(video) Premieră: Acura a arătat prototipul noii generații MDX

A patra generaţie Acura MDX se pregăteşte să intre pe piaţă din 2021, iar până atunci marca auto ne delectează cu prototipul pre-serie a acestui SUV care poate avea trei rânduri de scaune.

Scos la vânzare la începutul anului viitor, noua iteraţie a celui mai vândut “SUV de lux cu trei rânduri de scaune din America”, după cum afirmă producătorul, își va asuma rolul emblematic în gama Acura ca fiind cel mai premium, axat pe performanță și sofisticat SUV din istoria mărcii.

La douăzeci de ani de la introducerea modelului de primă generație, noul design îndrăzneț și interiorul somptuos al noului MDX vor fi întărite de un arsenal de noi tehnologii, o nouă platformă axată pe performanță cu prima suspensie frontală cu braţe duble pentru MDX și prima aplicație Type S pentru un SUV Acura!

Caracteristici cheie:

  • În varianta de serie va păstra peste 95% din formele şi dotările pe care le prezintă acest prototip.
  • Preia oficial rolul de flagship al mărcii, chiar dacă este un SUV.
  • La bază are noua platformă care a fost instalată şi pe noua generaţie TLX, una a cărei caracteristică principală este suspensia frontală cu braţe duble instalate transversal în loc de o configuraţie McPherson.
  • În plus, noul şasiu a permis ca maşina să primească noi proporții. Noul MDX a devenit mai lung, mai larg și mai scund (cifrele exacte încă nu se anunţă). Ampatamentul este întins cu alţi 76 mm (până la 2.896 mm), capota este mai lungă, iar distanța între osia frontală și scutul motorului a crescut cu 152 mm, ceea ce înseamnă că în habitaclu propulsorul va fi auzit şi mai puţin. Se mai anunţă despre sporirea rigidității corpului la torsiune, dar şi o gamă de jante cu modele care ajung să măsoare până la 21 de inci.
  • Noul MDX a păstrat un interior cu trei rânduri în care se folosesc inserţii din aluminiu autentic, piele Milano și lemn cu pori deschişi. Scaunele frontale pot fi reglabile în 16 poziţii şi conţine nouă regimuri de funcţionare a masajului. Printre opţiuni se numără un acoperiş panoramic şi un sistem audio ELS Studio 3D cu 25 de difuzoare şi o putere de 1.000 W.
  • Noul MDX va fi primul model Acura cu panou de bord digital Acura Precision Cockpit, arătat pe un monitor de 12.3 inci și care are mai multe opțiuni de afișare a informaţiilor meniurilor. Aceeași dimensiune are şi monitorul central al sistemului multimedia, unul care pe prototip nu este tactil (dacă va fi sau nu tactil pe modelul de serie nu se ştie) şi este controlat intuitiv printr-un touchpad de pe tunelul central.
  • Motorul de bază a rămas un benzinar V6 natural aspirat de 3.5 litri, care pe încă actuala generaţie produce 294 CP și 362 Nm (indicatorii noului model nu au fost încă dezvăluiţi).
  • Nouă este şi cutia de viteze – una automată cu zece trepte (în loc de 9) care se controlează printr-un panou cu butoane sau padele din spatele volanului. Caracteristica sa interesantă este că la necesitate se poate trece dintr-o dată cu patru rapoarte în sus sau în jos.
  • Versiunea de bază va dispune de tracțiune față, iar opţional va fi disponibil sistemul SH-AWD de a patra generaţie, care are ambreiaje individuale pentru conectarea punţii spate.
  • În topul gamei de modele va fi modelul Acura MDX Type S – primul SUV într-o astfel de versiune sport. Sub capotă va avea un V6 turbo de 3.0 litri, cu sistem de injecţie directă, care dezvoltă 360 CP și 480 Nm de cuplu. Cutia de viteze este aceeaşi automată în 10 trepte, iar sistemul de tracţiune SH-AWD, care, împreună cu suspensia şi alte componente, sunt recalibrate special. În lista de dotări sport se mai includ nişte mecanisme de frânare Brembo cu etriere cu patru pistoane pe toate roţile.

Modelul de serie va fi prezentat în toate detaliile înainte de startul vânzărilor, care este programat pentru începutul anului 2021, în America. Modelul MDX Type S va apărea din vara anului viitor.

În ultimii 20 de ani, de-a lungul a trei generații, MDX s-a stabilit ca cel mai bine vândut SUV de lux cu trei rânduri de scaune a Americii și de fiecare dată a câştigat mai mult de un milion de clienţi americani. MDX, de asemenea, a depășit recent modelul TL ca cel mai bine vândut model Acura din toate timpurile.

Vezi mai multe detalii anunţate:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/