Amazon anunţă despre cea mai mare comandă de maşini electrice comerciale, de cel puţin $4 miliarde

Şeful gigantului Amazon, Jeff Bezos, a anunţat că proaspătul producător de automobile electrice Rivian, în care recent a pompat o investiţie de 700 de milioane de dolari, îi va face 100.000 de vehicule comerciale electrice!

Intenţia a fost comunicată jurnaliştilor acum câteva ore la National Press Club din Washington, D.C., acolo unde Bezos a spus despre câteva planuri de abordare a schimbărilor climatice, noile vehicule electrice ce vor fi folosite pentru livrări de produse făcând parte din anunţ.

Today, Amazon and @GlobalOptimism announced The #ClimatePledge which calls on signatories to be net zero carbon across their businesses by 2040 – a decade ahead of the Paris Agreement’s goal of 2050. Find out more: https://t.co/hgfe9D4NkR pic.twitter.com/vNXU1JJpNX

— Amazon News (@amazonnews) September 19, 2019

CEO-ul a declarat că acordul a fost făcut oficial și că Amazon se angajează să cumpere 100.000 de vehicule electrice de la Rivian, cea mai mare comandă din istorie de astfel de maşini şi în genere de electromobile, cu exemplare gata pentru a livra deja colete spre clienţi din 2021. Amazon intenționează să utilizeze deja 10.000 de exemplare până în 2022 și să le aibă pe toate cele 100.000 în exploatare până în 2030, economisind astfel câte 4.000.000 de tone de carbon anual către 2030.

Astfel, împreună cu alte soluţii, gigantul îşi propune să fie neutru din punct de vedere al emisiilor până în 2040, cu 10 ani înainte de data limită impusă prin Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Până în prezent, Rivian a anunțat doar planurile de a construi un pick-up electric numit R1T și un SUV electric numit R1S. Dar se pare că Bezos a sărit mai sus decât ceilalţi și a anunțat că Amazon a cumpărat un produs care nici nu a fost anunţat.

Vezi şi: (video) Pick-up-ul electric al celor de la Rivian se va putea întoarce pe loc exact ca un tanc

La scurt timp, peste câteva ore, şi Rivian a venit cu careva detalii în privinţa noului vehicul utilitar. Maşina din imagini pare a fi un microbuz electric cu design simplist şi cu un ampatament foarte mare datorită platformei electrice. Mai multe specificaţii de ordin tehnic s-au promis că vor fi publicate peste câteva zile.

Deocamdată nu este clar dacă Rivian îl va face exclusiv pentru Amazon sau/şi pentru alţi clienţi comerciali, dar se estimează că preţul unui astfel de vehicul este în jur de 40.000 de dolari, ceea ce înseamnă pentru Amazon o notă de plată de minim 4 miliarde de dolari.

În prezent Rivian îşi amenajează o uzină mare în statul american Illinois. Darea sa în exploatare este programată pentru a doua jumătate a anului 2020.

Vezi şi: (video) Interes uriaș pentru primul Jaguar electric. Cine și pentru ce a comandat 20000 de mașini

Vezi şi: Cea mai mare comandă de camioane Tesla Semi? Iată câte unităţi a solicitat un producător de bere

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/