(foto) Delta4x4 a văzut în cel mai nou VW Golf R potenţial pentru off-road

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Atelierul german Delta4×4 a prezentat un proiect interesant la baza căruia se află cel mai nou Volkswagen Golf R – Golf R Country. Deşi produsele companiei sunt mai mult orientate pentru pickup-uri, SUV-uri şi câteva microbuze, specialiștii s-au gândit că acest hot-hatch la fel ar avea potenţial în off-road, dacă tot are tracţiune integrală.

Garda la sol a mașinii a fost mărită printr-un lift kit cu 80 mm, i-a fost instalat un set de proiectoare PIAA pe capotă, iar pe acoperiş a primit un portbagaj masiv care poate găzdui tot felul de echipamente și o anvelopă de rezervă de dimensiuni normale. Alte două benzi cu LED-uri sunt integrate în partea frontală a platformei.

Împreună cu garda la sol mai mare şi anvelopele pentru toate terenurile Loder AT, care acoperă jante Hanma de 18 inchi, au mai fost concepute extensii noi ale aripilor frontale şi posterioare, corespunzător lățimii noilor roţi.

În momentul de față, acest Golf R este doar un concept și există doar în formă digitală. Însă este anunţată intenţia clară de a-l lansa într-o ediţie limitată la 25 de exemplare. Costul modificărilor a fost evaluat la 35.000 de euro.

Drept sursă de inspiraţie a proiectului a servit modelul Golf Country din a doua generaţie, co-produs de Steyr-Daimler-Puch în Austria. De propulsie răspundea un benzinar de 1.8 litri cu 98 CP.

Avea mai multă cursă de suspensie, tracțiune pe patru roți Syncro, gardă la sol de 21 cm, bullbar frontal şi posterior, o placă de protecție pentru protejarea zonei motorului, subcadru pentru protecţia diferențialul Syncro posterior și a arborelui cardanic, alături de o roată de rezervă montată la exterior pe un cadru triunghiular rabatabil pe spate, printre altele.

Însă modelul nu a fost un succes, fiind realizat în 7.735 de exemplare, ceea ce constituie doar aproximativ 0.12% din vânzările totale de Golf II, astfel că nici până astăzi VW nu se gândește să aducă pe piaţă o nouă interpretare, din păcate.

Cmentariile sunt închise