Pentru prima dată în istorie! Dacia a urcat pe podiumul european al vânzărilor de maşini noi către clienții particulari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În creștere cu 3.1 % faţă de anul precedent, vânzările totale ale mărcii Dacia au ajuns în 2021 la 537.095 de unități în condițiile unei pieţe stabile, dar puternic afectate de criza sanitară şi de cea a componentelor electronice. În perimetrul său de comercializare, Dacia a înregistrat o creștere a cotei sale de piaţă cu 0.1 puncte procentuale, până la 3.5%.

Creșterea vânzărilor se explică în mod special prin succesul noii game de produse în rândurile clienților particulari. În 2021 Dacia a atins în Europa o cotă de piaţă record de 6.2% în segmentul vânzărilor către clienții particulari, devenind în premieră a treia marcă cea mai vândută în rândurile acestei categorii de public!

În afara României, Dacia este marca cea mai vândută către clienții particulari în Franţa şi se situează în Top 5 în alte nouă țări europene (Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Austria, Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Croația). În Germania, marca se află în Top 10. Este de asemenea lider de piaţă în Maroc.

Evident că Dacia rămâne lider incontestabil pe piața din România (38.120 de vehicule vândute în 2021), patru dintre modele sale fiind în top 5 cele mai vândute în 2021.

În Republica Moldova s-a clasat pe locul secund printre cele mai de succes mărci, cu o cotă de 14.5% din piaţă!

Toată această performanță este susținută în mod evident de succesul modelelor Sandero şi Duster!

Primul a înregistrat un volum de vânzări cifrat la 226.805 de exemplare, din care aproape 90% au fost reprezentate de cea de-a treia generație a modelului. În 2021, pentru al cincilea an consecutiv, Sandero a fost cel mai vândut model din Europa către clienții din rândul persoanelor fizice. În unele țări, Sandero a fost chiar cel mai vândut model către toate categoriile de clienți. În aceste condiții, automobilul s-a situat la sfârșitul anului pe locul al doilea în clasamentul celor mai vândute modele din Europa.

Aceeași tendință a fost valabilă şi în cazul modelului Duster, care este, din 2018, cel mai vândut SUV din Europa către clienții particulari. Cu 186.001 unități comercializate în 2021 pe toate pieţele, Duster a depășit două milioane de exemplare vândute de la lansarea sa în 2010.

Lansat în primăvara trecută, Spring şi-a făcut o intrare remarcată pe piaţa vehiculelor 100 % electrice cu 27.876 unități vândute şi peste 46.000 de comenzi la finele anului 2021. Conceput pentru a democratiza accesul la mobilitatea electrică pentru deplasările zilnice, Spring se afirmă ca un automobil urban de referință pe numeroase pieţe. În mod remarcabil, 80% din cei care au achiziționat un vehicul Spring nu erau anterior clienți ai mărcii Dacia.

În România, modelului Spring a ajuns pe locul cinci în topul celor mai bine vândute autoturisme. În numai trei luni de la începutul livrărilor către clienți au fost înmatriculate 3.068 de exemplare, ceea ce înseamnă aproape 48% din totalul vânzărilor de vehicule electrice de pe piaţa din România.

O gamă care evoluează

Concepută pentru a răspunde așteptărilor clienților, gama Dacia suscită un interes tot mai mare pentru versiunile sale cele mai bine echipate. Astfel, la nivel european, 90 % din clienții de Spring au optat pentru nivelul de finisare Confort Plus. Totodată, versiunea Stepway reprezintă 70% din vânzările de Sandero, în timp ce 60% dintre clienții modelului Duster au preferat versiunea Prestige.

Preferința tot mai accentuată a clienților pentru versiunile vârf de gamă este însoțită de un alt fenomen relevant: Dacia cucerește clienţi care anterior nu achiziționaseră un vehicul din cadrul Group Renault, procentul acestor noi clienţi, sau „rata de cucerire” fiind de 60%!

Pe de altă parte, atunci când decid să îşi înlocuiască mașina cu una nouă, 75% din clienții Dacia rămân fideli mărcii!

Perspective pozitive pentru 2022

În 2022, noul Jogger se va alătura modelelor de succes ale gamei Dacia. Noul vehicul de familie cu până la 7 locuri a fost conceput pentru a răspunde nevoilor de confort, de spațiu şi de modularitate ale unei categorii largi de clienți.

Aplicarea planului strategic anunțat anul trecut va continua cu introducerea progresivă a noii identități de marcă, atât în reţeaua comercială (începând din primul semestru) cât şi în gama de modele (în ultima parte a anului).

Vânzări pe modele în 2021 – 537.095 unităţi

Sandero226.825
Duster186.001
Spring27.876
Logan27.136
Lodgy24.526
Dokker44.684
Diverse 47

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/