(video) TAS 2022: Cu noul Subaru STI E-RA Concept se va încerca stabilirea unui timp record pe Nürburgring

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Subaru Tecnica International (STI) a lansat STI E-RA CHALLENGE PROJECT în cadrul Tokyo Auto Salon 2022, un proiect de studiu al motorsportului în viitorul apropiat, cu scopul de a acumula experiență și de a instrui noi tehnologii în lumea sporturilor cu motor în această eră neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Primul obiectiv al acestui model este să încerce să înregistreze un timp de tur record (cel mult 6 minute și 40 de secunde) pe circuitul Nürburgring începând cu 2023, după mai multe teste şi experimente de conducere inclusiv pe circuitele din Japonia în 2022.

Amintim că în 2019, prototipul electric Volkswagen ID.R (680 CP) a parcurs cei 20.8 km în doar 6 minute și 5,336 secunde.

Caracteristici cheie:

  • Indiscutabil are un corp axat pe aerodinamică, fiind folosite numeroase elemente din fibră de carbon pentru a reduce în paralel şi greutatea. Automobilul poartă semnătura luminoasă specifică mărcii şi logouri STI în loc de Subaru.
  • Denumirea i se descifrează Electric-Record-Attempt.
  • Doi ani a durat dezvoltarea sa de la zero până în forma sa actuală. Măsoară 5.010 x 2.000 x 1.310 x 2.690 mm. Cântărește 1.690 kg.
  • Este un supercar electric cu AWD evident. Va putea produce 800 kW putere (1.088 CP şi 1.100 Nm) datorită a patru motoare, câte unul poziţionat aproape de fiecare roată, astfel încât să fie posibilă de utilizat tehnologia de vectorizare a cuplului pe toate cele patru roţi.
  • Sistemul unic de vectorizare a cuplului este o tehnologie care egalizează echilibrul la limita de aderență a fiecăreia dintre cele patru roți cu un sistem de control axat pe șofer, a cărui prioritate cea mai mare este plăcerea de a conduce. Acest lucru ridică nivelul de aderență la maxim și stabilizează poziția caroseriei mașinii.
  • Pentru a obține efectul maxim, cea mai bună modalitate este de a aplica în mod independent cuplul optim de acționare la cele patru roți pe măsură ce sarcina se schimbă. Pentru a realiza acest lucru, sistemul calculează semnalele de la senzori în ceea ce privește viteza roții, viteza vehiculului, unghiul de direcție, forța G, viteza de girație, presiunea de frânare și sarcina pe roată, determină cuplul de tracțiune / frânare al fiecărei roți pentru a obține un factor de stabilitate țintă și oferă instrucțiuni invertorului.
  • Structura în care motoarele sunt atașate direct la cele patru roți permite un nivel ridicat de reacție și un control direct al girării caroseriei mașinii. Deoarece acesta este considerat a fi un sistem care poate maximiza performanța cinetică a unui vehicul și este inclus în reglementările pentru viitorul motorsport (FIA E-GT), cei de la STI consideră că aceasta este cea mai bună direcție în care să lucreze.
  • Agregatele electrice, despre care se spune că mai dezvoltă un cuplu imens şi atinge turaţii înalte, mai includ un invertor și un angrenaj special pentru vehiculele hiper-EV, care au fost dezvoltate și furnizate de Yamaha Motor Co., LTD. (nu este exclus că ar fi acest motor dezvăluit în 2021).
  • Motoarele vor fi alimentate cu energie dintr-o baterie litiu-ion de 60 kWh.

Alături de conceptul STI E-RA, la Tokyo Auto Salon Subaru a mai expus conceptul Solterra STI, bazat pe SUV-ul electric care și-a făcut debutul mondial în noiembrie 2021. Dispunând de un spoiler de acoperiș, sub spoilere de culoare roşie și alte părţi speciale la exterior, modelul inspiră dinamica superioară a condusului Subaru.

Nu se exclude că un astfel de model va fi lansat ulterior în serie doar cu un look sport similar sau împreună cu un surplus de putere.

Totodată, pe stand sunt expuse modelele Levorg STI performance Concept, WRX S4 STI performance Concept, un custom BRZ STI performance şi o maşină de curse BRZ GT300 2021.

Toate dispun de un tuning exterior-interior marca STI. În habitaclu au scaune profilate Recaro şi mai multe inserţii din fibră de carbon, piele şi Alcantara. La exterior au, în dependenţă de model, jante exclusive, anvelope sport, eşapament din oţel inoxidabil, accente de culoare roşie sau inserţii din fibră de carbon, părţi din fibră de carbon, etc.

Despre careva intervenții sub capotă nu se anunţă. La fel, toate aceste părţi ar putea fi disponibile de comandat în viitorul apropiat pentru automobilele deja lansate, ori producătorul va alege să producă în serie ediţii speciale.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/