(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Precision EV Concept arată cum vor fi viitoarele Acura electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 19.08.2022) Acura a anunțat astăzi că primul său SUV complet nou, complet electric, care va fi lansat pe piață în 2024, se va numi Acura ZDX. Demonstrându-și angajamentul față de performanță în era electrificată, modelul va exista şi într-o versiune ZDX Type S, deoarece marca continuă să se concentreze pe a pune experiența șoferului pe primul loc.

Noul ZDX este dezvoltat în colaborare cu GM, utilizând platforma sa globală electrică, extrem de flexibilă, alimentată de baterii Ultium. Acura va lansa apoi modele electrice suplimentare, începând din 2026, bazate pe propria e:Arhitecture globală a companiei.

ZDX va fi primul SUV cu emisii zero de la Acura, iar numele aduce un omagiu modelului anterior ZDX, un SUV coupe care a existat în perioada 2009-2013, care a fost primul vehicul creat de la zero în Acura Design Studio, care a fost deschis în Los Angeles în 2007. Noul ZDX este acum conceptul stilistic în același Acura Design Studio.


(18.08.2022) Acura a ales Monterey Car Week pentru a mai prezenta o maşină pe lângă noul ARX-06. Este vorba Precision EV Concept, unul menit să arate limbajul de design ce va fi utilizat pe viitoarele electromobile ale mărcii. Primul produs care-l va aplica va fi un SUV electric ce vine pe piaţă în 2024 – primul EV Acura.

Modelul concept a fost creat de Acura Design Studio din Los Angeles pentru a depăși limitele designului și tehnologiei. Inspirat de eleganța, arta și armonia formei și funcției, unice pentru bărcile cu motor italiene de lux, conceptul exprimă concentrarea intensă a mărcii auto pe performanță, cu o poziție largă, atletică, siluetă expresivă și linii de caracter ascuțite, îmbrăcate într-un Double Apex atrăgător cu un finisaj mat albastru. Doar priviţi ce consolă frontală mică are şi forme îmbinate are, fără sudură.

Conceptul mai prezintă o abordare de “iluminare teatrală” care face referire la un grup motopropulsor electrificat, printr-o evoluție dramatică iluminată a grilei Diamond Pentagon, semnătura Chicane a luminilor de zi și noua iluminare “Particle Glitch” pe panoul frontal și posterior. Tematica stilistică “Particle Glitch” se regăseşte şi pe spițele uimitoarelor jante de 23 de inchi.

Stimulant, visceral și premium, designul interior axat pe performanță dezvăluie viziunea Acura despre o experiență captivantă care implică simțurile șoferului. Inspirat de cockpitul unei mașini de curse de Formula 1, cu o poziție de conducere joasă, linii de vizibilitate de înaltă performanță şi un volan în stil yoke, spațiul interior hipermodern EV oferă experiențe duble:

  • Instinctive Drive mode maximizează bucuria de condus performant prin ridicarea conexiunii dinamice cu mașina, panoul de bord transformându-se într-unul sport, iar iluminatul ambiental devenind roşu.
  • Spiritual Lounge mode retrage volanul în bord deoarece se activează condusul autonom, transformând cabina într-o experiență caldă, liniștită, cu arome specifice și proiecție animată „sub apă”, astfel încât șoferul să se poată relaxa și să-şi reîncarce puterile.

Un adevărat sanctuar al vitezei și spiritului, cabina este frumos realizată cu materiale durabile, responsabile faţă de mediul înconjurător, creând finisaje premium, unice, inclusiv ornamente din plastic reciclat marmorat și piele 100% din biomasă. Tot aluminiul folosit, precum și acrilul turnat verde dimensional care formează comenzile secundare de pe volan, au fost realizate din materiale reciclate. Lemnul certificat FSC, recoltat din păduri gestionate în mod responsabil, care oferă beneficii de mediu, sociale și economice, adaugă căldură și o conexiune cu natura.

Fiind al treilea concept de design al Acura din 2016, Precision EV previzualizează, de asemenea, următoarea generație Acura HMI cu un ecran intuitiv și ușor de utilizat hiper-wide, curbat, transparent și cu răspuns haptic touch. Grafica de pornire “Particle Glitch” oglindește detaliile exterioare. Noile tehnologii folosite mai creează o uniune emoțională cu utilizatorul, identificând și potrivind automat starea șoferului cu setările optime ale dinamicii de conducere.

După premiera mondială în cadrul unei recepții private organizate astăzi, 18 august, vineri va debuta la evenimentul The Quail, a Motorsports Gathering, iar duminică la Pebble Beach Concours d’Elegance.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/