(video) Premieră: Noul Solterra – primul Subaru electric!

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

A debutat şi noul Subaru Solterra – primul model full electric al mărcii nipone. Cine ne urmăreşte activ cunoaşte că este de fapt un frate geamăn al noii Toyota bZ4X, însă se mai deosebeşte prin altceva în afară de logouri şi denumire?

Amintim că numele SOLTERRA a fost creat prin alăturarea cuvântului “SOL” și “TERRA”, cuvintele latine pentru “Soare” și respectiv “Pământ”. Subaru a dat acest nume electromobilului pentru a aprecia natura mamă și a avansa în continuare forma de coexistență cu acesta, împreună cu clienții săi, dar și pentru a reprezenta angajamentul companiei de a livra capacitățile tradiționale ale unui SUV Subaru – de a merge oriunde – într-un vehicul complet electric.

Caracteristici cheie:

  • Dacă bZ4X este aproape identic unui RAV4, atunci noul Solterra este apropiat în termeni de dimensiuni de un Forester. Măsoară în lungime 4.690 mm, în lăţime 1.860 mm, în înălţime 1.650 mm. Ampatamentul îi constituie 2.850 mm (2.670 are Forester). Garda la sol este decentă pentru SUV-uri – 210 mm.
  • Se deosebeşte de un bZ4X prin faruri şi stopuri diferite ca structură interioară şi design luminos. Diferită este şi masca frontală care include o pseudo grilă de radiator cu un contur scos în evidenţă, dar şi o bară de protecţie frontală diferită, în care au fost încorporate apropo proiectoare anti ceaţă dedicate, unele care nu există pe modelul Toyota.
  • Interiorul nu se deosebeşte cu nimic în afară de unele materiale decorative şi culori.
  • Marea deosebire faţă de bZ4X este că modelul Subaru nu poate avea o direcţie opţională ce are o conexiune cu roţile directoare prin cabluri şi în acest caz se foloseşte un volan tip manşă, cât şi un acoperiş cu panouri fotovoltaice. Aceste dotări vor rămâne exclusiv în portofoliul Toyota.
  • Din punct de vedere tehnic la fel sunt identice, doar că Subaru preferă să numească platforma e-SGP (e-Subaru Global Platform) în loc de e-TNGA. Arhitectura include module compacte de motor unificate (cu invertoare și cutii de viteze încorporate), iar bateria situată sub podea este integrată în structura corpului maşinii pentru a fi un tot întreg. Suspensia față este de tip McPherson, iar cea din spate are o configuraţie cu braţe duble transversale.
  • Principala contribuție a inginerilor Subaru în proiectul comun este ajustarea sistemului de tracţiune integrală cu un mod „off-road” special şi proprietar – X-Mode.
  • Ca şi bZ4X vor exista la oferă două versiuni: cu un singur motor electric cu 204 CP pe puntea din faţă sau cu două motoare electrice a câte 109 CP pentru un total de 218 CP.
  • În combinaţie cu ambele motorizări se foloseşte o baterie de 71.4 kWh, care poate fi încărcată rapid cu până la 150 kW: până la 80% în doar 30 de minute. Modelul cu tracţiune faţă poate înregistra o autonomie de până la 530 km în ciclul WLTC, iar versiunea cu AWD şi o greutate de 2.020 kg – aproximativ 460 km.

La fel precum Toyota bZ4X, noul Solterra va fi un model global. De la mijlocul lui 2022 va intra pe piețele din Japonia, Statele Unite, Canada, Europa și China.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata