(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Aston Martin Valkyrie Spider

Inclusiv cu ocazia aniversării a 70 de ani de prezenţă pe piaţa nord-americană, Aston Martin a decis să prezinte în premieră mondială la Monterey Car Week din California noul Valkyrie Spider!

Până la acest moment, Aston Martin are în America de Nord 35 de dealeri dedicaţi în SUA, cinci în Canada, precum şi locaţii individuale în Mexic, Chile, Peru și, cel mai recent- Brazilia.

Caracteristici cheie:

  • Noul Valkyrie Spider este numit cel mai extrem Aston Martin open top construit până în prezent.
  • Dispune de un acoperiş detaşabil şi portiere cu deschidere verticală (proiectate pentru a se înclina înainte), comparativ cu cele ale lui Valkyrie Coupe.
  • În timp ce unitatea de propulsie V12 hybrid, care produce în total 1.155 CP, a rămas neschimbată, noul Valkyrie Spider a primit revizuiri ale structurii sale din fibră de carbon, plus recalibrarea precisă atât a sistemelor aerodinamice active, cât și a sistemelor active de șasiu.
  • Cheia performanței fără precedent a lui Valkyrie Spider este construcția ultra-ușoară și pachetul aerodinamic cu forță de apăsare ridicată. Suprafețele superioare ale caroseriei în formă de lacrimă și contururile căzii inferioare urmează învelișul de spațiu disponibil între tunelurile Venturi uriașe de lungime completă care rulează de o parte și de alta a podelei cockpit-ului.
  • Curgând cantități uriașe de aer sub mașină pentru a alimenta difuzorul din spate, aceste tuneluri sunt cheia pentru generarea nivelurilor extraordinare de forță de apăsare ale lui Aston Martin Valkyrie Spider (>1.400 kg la 240 km/h în modul track), menținând în același timp suprafețele superioare ale caroseriei libere de dispozitive aerodinamice suplimentare care ar strica puritatea stilului deschis.
  • Este capabil să ruleze cu maxim 330 sau 350 km/h cu acoperişul dat jos şi instalat respectiv, devenind cea mai rapidă și mai extremă decapotabilă stradală făcută de Aston Martin vreodată.
  • Oferă niveluri de performanță similare cu ale prototipurilor sportive din clasa LMP1 din Campionatul Mondial de Anduranţă! Valkyrie Spider este simulat pentru a seta timpi de tur impresionanți, care nu sunt în mod normal realizabili într-o mașină stradală.
  • Aceeași cabină concentrată pe șofer se află în inima maşinii. Poziţia scaunelor este inspirată din cea a monoposturilor de Formula 1 şi ele dispun de centuri de siguranţă cu prinderi în şase puncte.
  • O cameră video retrovizoare, împreună cu senzori de parcare față/spate, vor ajuta șoferul atât la viteze mari, cât și la viteze mici, cu afișaje așezate chiar deasupra panoului de instrumente.
  • Valkyrie Spider are un acoperiș ușor detașabil, personalizat, format dintr-un panou central din fibră de carbon, care se fixează pe cada din spate și pe parbrizul din față, împreună cu o pereche de ferestre de acoperiș din policarbonat, articulate pe ambele părți. La deschiderea ușilor, acoperișul poate fi pur și simplu ridicat și depozitat.

În urma unei cereri fără precedent, pentru cele doar 85 de exemplare care vor exista a fost formată deja o listă de clienţi interesaţi de achiziţie şi alocările vor începe în scurt timp. Modelul va exista atât cu volan pe stânga, cât şi pe dreapta. Livrările vor demara în a doua jumătate a lui 2022.

Valkyrie Spider va fi expus la Pebble Beach Concours d’Elegance din Monterey, California (SUA) în perioada 12 august – 15 august 2021, unde se poate ajunge doar în bază de invitaţie.

Cmentariile sunt închise