(video) Premieră europeană: Primul Ford Ranger Plug-in Hybrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă ediție a salonului auto IAA TRANSPORTATION a început la Hanovra – platforma de top pentru logistică, vehicule comerciale și sectorul transporturilor. Evenimentul cuprinde și câteva premiere interesante despre care vă vom relata. Începem cu detalii despre primul Ford Ranger Plug-in Hybrid, el fiind și primul pickup PHEV al mărcii.

Caracteristici cheie:

  • Noul sistem de propulsie combină motorul Ford EcoBoost pe benzină de 2.3 litri și cutia de viteze automată cu 10 trepte cu un motor electric de 75 kW și o baterie de 11.8 kWh (net). Cuplul rezultat de 690 Nm este cel mai mare dintre toate versiunile de Ranger de serie, iar cu 279 CP produce mai multă putere decât un Ranger cu V6 turbodiesel de 3.0 litri.
  • O nouă transmisie hibridă modulară integrează motorul electric în carcasă pentru a permite conducerea în modul hibrid. Încărcarea bateriei durează mai puțin de patru ore folosind un încărcător monofazat de 16 A. Autonomia electrică poate depăși 45 km.
  • Ranger PHEV oferă aceleași performanțe tipice gamei – sarcină utilă de până la o tonă și capacitate de tractare de 3500 kg. Un sistem de tracțiune integrală e-4WD permite blocarea diferențialului spate. Bateria este amplasată într-un cadru protejat, special conceput.
  • Motorul electric permite Ranger-ului PHEV să ruleze pur electric în mai multe moduri de rulare: Auto EV, EV Now, EV Later sau EV Charge.
  • Modelul introduce sistemul Pro Power Onboard în gama Ranger: permite clienților să alimenteze simultan unelte și echipamente fără a avea nevoie de un generator. Sistemul oferă 2.3 kW putere standard. O opțiune de 6.9 kW, cu două prize de 15 amperi (3,45 kW), se propune pentru a răspunde cerințelor echipamentelor mai grele.

Pe lângă Wildtrak și XLT, Ford Pro introduce o nouă versiune ca ediție de lansare exclusivă pentru PHEV – Stormtrak!

  • Are un stil exclusivist și specificații standard de nivel premium, cu finisaje exclusive. Include:
    • Caracteristici unice ale designului, tipice Stormtrak, cu jante din aliaj de 18 inchi, grilă tip fagure, orificii de ventilație pentru aripi și stickere specifice.
    • Faruri Matrix LED, Flexible Rack System, asistență Pro Trailer Backup și un set de camere cu vedere la 360 de grade, standard.
    • Este disponibilă noua vopsea Chill Grey, exclusiv pentru Stormtrak, dar și Agate Black.
    • Interior luxos cu sistem audio B&O cu 10 difuzoare și materiale interioare exclusive.

Ranger PHEV va fi produs în Silverton, Africa de Sud. Primele livrări către clienți sunt așteptate începând cu primăvara anului 2025. Noul model se alătură gamei Ranger deja existente în Europa, cu motor diesel, făcând din acesta un model potrivit pentru nevoile variate ale clienților și pentru taxarea la nivel local a emisiilor.

Vezi și: (foto) Premieră: Noul Ford Ranger Platinum este exclusiv pentru Europa

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise