(foto) Premieră în China: A doua generaţie a sedanului business Hongqi H5

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În urmă cu cinci ani, sedanul Hongqi H5 a devenit primul model al mărcii destinat cumpărătorilor privați. Anterior produsele mărcii erau realizate şi vândute doar autorităţilor publice şi tirajul lor era limitat.

Prima generație a modelului H5 a fost creată pe baza sedanului Mazda6 și a finalizat cu succes sarcina de a populariza brandul: vânzările au crescut constant și 84.000 de mașini au fost vândute în 2021, de exemplu.

Acum, a doua generație H5 este gata să ridice ștacheta.

FOTO: autohome.com.cn

Caracteristici cheie:

  • De această dată sedanul este proiectat pe o platformă proprie, dar cu arhitectură tipică pentru modelele de masă, business class: motor montat transversal, tracțiune față, suspensie spate independentă. Comparativ cu sedanul precedent, ampatamentul a fost mărit de la 2.875 la 2.920 mm. De asemenea, noul model a devenit cu 43 mm mai lung (4.988 mm) și cu 30 mm mai lat (1.875 mm), în timp ce înălțimea nu s-a schimbat (1.470 mm).
  • Designul exterior este inspirat din cel al fratelui mai mare Hongqi H9. Amintim că identitatea stilistică a mărcii a fost creată de fostul designer Rolls-Royce Giles Taylor. Jantele pot măsura 17 sau 18 inci.
  • Dezvoltatorii sunt mândri că au făcut interiorul mai moale și mai confortabil: se afirmă toate materiale de finisare au o calitate semnificativ mai bună. Sedanul are un panou de bord digital și un head-up display, iar întreaga consolă centrală este ocupată de o tabletă verticală 12.3 inci. Sistemul multimedia suportă control vocal şi actualizări OTA.
  • Scaunele din față sunt reglabile electric, încălzite, ventilate și chiar au vibromasaj. Se mai găsesc până la nouă airbaguri, un acoperiș panoramic, camere cu vedere la 360 de grade, sistem de parcare automată, etc.
  • Există trei opţiuni de propulsie:
    • Un benzinar turbo cu patru cilindri de 1.5 litri (156 CP şi 258 Nm) în tandem cu o cutie de viteze preselectivă robotizată cu șapte trepte. 
    • Un benzinar turbo cu patru cilindri de 2.0 litri (224 CP şi 340 Nm) + cutie automată în opt trepte (face 0-100 km/h în 7.8 secunde, iar viteza maximă se ridică la 230 km/h).
    • O unitate de propulsie hibridă care combină benzinarul de 1.5 cu un electromotor pentru a se genera în total 190 CP. Nu are capacitate de autonomie electrică. Viteza maximă este de numai 180 km/h, dar consumul de combustibil declarat este de 4.8 l/100 km.

Mai multe detalii pentru cei interesaţi vor apărea spre sfârşitul verii, când vor începe vânzările. Preţul de start comunicat este de 25.500 de dolari SUA.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise