(video) Yamaha Motor anunţă un motor electric compact cu cea mai mare densitate de putere din industrie

Compania Yamaha Motor a dezvoltat şi prezentat un motor electric sincron cu magnet permanent, pentru electromobile şi nu numai, care generează cei mai mulţi cai putere din clasă – 476! Potrivit companiei, acesta este un record pentru o dimensiune atât de compactă, deşi cât măsoară şi cât cântărește nu s-a dezvăluit pentru moment.

Unitatea de propulsie poate fi alimentată cu energie dintr-o reţea electrică ce funcționează cu o tensiune de 800 V! De facto, acesta şi este noul standard pentru vehiculele electrice ale viitorului. O rețea similară la bord este utilizată, în special, în modelele Porsche Taycan și Hyundai IONIQ 5.

Unitatea ar fi de preferat să fie utilizată pe mașinile sport compacte, deşi este compatibilă şi cu unele din alte clase/categorii. De exemplu, în clipul promoțional disponibil, prototipul motorului electric a fost testat pe un Alfa Romeo 4C, un sportcar cu o lungime de puțin sub patru metri şi cu doar 895 de kg în greutate. Din fabrică, este echipat cu un motor turbo de 1.8 litri (240 CP), astfel încât înlocuirea acestuia cu unul electric de 476 de cai ar trebui să-i ofere o creștere impresionantă a dinamicii.

Agregatul celor de la Yamaha folosește un sistem de răcire cu ulei pentru a crește stabilitatea componentelor sale sub sarcini continue. Cei 476 CP reprezintă puterea maximă, însă dacă se doreşte poate fi configurat pentru a genera o putere mai mică.

Dar principala caracteristică îi rămâne construcția sa compactă care adună la un loc componentele mecanice și electrice, inclusiv o mică cutie de viteze şi un invertor. De asemenea, se poate combina uşor cu mai multe unităţi pe unul şi acelaşi vehicul.

Yamaha acceptă deja comenzi pentru livrări sub formă de piesă OEM. Compania va vinde motorul electric şi unor producători terți de vehicule electrice.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/