(video) Premieră în China: SUV hibrid cu peste 1100 de km autonomie de la Huawei

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Practic în ajun de Crăciun, Huawei a decis să organizeze încă o prezentare de produse în China. Apropo, ca și restul lumii, Ziua de Crăciun în China este marcată pe 25 decembrie în fiecare an. Cu toate acestea, tradițiile de Crăciun din țară sunt relativ tinere și este sărbătorit în principal ca un start de sezon comercial în loc de o zi religioasă. De aici probabil şi ideea de a introduce produse electronice care să ajungă în cel mai scurt timp în magazine.

Revenind la subiectul ştirii noastre, premiera neașteptată din cadrul prezentării propriu-zise a fost un SUV! Peste o oră a fost dedicată informării publicului despre el!

Caracteristici cheie:

  • Modelul este numit AITO M5 şi este un proiect comun al Huawei şi Seres, companie care aparține concernului Sokon Industry Group. Unul dintre managerii generali ai concernului a fost în trecut cofondatorul Tesla – Martin Eberhard!
  • Huawei și Seres au început cooperarea anul trecut. Amintim că în această primăvară a intrat pe piaţa din China crossoverul Huawei Smart Selection SF5, care este doar un Seres SF5 ușor modificat şi completat de componente electronice furnizate de Huawei. Acum colaborarea dintre cele două părţi a atins un nou nivel.
  • Denumirea AITO vine de la Adding Intelligence To Auto. Modelul AITO M5 este realizat pe aceeași platformă folosită de Seres SF5, însă corpul, interiorul și toate dotările de ordin electronic sunt complet noi, dezvoltate cu participarea directă gigantului tech Huawei. Combină un sistem de propulsie electrică proprietar Huawei DriveOne, suspensie spate multi-link (pe faţă cu braţe duble) și un şasiu din aliaj de aluminiu.
  • AITO M5 are dimensiuni apropiate de ale unor modele cunoscute precum Jaguar F-PACE sau Genesis GV70: 4.770 x 1.930 x 1.625 x 2.880 mm. Are un coeficient aerodinamic de 0.32 Cd. Are anvelope silențioase de înaltă performanță de 19/20 de inci. Toate frânele au discuri ventilate. Servodirecţia electrică are setări variabile în funcţie de viteză.
  • Este un plug-in hybrid cu sistem de propulsie tip serie, în care roțile sunt puse în mişcare exclusiv de motoare electrice, iar un benzinar turbo de 1.5 litri şi cu patru cilindri (125 CP, ciclu Miller, cu raport de eficiență termică de 41% și raportul de compresie de 15:1 numit lider în industrie) funcționează exclusiv în calitate de range extender sau mai bine spus generator de energie pentru a încărca din mers bateria litiu-ion cu o capacitate de 40 kWh (asigură 150 km autonomie electrică, se poate încarcă rapid de la priză, 20-80% în 45 minute).
  • La alegere se oferă o versiune cu tracţiune spate (272 CP/360 Nm) şi două cu tracţiune integrală. Versiunea de bază are 428 CP (224 de cai şi 420 Nm îi generează agregatul de pe puntea din faţă, iar alţi 204 cai şi 300 Nm cel din spate). Versiunea Performance are să ofere în total 496 CP (224 CP şi 315 Nm + 272 CP şi 360 Nm). Doar cu aceasta din urmă se poate face 0-100 km/h în 4.4 secunde.
  • Conform calculelor în regim real de exploatare, cu bateria complet încărcată şi cu un rezervor de benzină plin (56 litri), acest automobil poate parcurge 1.102 km în ciclul realist WLTC. Consumul mixt declarat este de doar 0.8 l/100 km.
  • Caracteristica principală a interiorului este un sistem multimedia care rulează sistemul de operare Harmony OS de la Huawei pe un monitor de laptop, de 15.6 inci în diagonală (rezoluţie 2K şi suport HDR). Sistemul de operare permite automobilului să se combine într-un ecosistem cu alte gadgeturi Huawei și are capacități online largi.
  • Se mai remarcă o cameră specială în montantul A stâng care monitorizează în permanență starea de oboseală a şoferului şi mai este folosită drept un sistem de autentificare pentru a detecta cine urcă la cârmă, pentru a-i încărca automat setările personalizate. În spatele volanului se află un panou de bord digital de 10.4 inci. Există şi un head-up display.
  • Sticlele folosite sunt din două straturi şi au izolare fonică pentru a reduce zgomotele provenite de la exterior, dar şi pentru a îmbunătăți proprietățile acustice ale sistemului audio Huawei Sound (1.200 W, 19 difuzoare, sunet surround 7.1).
  • Spaţiul pentru picioarele pasagerilor din spate este de 870 mm.
  • Noul AITO M5 este bogat echipat. Poate dispune printre altele de: faruri LED adaptive, scaune frontale cu ventilație și masaj, tapiţerie din piele Nappa, iluminare ambientală conturată (128 culori), sistem de parfumare cu trei sloturi, un acoperiș panoramic, cruise control adaptiv (cu radar și cameră foto), sistem de camere la 360 de grade.
  • Apropo, acoperişu-i panoramic folosește sticlă izolată termic LOW-E, placată cu argint de calitate arhitecturală pentru a izola 99.99% din razele ultraviolete.
  • AITO M5 poate încărca rapid dispozitive mobile cu o putere de 66 W prin porturile sale USB și cu 44 W în mod wireless! Mai interesant este că nişte porturi USB există şi în buzunarele uşilor, astfel încât telefoanele să poată fi lăsate acolo pentru încărcare.
  • Mai dispune de o funcţie de livrare a curentului pentru o sursă exterioară de alimentare sau într-o reţea (suportă dispozitive care necesită o putere maximă de 3.500 W).
  • Mai multe dotări pe care le are le poţi vedea aici (prin translator).

Livrările noului AITO M5 vor începe în primăvara anului 2022. De producția sa se va ocupa uzina Sokon din Chongqing, care face şi modelele Seres. Preţul de start anunţat este de 34.655 euro după cursul actual de schimb. Modelul de top valorează 45.000 de euro.

Huawei va vinde mașini AITO prin rețeaua sa de magazine și platforme online. Pentru 2023 este programat debutul celui de-al doilea model: un crossover electric full-size.

Câteva prim contacte în chineză pentru ca să vedeţi cum arată maşina în realitate:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise