(update) INP a identificat conducătorul care a blocat ieri un echipaj de pompieri şi s-a gândit să ofere “sancţiuni la pachet”

(update 11.12.2019) Inspectoratul Național de Patrulare anunţă că a identificat și sancționat unul dintre conducătorii auto care a blocat, ieri, trecerea unui echipaj al IGSU, la intersecția străzilor Mitropolit Varlaam și Mihai Eminescu din capitală. Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani, locuitoare a orașului Codru.

Aceasta s-a prezentat astăzi dimineață la sediul Brigăzii de Patrulare, unde și-a recunoscut încălcarea şi i-a fost întocmit un proces-verbal pentru blocarea intenționată a arterei de transport. Amenda aplicată pentru respectiva încălcare constituie 1.500 de lei. Sancțiuni urmează a fi aplicate și celorlalți participanți la trafic care au împiedicat deplasarea autospecialei.

INP aminteşte conducătorilor auto că sunt obligați să respecte Regulamentul Circulației Rutiere și să-și asume acțiunile din trafic, pentru că un automobil condus sau parcat iresponsabil poate împiedica intervenția operativă a echipajelor speciale în situații de urgență.


(10.12.2019) Culmea nesimţirii! Un şofer a demonstrat astăzi ce înseamnă să ai permis, dar să nu poţi parca normal

Un filmuleţ cât o mie de cuvinte a fost realizat prompt astăzi pe strada Mitropolit Varlaam din Chişinău de către un pieton, întitulând-ul “Despre cum nesimțirea unora pe alții îi poate costa viața”. Imaginile arată impedimentul găsit de un echipaj de pompieri care s-ar fi aflat la datorie – o maşină care a fost parcată aiurea, una singură!

Clipul nu are nevoie de prea multe comentarii, fiind mai degrabă unul de învăţătură pentru alţii decât să accentueze şi mai mult problema parcărilor pe străzile înguste ale oraşului. Într-un final, autorul imaginilor a declarat că împreună cu mai mulți șoferi, pietoni și pompieri au mutat automobilul cu forţele proprii pentru că posesorul cheilor acestuia nu a mai apărut.

Tradiţional, internauţii au avut păreri împărţite, cei mai mulţi întebându-se de ce autospeciala nu a trecut chiar şi dacă ar fi avariat maşina, dând exemplu procedura la care se apelează des în SUA, însă într-o astfel de situaţiei şoferul vehiculului greu ar fi avut de suferit mai mult ulterior. De cealaltă parte, alţii au dat vina pe legislaţia proastă pe care o avem, pentru că nu prevede sancţiuni suficient de dure pentru ca astfel de situaţii să nu existe.

Despre cum nesimțirea unora pe alții îi poate costa viața.

Posted by Dorin Scobioală on Tuesday, December 10, 2019

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-soferul-unei-toyota-gasit-un-mesaj-pe-parbriz-alaturi-de-un-proces-verbal-pentru-parcare-aiurea/

https://autoblog.md/video-lectie-pentru-un-barbat-care-parcat-aiurea-vezi-ce-au-facut-alti-doi-soferi/

https://autoblog.md/foto-maestrul-parcarilor-stationat-aiurea-preajma-unor-camere-de-supraveghere-traficului/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/