(foto) Maşinile din colecţia unui vicepreşedinte african, în valoare de 27 de milioane de dolari, vândute

(update 30.09.2019) Casa de licitaţii Bonhams a organizat în acest weekend licitaţia pe care a programat-o anterior, unde a vândut o colecţie formată din 24 de automobile exclusive, anterior fiind confiscate de procuratura din Elveţia de la vicepreşedintele Guineeii Ecuatoriale într-un dosar de spălare de bani.

FOTO: reuters.com

S-a vândut şi acel Koenigsegg la care anterior a reacţionat compania producătoare din cauza preţului redus pus de vânzător. Şi se pare că au luat act de aceasta. Totuşi, cel mai scump automobil, care a marcat şi un preţ record pentru a acestei mărci, a fost un Lamborghini Veneno Roadster din 2014 – 8.280.000 de franci elveţieni sau 7.552.625 de euro!

Lista maşinilor şi preţul pentru care s-au vândut în ordine descrescătoare – în total 26.93 de milioane de franci elveţieni (circa 25 de milioane de euro sau puţin peste 27 de milioane de dolari)! Interesant este că multe dintre ele au fost comandate în specificaţie sau pentru piaţa din SUA (schemă de evitare a unor taxe?).


(update 02.07.2019) Este ridicol! Koenigsegg reacţionează la preţul pus de o casă de licitaţii pentru o maşină anterior confiscată

Casa de licitaţii Bonhams este pe cale de a vinde un extrem de rar Koenigsegg One:1, estimând preţul maşinii la unul care este cu mult sub valoarea de piață.

Din anumite motive, neînțelese de către suedezi, Bonhams nici nu este interesată să ofere un preţ de start corect sau să estimeze exact valoarea maşinii deoarece “au arătat o lipsă totală de interes față de faptele și cifrele de încredere care le-au fost prezentate”.

“Într-un efort de a oferi Bonhams toate oportunitățile de a face ceea ce trebuie, le-am trimis un draft al acestui text în avans, astfel încât compania să poată corecta valoarea estimativă a maşinii. Ei au făcut una minoră, dar nici aceasta nu este aproape de cea reală care ar trebui să fie de minim două ori mai mare. Având în vedere cele enunţate anterior, Koenigsegg îndeamnă spre a boicota toate evenimentele acestei companii şi de a avea încredere în aprecierile pe care le dau bunurilor”, se arată într-un comunicat al producătorului de maşini super sport.


(21.06.2019) Maşinile exclusive ale fiului unui preşedinte african vor fi vândute în septembrie la licitaţie

Duminică, 29 septembrie 2019, casa de licitaţii Bonhams va organiza un eveniment special în Geneva, în încercarea de a vinde maşinile din colecţia vicepreşedintelui Guineeii Ecuatoriale.

Amintim că automobilele lui Teodoro Nguema Obiang Mangue, actualmente în vârstă de 50 de ani, fiul cel mai mare al lui Teodoro Obiang Nguema Mbasogo (preşedinte al statului african din 1979 şi până în prezent!), ambii membri ai Partidului Democrat local, au fost confiscate de autorităţile elveţiene la sfârşitul anului 2016.

Colecția formată din 25 de automobile exclusive este evaluată la peste 12.000.000 de euro și include unele modele speciale precum Lamborghini Veneno Roadster, Koenigsegg One: 1, McLaren P1, Porsche Carrera GT, Bugatti Veyron, Ferrari Enzo, precum și LaFerrari, F12 TDF și Aston Martin One-77.

Toţi banii încasaţi din vânzarea maşinilor vor fi îndreptaţi către programele sociale ale țării de origine a lui Teodoro Nguema Obiang Mangue.

Cele mai scumpe maşini sunt:

  • Lamborghini Veneno Roadster – una din nouă făcute vreodată, care au fost produse în culorile drapelului italian pentru a sărbători aniversarea a 50 de ani de la fondarea companiei auto: roșu, alb și verde. Acest exemplare are un parcurs de doar 325 de km şi îl va costa pe viitorul proprietar între de 4.5 şi 5 milioane de euro;
  • Ferrari LaFerrari – are un parcurs de 1.000 de km şi un preţ estimativ de 2.3-2.5 milioane de euro;
  • Koenigsegg One:1 – una din cele şapte maşini produse de compania suedeză, model descris ca fiind primul megacar din istorie pentru că motorul său produce un megawatt putere (1.360 CP). Exemplarul are un parcurs de 597 de km şi are un preţ estimat între 1.6-2 milioane de euro;
  • McLaren P1 – unul din 375 de supercaruri hibride create de producător. Are parcurşi doar 1.000 de km şi este evaluat la 1.3-1.6 milioane de euro;
  • Aston Martin One-77 – exemplarul 35 din 77. Cândva model flagship, produs între 2009 şi 2012, având un motor V12 de 7.3 litri care îl poate catapulta până la peste 350 de km/h. Preţul estimativ îi este de 1.2-1.6 milioane de euro;
  • Bugatti Veyron 16.4 – un exemplar în stare foarte bună şi vopsit în culoarea Atlantic Blue, cu peste 4.800 de km parcurşi, evaluat la 600-800 de mii de euro.

Obiang este extrem de bogat și a fost criticat de-a lungul deceniilor pentru abuzul său faţă de resursele financiare ale statului pe care îl conduse. El a deținut o dată şi un conac în Franța, declarat a fi în valoare de 100.000.000 de euro și a acumulat o colecție uriașă de autoturisme exotice, dintre care multe au fost confiscate în 2012 și 2016.

În 2012, autoritățile franceze au confiscat un număr de vehicule și le-au licitat rapid, inclusiv un Bugatti Veyron Grand Sport, un Maserati MC 12, un Ferrari 599 GTO, un alt Bugatti Veyron, un Porsche Carrera GT și multe altele.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/