(video) Premieră în Italia: Lancia Ypsilon facelift II – mild hybrid cu un preţ de sub 10000 de euro

Din deja îndepărtatul 2014 compania italiană Lancia “respiră” cu un singur model în gamă şi doar în calitate de produs autohton – Ypsilon! De atunci, mărcii i-a fost prezisă repetat o “moarte” rapidă, dar verdictul nu a fost încă semnat.

Dimpotrivă, șeful noii alianțe Stellantis, a promis că toate mărcile existente vor fi păstrate. Și, deși nu există încă un plan de dezvoltare clar pentru Lancia, viabilitatea sa pe termen scurt a fost confirmată de debutul hatchback-ului actualizat Ypsilon.

https://youtu.be/kFsX_c4QoeY

Caracteristici cheie:

  • Modelul Ypsilon se află în prezent la o a treia generaţie, lansată încă în 2011, în timp ce în 2015 a suferit primul facelift.
  • Cu o lungime de sub patru metri, Ypsilon rămâne un bestseller datorită dimensiunilor sale, dar şi a preţului accesibil. În Italia este pe a doua poziţie după FIAT Panda în topul vânzărilor, pe parcursul lui 2020 găsindu-şi circa 43.000 de proprietari.
  • Facelift-ul este de fapt unul discret şi a adus o nouă grilă de radiator cu lame verticale, faruri cu lumini de zi LED, o nouă aplicaţie neagră pe bara de protecţie frontală şi elemente decorative mate în locul unora cromate. Iar în habitaclu au apărut noi variante de tapiţerie, inclusiv o opţiune din material reciclat.
  • În echipare de bază se oferă un radio simplu cu un ecran monocrom, dar în cele superioare se pune la dispoziţie un ecran tactil de 7.0 inci care suportă intereţele Apple CarPlay și Android Auto.
  • Un pachet EcoChic este inclus standard şi include un filtru anti-alergen pentru cabină.
  • Nouă este culoarea pentru caroserie Elegant Blue.
  • Ultima revizuire a gamei de motoare a fost făcută în 2020, astfel încât acum nu s-au anunţat careva schimbări la acest capitol. Astfel, sub capotă poate fi selectată o unitate de propulsie mild hybrid, compusă dintr-un motor cu trei cilindri şi volum de 1.0 litri din familia FireFly, care este completat de un demaror-generator de 12 V pus în mişcare de o curea de la arborele cotit. Motorizarea produce 70 CP și funcționează cu o transmisie manuală în șase trepte. O astfel de maşină poate face 0-100 km/h în 14.2 secunde.
  • Alte două opţiuni sunt consumatoare de benzină, dar şi de gaz, deosebit de populare în Italia. Un agregat natural aspirat de 1.2 litri şi cu patru cilindri (69 CP) poate consuma propan, în timp de un motor MultiAir cu doar doi cilindri şi 900 cm3 (70 CP) foloseşte metan (poate oferi 85 CP dacă trece pe arderea benzinei). În ambele cazuri cutia de viteze este la fel una mecanică în cinci trepte.

Hatchback-urile actualizate sunt deja disponibile de cumpărat de la dealerii italieni. Noul Ypsilon Hybrid este posibil de cumpărat cu reducere şi subvenţii de la stat cu doar 9.500 de euro!

https://youtu.be/B7KCm-pyMp4
https://youtu.be/cMdp6KhgXaI

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/