(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Lincoln Model L100 Concept

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Debutând la Pebble Beach Concours d’Elegance, încă un eveniment în cadrul căruia Lincoln îşi sărbătoreşte cei 100 de ani de când a devenit dizivie a grupului Ford, Model L100 Concept depășește limitele designului Lincoln Quiet Flight pentru a crea experiențe conectate care reimaginează sanctuarul suprem al vehiculului de mâine.

Conceptul mai aduce un omagiu lui Model L din 1922 – primul vehicul de lux al mărcii.

Caracteristici cheie:

  • Creat ca un vehicul autonom cu o experiență de conducere inteligentă, conectivitate și inovații bazate pe software, Model L100 Concept avansează viziunea Lincoln și deschide calea pentru ca brandul să regândească mobilitatea în viitor.
  • Conceptul folosește tehnologii de ultimă generație pentru celule și pachete de baterii, care vor oferi o densitate energetică care va schimba jocul și va permite o integrare structurală eficientă, tratând întregul vehicul ca un sistem. Abordarea avansată nu numai că va contribuie la realizarea unui design elegant, ci și la maximizarea spațiului interior al cabinei, oferind designerilor o nouă flexibilitate pentru a crea experiența Lincoln semnătură a viitorului.
  • O tablă de șah interactivă din consola centrală are un controler inspirat de bijuterii, care captează lumina și adâncimea, redefinind comenzile maşinii din interiorul cabinei. Controlerul înlocuiește şi volanul tradițional, făcând experiența intuitivă și fără efort.
  • Configurațiile de scaune pot fi adaptate în funcţie de ocazie şi necesităţi. Modelând spațiul în moduri care să permită conectarea, spătarul scaunelor frontale poate fi rabatat pentru a crea un cadru social, în care pasagerii din față pot sta vizavi de pasagerii din spate (faţă în faţă). Mediul transformabil creează un cadru mai primitor, dând senzația unui adevărat al treilea spațiu.
  • Cu accente în nuanţa ametistului în țesătura din piele întoarsă reciclată, designerii au creat cabina din materiale care nu sunt luate de la animale și alte alternative de lux. Iar pentru exterior designerii au folosit vopsea metalizată și acril mat în locul cromului, alături de un finisaj satin digital ceramic aplicat în trei straturi.
  • Întregul interior a fost proiectat pentru a crea un mediu imersiv. Podeaua digitală, baldachinul și iluminatul ambiental se armonizează pentru a crea o experiență personalizată care poate îmbunătăți starea de spirit. Orchestrată ca o simfonie fin reglată, împreună cu iluminatul interior care se armonizează cu sunetul, mirosul și atingerea, podeaua digitală transportă pasagerii în sanctuarul de mâine.
  • Conceptul se mai laudă cu un acoperiş din sticlă şi uşi care se deschid contra mişcării. Primul se ridică pentru a oferi un adevărat sentiment de ceremonie și de bun venit prin semnătura Lincoln Embrace.
  • Capacele inteligente ce acoperă roţile folosesc componente iluminate și senzorii pentru a comunica momentul deplasării conceptului, câtă energie a mai rămas în baterie şi prezenţa umană.
  • Mai mult, iluminarea avansată, intuitivă, creează o simfonie orchestrată de lumini atât în ​​interior, cât și la exterior. Întâmpinând într-un mod mai uman, conceptul simte când pasagerul e în apropiere și permite simfoniei luminoase să-l urmărească în jurul său, utilizând un sistem avansat de inteligență artificială și senzori GPS pentru a organiza experiența.

Din câte se pare Lincoln Model L100 Concept nu are perspectivă de serie, însă designul său exterior, găsit şi pe Lincoln Start Concept, ar putea fi utilizat într-o anumită măsură pe viitoarele modele de producţie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise