(video) Premieră: Noul CUPRA Formentor – prima maşină dezvoltată de brandul spaniol cu forţele proprii

Noul CUPRA Formentor a debutat online în această seară, în locul pe standul Salonului Auto de la Geneva unde urma să o facă, aşa după cum a fost programat şi anunţat încă de la prezentarea noii familii CUPRA Leon.

S-a întâmplat la un an de la prezentarea în aceeaşi locaţie a prototipului său, iar diferenţele în materie de forme şi design s-au dovedit a fi minime!

Ce este noul CUPRA Formentor:

  • Un model exclusiv dezvoltat in-house de CUPRA şi pentru CUPRA (sub logoul SEAT nu va exista).
  • Tipul caroseriei i se numeşte CUV (SUV coupe).
  • Denumirea îi este inspirată după cel mai frumos şi sălbatic punct extrem de pe insula spaniolă Mallorca.
  • Dimensiunile îi sunt de 4.450 mm în lungime, 1.839 mm în lăţime, 1.511 mm în înălţime şi 2.680 mm în ampatament. Volumul portbagajului este egal cu 450 de litri.
  • Farurile şi stopurile, designul grilei de radiator, dar şi alte linii au servit drept sursă de inspiraţie pentru modelele CUPRA Leon şi invers în ceea ce priveşte unele caracteristici.
  • Jantele îi măsoară standard 19 inci, sunt disponibile în nuanţă Copper şi pot adăposti mecanisme de frânare performante marca Brembo cu discuri de 18 inci în diametru.
  • Paleta de culori pentru caroserie este compusă din patru opţiuni (în variante soft şi metalizate – Urban Silver, Midnight Black, Magnetic Tech sau Candy White), alături de alte trei speciale (Graphene Grey, Dark Camouflage şi Desire Red), dar şi două mate (Petrol Blue Matt şi Magnetic Tech Matt).
  • Interiorul îi este în mare parte similar cu cel al modelelor CUPRA Leon.
  • Ocupanţii vor fi întâmpinaţi înainte de toate de o lumină proiectată pe pământ şi când vor ajunge la interior vor găsi materiale de calitate, inserţii în culoarea cuprului şi altele din aluminiu fumuriu.
  • Scaunele frontale sunt de tip “bucket”, profilate, cu tetiere integrate, şi pot fi tapiţate cu piele în culoarea Petrol Blue în combinaţie cu una neagră.
  • Planşa de bord conţine o bandă LED pe toată lăţimea sa, parte a sistemului de iluminare ambientală, un ecran central de 12 inci pe care este operat sistemul multimedia şi sistemul de navigaţie, un panou de bord digital, un volan sport cu padele de comutare manuală a treptelor în spatele său, buton de pornire a motorului şi buton de operare a modului CUPRA, cusături contrastante, inserţii cu textură similară fibrei de carbon, etc.
  • Sub capotă va putea fi comandat cu una din două motorizări la alegere:
    • Un benzinar turbo TSI de 2.0 litri cu 310 CP şi 400 Nm de cuplu, cuplat la o transmisie DSG cu dublu ambreiaj, de tip shift-by-wire, care trimite puterea pe toate roţile prin intermediul sistemului 4Drive.
    • Unitate de propulsie plug-in hybrid care se va regăsi şi pe noua generaţie Skoda Octavia RS iV: un TSI de 1.4 litri cu 150 CP, un electromotor de 115 CP şi o baterie litiu-ion de 13 kWh. În total produce 245 CP şi 400 Nm de cuplu. Autonomia electrică se ridică la 50 de km. În cazul acestei motorizări nu se specifică dacă va fi disponibilă în combinaţie cu 4Drive, însă cutia de viteze la fel este un DSG cu dublu ambreiaj.
  • Un advanced intelligent DCC chassis setup care aduce amortizoare adaptive şi o servodirecţie progresivă este compatibilă cu ambele motorizări.
  • Noul CUPRA Formentor este o maşină care corespunde nivelului 2 de condus semi automatizat, datorită sistemelor de asistenţă şi protecţie de la bord, precum: Predictive Adaptive Cruise Control, Emergency Assist, Travel Assist, Side şi Exit Assist, etc.

Startul livrărilor maşinilor către clienţi va fi dat în ultimul trimestru din acest an. Un preţ de start nu a fost anunţat la moment.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/