(video) Premieră în India: Noul Suzuki Jimny cu cinci uşi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Premieră mondială în India. Pentru prima dată în istorie Suzuki Jimny a primit o variantă cu cinci uşi! Modelul a fost prezentat în cadrul salonului Auto Expo 2023, iar de producţia sa va răspunde întreprinderea mixtă Maruti Suzuki, respectiv va fi doar Made in India. 

Jimny-ul cu trei uşi este fabricat în statul asiatic din noiembrie 2020, dar numai pentru export în Africa şi Orientul Mijlociu. Noua variantă lungă se promite a fi una globală!

Caracteristici cheie:

  • Noua variantă se deosebeşte de un Jimny cu trei uşi prin ampatamentul întins cu 340 mm, până la 2.590 mm. Respectiv, a crescut şi lungimea totală – până la 3.985 mm. A fost important pentru dezvoltatori să se încadreze în patru metri, deoarece în India se aplică stimulente fiscale pentru astfel de mașini. Lățimea a rămas neatinsă (1.645 mm), în timp ce înălțimea a scăzut cu 5 mm (1.720 mm).
  • Partea din față a corpului, cea posterioară cu hayon care se deschide orizontal şi planşa de bord din cabină au rămas intacte. Însă portierele frontale au fost scurtate şi a fost schimbată partea inferioară a deschiderii lor. Iar pentru a face loc portierelor posterioare a fost necesar de mutat rezervorul de combustibil şi buşonul.
  • Chiar dacă a primit două portiere suplimentare, pe rândul doi de scaune s-a păstrat aceeaşi formulă (două locuri), deşi nu mai este prins între pasajele roților. Volumul portbagajului este de 208 litri, față de cei 85 de litri nominali ai variantei cu trei uși. Spătarele scaunelor din spate pot fi rabatate.
  • Din punct de vedere tehnic, Jimny-ul lung este aproape identic cu cel scurt. Sub capotă se află același benzinar natural aspirat K15B de 1.5 litri, dar asistat de un demaror-generator. Produce 105 CP și 134 Nm.
  • Cutia de viteze poate fi una mecanică în cinci trepte sau automată cu patru rapoarte, la alegere. S-a păstrat sistemul de tracţiune integrală, demultiplicatorul şi cele două punţi netăiate. Chiar și garda la sol de 210 mm le este comună.

India va fi prima piață pentru modelul cu cinci uși, unde vânzările vor începe de la jumătatea acestui an. Și după aceea va fi exportat. În care ţări deocamdată nu se cunoaşte.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise