(video) Premieră interesantă în Coreea de Sud: Noul Renault Grand Koleos

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Continuăm cu o altă premieră interesantă de la Busan International Mobility Show. „Născut în Franța, fabricat în Coreea”. Sub acest slogan neobișnuit și-a făcut debutul astăzi noul Renault Grand Koleos.

Deși nu s-a preferat să se vorbească despre originea reală a mașinii… salut Geely Monjaro… toate cărțile au fost date pe față în urmă cu doi ani și jumătate. Atunci Renault și Geely au anunțat cooperarea și producția comună de mașini. Trambulina pentru acest proiect a fost întreprinderea mixtă Renault Samsung, care a fost redenumită recent în Renault Korea.

De la bun început, partenerii au anunțat că în 2024, producția unei noi familii de mașini pe platforma modulară CMA (dezvoltată în comun de Volvo și Geely) va începe la uzina din Busan, Coreea. Și în fața noastră este primul rezultat.

Caracteristici cheie:

  • Pentru coreeni denumirea Koleos este considerată nouă, deoarece modelele anterioare Renault Koleos de pe piața locală au fost numite Samsung QM5 și Samsung QM6. Ultimul mai există în gama actuală locală.
  • Transformarea dintr-un Geely într-un Renault nu s-a limitat la embleme și inserții din plastic. Pe lângă bare de protecție și grilă, Grand Koleos are panouri exterioare originale ale ușilor, o capotă mai înaltă și geamuri posterioare mai mici.
  • Lungimea îi este de 4780 mm vs 4770 mm ai sursei. Într-un mod interesant, diferit este și ampatamentul: 2820 vs 2845 mm. Volumul portbagajului este de 633 litri.
Noul Renault Grand Koleos
  • În vârful gamei se află o versiune/echipare Esprit Alpine, realizată după rețeta modelelor europene ale Renault. Aceasta se remarcă prin jante de 20 în loc de 19 inchi, decor albastru, plăcuțe de identificare, scaune profilate, etc.
  • Dar interiorul a suferit modificări minime.
    • Acolo, Grand Koleos diferă de Monjaro doar prin butucul volanului și soluții decorative.
    • Planșa de bord are trei ecrane de 12.3 inchi. Pasagerul din dreapta are acces la aplicația YouTube!
    • Sistemul multimedia se numește acum OpenR, are o grafică specifică și poate interacționa cu aplicația mobilă myRenault.
    • Mai are mașina un modem 5G și opțiunea de upgrade OTA. Nu lipsesc Apple CarPlay și Android Auto wireless.
    • Este și un sistem audio Bose cu 10 difuzoare și tehnologie de anulare activă a zgomotului.
Noul Renault Grand Koleos

Două motoare și AWD

  • Renault Grand Koleos este oferit cu două sisteme de propulsie, exact aceleași valabile pe sursa numită în China – Geely Xingyue L.
    • Versiunea de bază are un motor turbo de 2.0 litri (211 CP) + DCT cu șapte trepte + tracțiune față. Echiparea Esprit Alpine poate oferi alternativ cutie automată cu opt trepte și AWD.
    • Motorizarea hibridă poartă numele E-Tech, deși nu este diferită de Hi-X de pe Geely. Este formată dintr-un benzinar turbo de 1.5 litri și cu patru cilindri (136 CP), un motor electric (82 CP), o transmisie cu trei trepte, o mică baterie de 1.64 kWh și un alt motor-generator. Puterea maximă a sistemului este de 245 CP. Tracțiunea este doar pe puntea frontală.
  • Pentru asistența șoferului sunt valabile până la 31 de sisteme electronice, inclusiv parcare automată, șasiu transparent și head-up display cu AR.
  • Renault Grand Koleos 1955 este o ediție specială cu o placă unică numerotată gravată în interiorul vehiculului pentru a comemora aniversarea înființării mărcii Alpine în iunie 1955.

Prețuri nu sunt la moment. Producția modelului Renault Grand Koleos în Coreea de Sud va începe în viitorul apropiat. Startul vânzărilor pe piața internă este programat pentru luna august. Există, de asemenea, planuri pentru export, deși geografia sa nu este încă clară.

Vezi și: (video) Test Drive: Noul Geely Monjaro – luxul chinez la 39.000 euro

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise