(video) Premieră la Chicago Auto Show: A treia generaţie Subaru Crosstrek

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o premieră la Salonul Auto de la Chicago este noua generaţie Subaru Crosstrek, a treia la număr, model care anterior era cunoscut pe alte pieţe şi sub denumirea XV, la care s-a renunţat. Noul Crosstrek a fost iniţial introdus în toamna lui 2022 în Japonia, însă acum devine disponibil la un nivel mai internațional, cu volan pe stânga.

Caracteristici cheie:

  • SUV-ul compact de a treia generație combină un nou design exterior şi interior cu un nou șasiu mai rigid, pentru a crea o experiență de condus distractivă și confortabilă atât pe drum, cât și în off-road.
  • Crosstrek a debutat în urmă cu 12 ani și a devenit rapid cel mai rapid vândut vehicul din istorie pentru Subaru of America, cu peste un milion de unități vândute. În 2022, Crosstrek a fost cel mai performant în volum – 155.142 exemplare. Succesul lui Crosstrek se datorează spațiului său amplu pentru pasageri și bagaje, listei cuprinzătoare de caracteristici standard şi opționale, versatilității și capacității, totul la un preț competitiv.
  • Noul design exterior transmite un spirit gata de aventură cu o grilă hexagonală fără cadru, faruri compacte, un corp mai sculptural și o poziție cu umeri largi.
    • Elementele negre oferă un contrast puternic cu culoarea caroseriei.
    • Nişte orificii frezate în bosajele frontale permite aerului să iasă mai liber din arcurile roţilor, contribuind la reducerea portanței anvelopelor și la o stabilitate mai bună.
    • O altă priză este adăugată pe fiecare parte a barei de protecție posterioare pentru a reduce balansul corpului din cauza aerului prins în spatele barei de protecție.
    • Noul Crosstrek va fi disponibil în nivelele de echipare Base, Premium, Sport și Limited. Base și Premium vin standard cu jante din aliaj de 17 inchi, iar modelele Sport și Limited sunt actualizate la jante din aliaj de 18 inchi.
  • Cabina beneficiază de o concentrare sporită asupra ocupanților și a interacțiunii acestora cu vehiculul.
    • Un design mai susținător al scaunelor frontale crește confortul general și minimizează oboseala.
    • Un efort concentrat asupra reducerii sunetelor în anumite intervale de frecvență are ca rezultat o cabină mai silențioasă și mai confortabilă.
    • Designul interior modern are un afișaj central proeminent cu informații şi comenzi bine văzute, precum și spațiu amplu pentru cap, picioare și spațiu de depozitare.
    • Geamuri fumurii posterioare vin standard.
    • Standard pe Crosstrek vin două monitoare tactile de 7.0 inchi. Cel superior rulează sistemul multimedia SUBARU STARLINK şi toate funcţiile sale, inclusiv arată imagini de pe camera posterioară. Ecranul de jos oferă comenzi pentru climă și setările vehiculului.
    • Pentru prima dată, sistemul SUBARU STARLINK Multimedia Plus cu monitor vertical de 11.6 inchi este disponibil pentru model, opţional. Ecranul tactil de înaltă rezoluție suportă Apple CarPlay wireless și Android Auto wireless cu afișare pe tot ecranul. Include şi comenzile pentru climă. Suportă navigație activată prin voce, alimentată de TomTom și SiriusXM Travel Link (abonament gratuit de 3 ani), plus integrare what3words (W3W).
  • Toate nivelele de echipare oferă acces de la distanță fără cheie; sistem de monitorizare a presiunii în anvelope cu afișaj individual pentru roți; faruri LED cu receptivitate la direcție şi fază lungă automată; iluminat de bun venit; încuietori electrice ale ușilor, geamurilor și oglinzilor laterale.
    • Sistemul de climatizare al vehiculului a fost actualizat pentru a se concentra pe locurile ocupate (față de întreaga cabină), pentru un confort sporit și economie de combustibil. Controlul de încălzire/răcire pe două zone este standard pe toată gama de modele.
    • Caracteristicile suplimentare de confort disponibile includ un încărcător de telefon wireless în consola centrală și Pachet pentru orice vreme cu scaune încălzite, oglinzi și ștergătoare.
  • Versatilul Crosstrek dispune de o banchetă spate rabatabilă în proporții 60:40. Cu ambele spătare date jos, volumul pentru bagaje este de practic 1.500 de litri. Punctele fixe standard de montare pentru bare transversale (și railings-uri standard de plafon pentru echipările Premium și superioare) adaugă mai multe opțiuni de transport.
  • Modelul folosește arhitectura Subaru Global Platform Platform, care oferă o rigiditate la torsiune cu 10% mai mare. O construcție completă a cadrului interior cu tehnici de sudare mai puternice și adeziv structural suplimentar contribuie la o mai bună rigiditate a corpului și la o greutate mai mică. Aceste actualizări oferă o performanță dinamică mai bună, dar şi o cabină mai silențioasă.
  • Modelele Base și Premium sunt echipate cu un motor SUBARU BOXER de 2.0 litri, cu injecție directă, cu patru cilindri, care produce 154 CP și 197 Nm de cuplu. Modelul Sport și Limited este actualizat la un motor BOXER de 2.5 litri, care oferă 185 CP și 241 Nm de cuplu. Toate vin cuplate la un variator Lineartronic care funcţionează mai moale şi mai silenţios. Modelele Premium, Sport și Limited au şi un mod manual de schimbare, cu padele în spatele volanului, a celor opt trepte simulate.
  • Noutatea vine cu o gardă la sol standard de 221 mm şi standard cu un Subaru Symmetrical All-Wheel Drive revizuit, cu un timp de răspuns mai rapid, o manevrabilitate mai agilă și un control mai bun.
  • Sistemul X-MODE selectabil de șofer, acum cu Hill Descent Control, maximizează controlul roților pe suprafețe alunecoase și înclinații abrupte. Modelele Sport și Limited au X-MODE cu două funcții suplimentare pentru o capacitate sporită într-o gamă mai largă de condiții. Toate modelele au Incline Start Assist, care ține vehiculul pentru scurt timp în loc în timp ce are loc o pornire în rampă, fără a da înapoi.
  • Sistemul de propulsie este îmbunătățit și mai mult cu Active Torque Vectoring standard și sistemul de management al performanței SI-Drive. Nou este şi o versiune a sistemului de servodirecție folosit de WRX.
  • Standard pentru toate modelele Crosstrek este cea mai recentă versiune a premiatei tehnologii EyeSight Driver Assist Technology. Sistemul funcționează acum mai ușor și mai rapid și într-o gamă mai mare de condiții. Se datorează unui câmp vizual mai larg, software-ului de control actualizat și adăugării unui electric brake booster. EyeSight poate identifica mai devreme bicicletele și pietonii la intersecții și, atunci când este necesar, avertizează șoferul și frânează pentru a evita coliziunile.
    • Funcțiile suplimentare de siguranță activă disponibile opţional includ frânarea automată în marșarier și detectarea punctului mort cu asistență la schimbarea benzii și alertă de trafic transversal din spate.
    • Direcția automată de urgență este acum inclusă la modelele echipate cu monitorul unghiurilor moarte cu asistență pentru menținerea benzii de circulație și alertă de trafic transversal din spate. Această funcție face echipă cu EyeSight și Blind-Spot Detection pentru a ajuta la controlul direcției pentru a evita o coliziune pe o bandă la viteze mai mici de 80 km/h.
    • Standard vine cu memento acustic pentru scaunul din spate, conceput pentru a preveni blocarea/lăsarea/uitarea copiilor și/sau animalelor de companie în maşină.

Pentru prima dată, producția modelului Crosstrek va avea loc în SUA. Modelul Sport şi Limited va fi produs la fabrica din Lafayette, Indiana și va începe să sosească la dealerii Subaru din această vară. Producția maşinilor Base și Premium cu motor de 2.0 litri va continua la uzina Subaru din Gunma, Japonia și vor fi disponibile din această primăvară. Preţul de start al maşinii rămâne neschimbat în SUA – 24.995 de dolari fără taxe.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/