume.

Istoria mărcii în Le Mans a început în 1951, când Porsche a trimis pentru prima dată o delegație. Cu succes: cei doi francezi Auguste Veuillet și Edmond Mouche au obținut rapid victoria în clasă la volanul modelului Porsche 365/4 SL Coupé. De atunci, marca Porsche a fost reprezentată în fiecare an pe grila de start a celei mai mari curse de anduranță din lume. Până în prezent, un total de 855 de mașini de curse Porsche au participat la clasica cursă. Grație celor 19 victorii la general și 110 victorii în clase obținute până acum, producătorul de mașini sport din Stuttgart este de departe numărul 1!

La cea de-a 92 ediție a maratonului, Porsche tinde să înregistreze a 20-a victorie! Urăm echipei mult succes!

Un total de 23 de prototipuri de la nouă mărci diferite, inclusiv trei Porsche 963 ale clienților de la Hertz Team Jota și Proton Competition, se vor confrunta între ele în clasa de top Hypercar. În noua categorie LMGT3, 23 de vehicule de la nouă producători se vor lupta, de asemenea, pentru victorie. Porsche este reprezentat în această clasă de două 911 GT3 R ale echipei partenere Manthey.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise