(video) Premieră: Ediţia limitată CUPRA Formentor VZ5 – cu motor cu cinci cilindri

Brandul CUPRA marchează astăzi trei ani de la apariţie şi cu această ocazie lansează ediţia limitată VZ5 a primului său model dezvoltat cu forţele proprii – Formentor.

Versiunea devine topul de gamă şi cea mai puternică a acestui SUV coupe. Va fi construită în doar 7.000 de exemplare.

Caracteristici cheie:

  • Iniţialele VZ din denumire provin de la cuvântul “Veloz” din limba spaniolă, ceea ce înseamnă rapid – autograful perfect pentru cele mai puternice versiuni ale CUPRA Formentor.
  • Dispune de un bodykit uşor modificat pentru un aspect mai agresiv, fiind folosite şi aplicaţii sau părţi din fibră de carbon (splitter, difuzor, etc). La capătul posterior se pot vedea două perechi de terminaţii duble ale eşapamentului sport, finisate în culoarea cuprului.
  • După jantele exclusive de 20 de inci se ascund mecanisme de frânare performante, cu etriere Akebono de 18 inci şi cu şase etriere.
  • Pentru ediţia specială a fost creată culoarea nouă Taiga Grey, deşi se va putea comanda şi în nuanţele Midnight Black, Magnetic Tech Matt şi Petrol Blue Matt.
  • Punctele de atracție din interiorul cabinei includ volanul CUPRA, un sistem multimedia cu monitor de 12 inci, noile scaune tapiţate cu piele CUPBucket (introduse în premieră) și mai multe soluții de conectivitate, alături de aplicaţii decorative.
  • Sub capotă a adoptat celebrul motor TSI cu cinci cilindri şi volum de 2.5 litri folosit de Audi, care produce 390 CP (5.700-7.000 rpm) şi 480 Nm de cuplu (2.250-5.700 rpm), cu un sistem de răcire modificat însă de CUPRA. În combinaţie cu un DSG în şapte trepte (+dublu ambreiaj) şi un sistem de tracţiune integrală 4Drive poate face 0-100 de km/h în 4.2 secunde, în timp ce viteza maximă urcă până la 250 de km/h.
  • Modelul are o gardă la sol mai mică cu 10 mm, comparativ cu modelul Formentor VZ cu 310 CP.
  • Mai dispune de un sistem Adaptive Chassis Control (DCC) cu 15 nivele de reglare a amortizării, care oferă în permanență cea mai bună configurare pentru fiecare roată, în funcție de condițiile de conducere și de modul de conducere selectat de șofer, dar şi o servodirecţie progresivă.
  • Formentor VZ5 oferă diferite moduri de condus, ușoare de selectat, folosind butonul de pe volan, prin care se schimbă atitudinea vehiculului, făcându-l mai concentrat pe orice tip de drum nu ar merge. Suplimentar, controller-ul şasiului a fost optimizat, nu numai pentru puterea crescută a motorului cu cinci cilindri, ci și pentru sporirea dinamicii în orice scenariu.
  • Va mai dispune de un separator de cuplu pe puntea spate care permite folosire unui mod Drift. Sistemul electro-hidraulic de separare a cuplului complet variabil utilizează două ambreiaje multi-disc separate, fiecare cu un propriu ECU, pentru a permite controlul independent al cuplului pe fiecare roată din spate. În acest mod, Controlul electronic al stabilității (ESC) este complet deconectat.

Noul CUPRA Formentor VZ5 va fi lansat pe piață în ultimul trimestru al anului 2021. Preţul de start nu va fi mai mic decât cei 45.000 de euro care se cer pentru echiparea de bază a modelului VZ cu 310 CP (circa 58 de mii).

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/