(foto) AC Cars anunță noul roadster AC Cobra GT

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AC Cars, cel mai vechi producător activ de vehicule din Marea Britanie, a lansat primele detalii și imagini ale noii maşini sport și exclusive, roadsterul AC Cobra GT, care va fi prezentat oficial în primăvara anului 2023, la Londra, an în care marca îşi va sărbători cei 122 de ani de la înfiinţare.

Moștenind un profil considerat pe drept legendar, dar oferind o revoluție în design pentru modelul vechi de 61 de ani, noul roadster este rezultatul investițiilor și dezvoltării intense timp de trei ani.

Conceput ca un adevărat Grand Tourer, combinând viteza, agilitatea și echilibrul cu confortul și caracterul practic, roadsterul AC Cobra GT va oferi un nou nivel de rafinament. Lucrând cu furnizori de top din industrie pentru design și dezvoltarea sa, construcția noului model mai anunță revenirea producției în Europa.

Imagini teaser peste care am adăugat mai multă lumină

Cu o formă inconfundabilă și o construcție unică, roadsterul AC Cobra GT va fi rezerva clientelei exigente. Desenat pentru a fi excepțional, noul roadster combină materiale de ultimă oră și tehnologii de producție pentru a face mașini sport cu producție limitată, care vor fi comandate după gusturile clienților. Cu o gamă de opțiuni inspirate de moștenirea mărcii, precum și un serviciu personalizat care creează vehicule unice, fiecare proprietar își va putea imprima personalitatea pe Cobra sa.

Cu un șasiu cu cadru spațial din aluminiu extrudat, dezvoltat special pentru noul roadster AC Cobra GT de partenerii Icona Design Group și Cecomp Spa din Italia, modelul cu două locuri va oferi performanța, manevrabilitatea și coloana sonoră pentru care numele Cobra este faimos.

Sub caroseria din carbon se va ascunde un tren de rulare compus dintr-un V8 Coyote de 5.0 litri, preluat de la Ford Mustang şi forţat să producă până la 663 CP și 780 Nm. Se va putea alege între o cutie manuală cu şase trepte sau automată cu 10 trepte. Cu o greutate de sub 1.5 tone va putea realiza 0-97 km/h în aproximativ 3.6 secunde.

Dezvoltarea unei arhitecturi complet noi și foarte avansate, precum și a unui proces de fabricație finisat manual, înseamnă că AC Cobra GT va stabili un punct de referință în ceea ce privește detaliile de producție și calitatea construcției. Cu un ampatament de 2.570 mm (predecesorul are 2.320 mm), noul roadster este este cel mai mare Cobra de până acum, dar, datorită rigidității excelente la torsiune, combină rafinamentul cu conducerea și manevrabilitatea orientată spre performanță.

Mai aflăm că modelul este conceput pentru utilizare și confort de zi cu zi, iar printre dotări se va număra un sistem de climatizare, geamuri acţionate electric, un sistem multimedia modern şi altele, în timp ce printre opţiuni se va găsi un hardtop detașabil!

Prețurile și specificațiile complete ale noului roadster AC Cobra GT vor fi confirmate la prezentare.

Inextricabil legată de legendara mașină sport din anii 1960, AC Cars își va reafirma drepturile asupra numelui Cobra atunci când va dezvălui noul roadster AC Cobra GT anul viitor.

AC Cars este proprietarul legitim al mărcii AC Cobra pentru mașini noi în Marea Britanie, Europa și piețele cheie din întreaga lume. Protejând cu înverșunare autenticitatea mașinilor originale cu insignă AC și investiția pe care o fac clienții săi, compania a luptat mereu împotriva creatorilor de replici sau a companiilor care își dau produsele ca fiind autentice.

AC Cars a fost un partener original în proiectul Cobra și producătorul tuturor șasiurilor originale AC Cobra în anii 1960. Modificând AC Ace existent, care fusese deja modificat pentru a găzdui motorul Ford Zephyr de 2.6 litri la începutul anului 1961 la fabrica din Thames Ditton, primul șasiu (CSX2000) a fost expediat în Statele Unite 12 luni mai târziu, în 1962. AC Cars a evoluat, fabricat și vândut AC Cobra clienților din întreaga lume de atunci.

Noul roadster AC Cobra GT este cel mai recent capitol din povestea unei companii fondate în 1901. Frații Weller au înființat cel mai vechi producător de vehicule din Marea Britanie în urmă cu 122 de ani, producând mașini și motociclete în atelierul lor din West Norwood, Londra.

Compania în curs de dezvoltare a produs primul său vehicul în 1903, dar Autocarrier a fost introdus un an mai târziu (de la care a derivat mai târziu numele AC). Primul vehicul comercial livrat cu trei roți s-a dovedit un succes instantaneu.

Cu toate acestea, AC Ace a cimentat statutul companiei după lansarea sa în 1953. Cu o caroserie din aluminiu desenată și construită de Eric George Gray, a câștigat respectul pasionaților de curse pentru caracterul său practic și ritmul pe drumuri. Aceasta a fost mașina care avea să evolueze pentru a încorpora motorul Ford V8 și a deveni AC Cobra de legendă.

De-a lungul anilor, AC Cobra a rezistat cu forma sa inconfundabilă și designul unic. Cu producția limitată și fiecare mașină construită manual, aceasta rămâne rezervată unei clientele exclusive.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/