(foto) Realitatea actuală: Cum problema zăpezii necurățate de pe străzile capitalei poate duce la… alte probleme

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Problema zăpezii (încă) necurățate de pe străzile capitalei poate duce la… alte probleme. Mai generează și noi nemulțumiri din cauza multor procese care sunt afectate în lanț.

Astăzi a fost înregistrat, în sectorul Rîșcani, un mic colaps în transportul public. A fost afectată circulația troleibuzelor din zonă din cauza mașinilor parcate neregulamentar pe bulevardul Moscova.

În contextul celor spuse anterior sau cu alte cuvinte, din cauza lipsei locurilor de parcare, dar și a mormanelor de zăpadă care așteaptă mai degrabă topirea decât îndepărtarea, unii șoferi și-au lăsat automobilele la marginea străzii în stradă.

Ce se va întâmpla după o perioadă de ninsori puternice, când numărul autovehiculelor din Chișinău se va dubla, este greu de imaginat…

Astăzi, la Ședința operativă a serviciilor Primăriei s-a vorbit despre toate eforturile depuse în ultima săptămână, deși realitatea este văzută alta:

Subdiviziunile Direcției Locativ-Comunale și Amenajare continuă să intervină pe trotuare, la stațiile de așteptare, pasaje subterane, la căile de acces către curțile de bloc, instituțiile sociale și platformele de acumulare a deșeurilor.Zilnic, în procesul mecanizat de deszăpezire sunt antrenate aproximativ 60 de utilaje dotate cu sărărițe și perii, iar la procesul manual zilnic circa 420 de persoane au fost în teren.Totodată, în contextul formării țurțurilor, gestionarii fondului locativ și administratorii clădirilor sunt îndemnați să cureţe acoperişurile de zăpadă.La fel, este reiterată solicitarea adresată șoferilor să elibereze căile de acces și să parcheze corespunzător în alte locuri pentru a facilita munca angajaților noștri.

Publicată de Primăria Municipiului Chișinău pe Luni, 15 ianuarie 2024

În ultima săptămână, Regia „ Exdrupo ” și-a implicat tot efectivul tehnic și personalul pentru eficientizarea lucrărilor de deszăpezire din #Chișinău. Paralel, au fost contractate și utilaje suplimentare.Întreprinderea dă asigurări că a intervenit cel puțin o dată pe toată infrastructura rutieră din Chișinău. Totodată, la solicitarea operatorilor de transport municipal, pe străzile principale și, la necesitate, în suburbii, au avut loc lucrări de supralărgire a părții carosabile, prin curățarea și evacuarea nămeților de pe marginea drumului, pentru a facilita circulația troleibuzelor și autobuzelor.La fel, muncitorii Regiei „Exdrupo” au fost antrenați în lucrări de deszăpezire manuală, curățând de zăpadă și distribuind materialul antiderapant în zona stațiilor de așteptare, căilor de acces spre trecerile pietonale, dar și trotuarele din zona podurilor rutiere.O atenție sporită s-a acordat curățării și deblocării de gheață și zăpadă a canalizării pluviale, pentru a spori capacitatea de preluare a apelor provenite în urma topirii zăpezii, în perioada menționată fiind curățate circa 750 de receptoare. #chișinăucurat

Publicată de Primăria Municipiului Chișinău pe Luni, 15 ianuarie 2024

350 de muncitori angajaţi în cadrul Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” şi 15 diferite unităţi de autospeciale, au fost antrenaţi zilnic la deszăpezirea aleilor, scuarurilor şi parcurilor din capitală, de la debutul intrătii în vigoare a codului portocaliu de schimbare a vremii.În prezent, portivit administratorului interimar al întreprinderii, Tudor Gîrbu, se pune accent pe supralărgirea aleilor din zonele verzi, pentru confortul trecătorilor.Serviciile municipale atenţionează în continuare pietonii şi conducătorii auto despre pericolul căderii ţurţurilor şi ruperea crengilor. #Chișinău #chișinăucurat

Publicată de Primăria Municipiului Chișinău pe Luni, 15 ianuarie 2024

Rapoartele pretorilor de sector cu referire la lucrările de deszăpezire efectuate în capitală, pe parcursul săptămânii trecute.

Publicată de Primăria Municipiului Chișinău pe Luni, 15 ianuarie 2024

Cmentariile sunt închise