(video) Premieră mondială: Ediţia limitată Audi R8 Coupé V10 GT RWD spune adio motorului

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La 12 ani de la premiera primului Audi R8 GT, Audi Sport GmbH lansează cea de-a doua ediție a acestei mașini super sport exclusive: noul Audi R8 Coupé V10 GT RWD. Puterea motorului V10 aspirat natural de 5.2 litri a fost mărită până la 620 CP, devenind astfel cea mai puternică maşină cu tracțiune spate din istoria mărcii. Noul R8 GT este limitat la 333 de unități în întreaga lume.

Caracteristici cheie:

 • Audi menţionează că acest R8 GT spune la revedere motorului V10!
 • În comparație cu R8 V10 performance RWD cu 570 CP, care stă la baza noului R8 GT, Audi Sport GmbH a crescut performanța modelului special pentru a-l aduce la același nivel cu modelul quattro. Mai exact, asta înseamnă 620 CP din 10 cilindri şi 5.2 litri volum, alături de 565 Nm, disponibili de la 6.400 până la 7.000 rpm (max.: 8.700 rpm). 
  • Drept urmare, noul R8 GT poate face 0-100 km/h în 3.4 secunde, 0-200 km/h în doar 10.1 secunde și atinge o viteză maximă de până la 320 km/h.
 • O altă diferență decisivă: o nouă transmisie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte, cu timpi de schimbare mai rapizi. Datorită unui raport de transmisie modificat și vitezei mai mari asociate, noua cutie de viteze permite o accelerație și mai impresionantă în toate treptele.
 • În afară de aceasta, există o caracteristică exclusivă de design numai pentru R8 GT: galeria de admisie este vopsită în negru.
 • Pentru prima dată, Audi Sport GmbH, care produce noul R8 GT în mare parte manual la Böllinger Höfe, oferă modul Torque Rear. Patinarea este controlată pe puntea din spate de sistemul de control al tracțiunii (ASR), care face parte din ESC. 
  • În ASR sunt stocate șapte curbe caracteristice, oferind diferite niveluri de suport. Nivelul 1 permite o alunecare redusă, în timp ce nivelul 7 permite multă alunecare. 
  • Nivelul de cuplu dorit pe puntea din spate poate fi setat prin rotirea satelitului de control pe volan. Această funcție permite, de asemenea, o adaptare diferită pe măsură ce abilitățile de conducere și condițiile de drum se dezvoltă. 
  • În funcție de modul în care evoluează și luând în considerare informațiile de la senzorii de viteză a roților, unghiul de virare, poziția pedalei de accelerație și treapta selectată, unitatea de control a motorului măsoară puterea motorului pe puntea din spate.
 • În comparație cu R8 Coupé V10 performance RWD, diferite măsuri au dus la o reducere a greutății cu aproximativ 20 kg, până la un total de 1.570 kg fără șofer. 
  • Jantele exclusive de 20 de inci, cu 10 spițe, care pot fi combinate cu anvelopele Michelin Sport Cup 2 de înaltă performanță, concepute pentru utilizare pe drumuri și circuite, joacă un rol cheie în reducerea greutății. Jantele forjate ușoare sunt bazate pe cele folosite de maşini Audi implicate în motorsport.
  • Sistemul de frânare carbo-ceramic extrem de puternic vine standard şi economisește greutate suplimentară. 
  • Standard mai sunt nişte scaune-scoică și o suspensie sport performance cu o bară anti-ruliu din CFRP. Bara anti ruliu din față este realizată din plastic armat cu fibră de carbon. Împreună cu cele două conexiuni ale tijei de cuplare din aluminiu anodizat roșu (care protejează împotriva coroziunii), reduce greutatea și mărește ținuta de drum și dinamica în viraje. 
  • O mai sportivă suspensie coilover este disponibilă opțional. Aceasta permite reglarea individuală a gărzii la sol și nivelurile de compresie/recul. La livrare, clienții R8 GT care o vor comanda vor primi instrucțiuni de reglare și instrumentele corespunzătoare.
 • Pentru a diferenția noul Audi R8 V10 GT RWD de rudele sale, modelul special este echipat cu piese suplimentare exclusive. 
  • Prima caracteristică distinctivă este inscripția neagră R8 GT pe spate. Toate celelalte embleme sunt în negru. 
  • Cu un Carbon Aerokit lucios, care a fost dezvoltat în tunel eolian, pachetul generează o stabilitate mai bună pe șosea și, prin urmare, viteze mai mari în viraje. În total, Carbon Aerokit constă din următoarele atașamente: splitter față, flics-uri, ataşamente pentru pragurile laterale, elemente cW pe părțile laterale ale barei de protecție spate, un difuzor și o aripă cu o suspensie.
  • În stilul predecesorului său, noul R8 GT vine în nuanţa mată Suzuka Gray. Alternativ, sunt disponibile Tangorot Metallic şi Daytona Gray Metallic.
 • În interior, Audi Sport GmbH continuă omagiul adus primului R8 GT din 2010. Interiorul este realizat într-o combinație de negru și roșu. Şi centurile de siguranţă sunt roşii, anterior fiind disponibile doar pentru modelul de acum 12 ani. Covorașele și scaunele au inscripția modelului special în negru și roșu. Un punct culminant: clienții pot găsi numărul de ordine al maşinii lângă levierului cutiei de viteze, parțial mat în incrustația de carbon.

Noul R8 GT va fi disponibil la dealeri din 2023. Preţul de start îi este de 225.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata