(foto) Premieră în China: Noile BMW X5 xDrive30Li şi xDrive40Li facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul BMW X5 facelift pentru piaţa chineză îşi propune să dezvolte povestea de succes de până în prezent, cu ajutorul unor designuri fresh şi o actualizare tehnologică vastă. Bucurându-se deja de o popularitate considerabilă în China încă de la momentul lansării inițiale, cele două variante ale modelului Sports Activity Vehicle (SAV) pentru segmentul executiv sunt acum şi mai atractive, datorită în principal sentimentului sporit de prezenţă vizuală, un nou BMW iDrive cu QuickSelect şi motoarelor eficiente electrificate.

Prin urmare, noul BMW X5 pentru China are instrumentele ideale pentru a-şi consolida şi mai mult poziţia de lider de piaţă în segmentul său. Noile BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li facelift și-au făcut debutul public azi la Salonul Auto de la Chengdu.

Caracteristici cheie:

  • Conceptul general al modelelor BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li răspunde în mod specific cerinţelor grupurilor-ţintă din China. Ampatamentul suplimentar de 130 de milimetri în comparaţie cu versiunea BMW X5 disponibilă pe alte pieţe din întreaga lume, similar celui dintr-un X7 apropo, înseamnă că pasagerii din spate se bucură de un spaţiu extrem de generos pentru picioare. De asemenea, uşile din spate au fost lărgite, facilitând accesul. De asemenea, există scaune special concepute şi dotări de echipare exclusive care contribuie la sporirea confortului pe distanţe lungi. 
  • Interpretarea fresh a farurilor şi a grilei – ambele elemente de design BMW emblematice – conferă o prezenţă mai mare părţii din faţă, subliniind în acelaşi timp aura de siguranţă supremă în jurul noilor BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li.
    • Conturul noilor blocuri optice este cu 35 de milimetri mai îngust decât înainte. Luminile de zi îndreptate spre exterior sub formă de săgeată îndeplinesc, de asemenea, rolul de semnalizatoare.
    • Farurile LED matrix cu control adaptiv şi faza lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire sunt disponibile standard pe noul BMW X5 xDrive40Li şi opţional pentru noul BMW X5 xDrive30Li.
    • De asemenea, blocurile optice spate au fost restilizate şi au acum elemente sculpturale de ghidare a luminii din fibră optică pentru stopuri şi frâne, cu un aranjament deosebit de atrăgător care creează un motiv X iluminat uniform.
  • Grila BMW Iconic Glow este disponibilă standard pentru ambele variante de model ale noului BMW X5 pentru China. Iluminarea sa în cascadă adaugă o notă vizuală inconfundabilă, mai ales pe întuneric, iar acum este combinată cu un finisaj de suprafaţă cromat. Air Curtains pentru spoilerul faţă şi Air Breathers de pe aripile frontale au fost reproiectate şi ele ca parte a modificărilor de stil exterior.
  • Acum, în premieră, alegerea culorilor caroseriei include un finisaj cu vopsea Frozen. Opţiunea metalizată BMW Individual Frozen Pure Grey cu strălucirea sa mată permite suprafeţelor proiectate clar ale modelului SAV să iasă în evidenţă cu un efect deosebit de atractiv.
  • Noua ediţie a BMW X5 pentru China este disponibilă în două linii de echipare. Ambele variante de model sunt echipate standard cu un pachet M Sport, ale cărui numeroase elemente de design în negru lucios aduc în prim-plan sentimentul de rafinament sportiv al SAV. Pachetul opţional M Sport Luxury înfrumuseţează şi mai mult aspectul impunător al automobilului prin adăugarea de incrustaţii exclusive în crom cu efect perlat pentru spoilerele faţă şi spate, praguri, Air Breathers, marginile geamurilor laterale şi şinele de plafon.
  • În interior, suprafeţele panoului de bord, ale panourile uşilor şi ale scaunele confort specifice modelului sunt decorate în Sensafin cu granulaţie foarte fină, subliniind caracterul premium al noului BMW X5 pentru China. Pachetul Travel & Comfort, care vine ca echipare standard, include porturi USB-C pe spătarul scaunelor din faţă.
  • Noile BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li dispun de afişajul BMW iDrive de ultimă generaţie şi sistemul de control/operare cu QuickSelect. Este compus dintr-un afişaj de informaţii de 12.3 inchi (31.24 cm) în spatele volanului şi un display central de 14.9 inchi (37.85 cm) care se îmbină într-o singură unitate complet digitală, de înaltă rezoluţie.
  • Detaliile galvanizate pe volan şi pe interiorul uşilor, spaţiul pentru smartphone cu încărcare wireless care a fost proiectat exclusiv pentru piaţa chineză, grilele metalice pentru difuzoarele sistemului de sonorizare Harman Kardon Surround, aplicaţiile din sticlă Crafted Clarity pentru anumite butoane, noua manetă a selectorului şi bara de lumină ambientală cu iluminarea de fundal eficientă au completat ambianţa premium progresivă din habitaclu.
  • Totodată, trapa panoramică din sticlă, care este oferită standard, poate fi comandată opţional în versiunea Sky Lounge.
  • Pe lângă cele două linii de design şi echipare M Sport şi M Sport Luxury, există şi o gamă de două profiluri pentru noile BMW X5 xDrive30Li şi BMW X5 xDrive40Li, care adaugă alte caracteristici de confort, şasiu şi sisteme de asistare de înaltă calitate la specificaţia standard deja vastă.
    • Profilurile au fost compilate special pentru fiecare variantă de model, cu elemente importante care includ suspensie pneumatică adaptivă pe ambele punţi, frâne M Sport, jante de 21 inchi, din aliaj uşor, ventilaţie activă a scaunelor şi un pachet Heat Comfort.
    • În plus, sunt disponibile o gamă de opţiuni individuale, cum ar fi tapiţeria M de culoare antracit, centurile de siguranţă M, ornamentele Shadowline M High-gloss extinse, jantele M de 22 inchi, din aliaj uşor şi cu design cu double-spoke, şi jantele BMW Individual de 22 de inchi, din aliaj uşor şi cu design V-spoke.
  • Există şi o selecţie mai largă de sisteme de condus şi parcare autonome. BMW Driving Assistant Professional adaugă o serie de funcţii, inclusiv asistentul de control al direcţiei şi al benzii şi asistentul de autostradă. O versiune actualizată a asistentului de marşarier este una dintre funcţiile care fac parte din pachetul BMW Parking Assistant Professional, împreună cu asistentul de manevră care permite ca manevrele şi parcarea automatizate să fie controlate din exteriorul automobilului cu ajutorul unui smartphone.
  • Cele două motoare pe benzină disponibile pentru noul BMW X5 pentru piaţa chineză fac parte din noua generaţie modulară de motoare BMW Group Efficient Dynamics şi vin acum cu tehnologie mild-hybrid 48V.
    • Ambele îşi transmit standard puterea la drum printr-o nouă transmisie Steptronic Sport cu opt trepte şi tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive.
    • Electrificarea propulsoarelor are ca rezultat un răspuns extrem de rapid la cea mai mică mişcare a acceleraţiei, atât la demaraj, cât şi la sprinturile în reprize. Şi are efectul suplimentar de creştere a eficienţei motorului, care este ajutat suplimentar de tehnologia BMW TwinPower Turbo rafinată.
    • Motorul de 2.0 litri, pe benzină, cu patru cilindri în linie, al noului BMW X5 xDrive30Li oferă o putere de 190 kW/258 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm, permiţând accelerarea de la 0 la 100 km/h în 7.2 secunde.
    • Motorul de 3.0 litri, pe benzină, cu şase cilindri, aflat sub capota noului BMW X5 xDrive40Li generează o putere maximă de 280 kW/380 CP, cu un cuplu de 520 Nm. Aceasta înseamnă că automobilul poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 5.5 secunde.
    • Si mai este interesant un lucru: deși sistemul este mild hybrid, X5 xDrive40Li este capabil să ruleze exclusiv electric la viteze foarte mici. Pentru modelul xDrive40i din afara Chinei nu s-a anunțat o astfel de capacitate!

Noile ediţii ale modelelor BMW X5 pentru China vor fi construite la uzina Dadong a joint venture-ului BMW Brilliance Automotive Ltd. din Shenyang, iar lansarea lor urmează să înceapă în septembrie 2023.

Preţul de start al lui X5 facelift în China este echivalentul a 77.845 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise