(video) Premieră: Mansory răspunde celor de la BRABUS printr-un G-Class pickup cu doar două locuri
Mansory revine în centrul atenției după un alt an de muncă asupra unor proiecte de tuning extravagante. Şi de această dată urma să vină la Salonul Auto Internaţional de la Geneva cu o flotă de maşini modificate, însă pentru că ediţia din acest an s-a anulat, a decis să le arate pe toate online.
Una dintre ele este un G 63 AMG transformat într-un pickup cu doar două locuri pentru pasageri. Modelul este numit Star Trooper Pickup şi este realizat din nou în parteneriat cu casa creatorului german de modă Philipp Plein. Anterior, la ediţia din 2019 a Geneva Motor Show, a arătat varianta “normală” a acestui SUV.
De data aceasta, Mansory a preluat aceeaşi reţetă pe care a folosit-o anul trecut pentru a face o altă “abatere” de la SUV-ul popular. Star Trooper Pickup Edition este o versiune pickup a modelului G 63 modificat anterior, completată cu toate actualizările pe care atelierul de tuning i le-a oferit înainte. Printre acestea se numără:
- Un nou bodykit exterior (fiind înlocuite barele de protecţie, pragurile laterale, aripile, capota, portierele, grila radiatorului, spoilerul, carcasa de păstrare a roţii de rezervă şi altele).
- O caroserie vopsită într-o textură camuflaj.
- Jante forjate M23 făcute dintr-o singură bucată de aluminiu, de 24 de inci, în anvelope de înaltă performanţă de mărimi 295/30 R24.
- Lumini de zi LED şi proiectoare roşii pe acoperiş, alături de alte accente/elemente în aceeaşi culoare contrastantă, precum şi multe alte părţi realizate din fibră de carbon.
- Interiorul a fost schimbat complex, comparativ cu ceea ce poate oferi Mercedes-AMG din uzină. Pe acest exemplar s-a folosit o schemă decorativă în stilul casei de modă Philipp Plein. Absolut toate suprafeţele sunt acoperite cu piele, Alcantara, fibră de carbon sau cusături contrastante de culoare roşie. Până şi volanul sau centurile de siguranţă au fost personalizate. Panourile de la interior a uşilor, pragurile şi pedalele au fost de asemenea înlocuite.
- Încă o dotare este tavanul, care, pe lângă o trapă mai conţine şi un „cer înstelat”.
- Ca urmare a înlocuirii turbo compresoarelor cu unele mai voluminoase, a instalării unor noi downpipes-uri, a reprogramării unităţii electronice de control şi montării unui nou eşapament de performanţă, puterea maximă a crescut de la 585 la 850 de CP, iar cuplul maxim de la 850 la 1.000 Nm.
- Dacă este să-i credem pe cuvânt pe cei de la Mansory, această maşină, fiind pe roţi cu jante de 24 de inci şi având o greutate semnificativ redusă, poate face 0-100 km/h în condiţii ideale în aproximativ 3.5 secunde (pentru prima dată au notat 2.5 secunde, cel mai probabil fiind o greşeală), ceea ce este cu o secundă mai repede decât poate arăta SUV-ul din uzină, deşi cifra este egală cu modelul modificat anul trecut în colaborare cu Philipp Plein. Viteza maximă urcă până la 250 de km/h.
- Vor exista doar şapte astfel de maşini. Un preţ de start nu a fost anunţat, însă SUV-ul arătat anul trecut era limitat la 20 de exemplare şi costa de la 550.000 de euro.
Cei de la Mansory ţin să menţioneze că fibra de carbon pe care o folosesc este comprimată într-o cameră specială de presiune, ca parte a procesului de autoclavizare, astfel încât să nu rămână bule de aer în material. Acest proces care nu costă ieftin este utilizat de obicei numai în aplicațiile de transport aerian și aerospațial. Noile elemente create se completează de minune şi par un tot întreg cu vopseaua (nu este un autocolant!) în stilul camuflaj.
Vezi şi:
FRANKFURT 2019: Am văzut la final şi noul BRABUS G V12 900 – Reportaj Video AutoBlog.MD
Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise