in , ,

(video) Premieră mondială: Ediţia limitată Range Rover Autobiography Fifty

Range Rover sărbătorește astăzi 50 de ani de inovație de pionierat, rafinament fără egal și capacitate de neegalat pe toate terenurile cu introducerea noului Range Rover Fifty. Ediţia limitată de maşini va fi disponibilă în doar 1.970 de exemplare!

SUV-ul de lux original a definit piața din 17 iunie 1970 și, cinci decenii mai departe, Range Rover a evoluat pentru a deveni o familie de vehicule de lux de dorit și capabile. Amestecul său convingător de design, rafinament și inovație inginerească și-a asigurat locul ca punct de referință pentru toate SUV-urile de lux.

De-a lungul celor 50 de ani de viață, Range Rover a realizat multe premiere mondiale și a realizat numeroase realizări impresionante. A fost primul SUV care a fost echipat un sistem permanent 4WD când a fost lansat, iar în 1989 a fost primul 4×4 din lume care a fost echipat cu sistem antiblocare a frânelor – ABS.

Mai târziu, în 1992, a devenit primul 4×4 din lume echipat cu sistem de control electronic al tracțiunii (ETC) și suspensie pneumatică controlată automat şi electronic – asigurându-se un rafinat simţ de conducere pentru care Range Rover este atât de faimos, atât on, cât și off-road. În 2012, Range Rover-ul de ultimă generație a devenit primul SUV din lume care dispunea de o construcție ușoară din aluminiu, făcându-l mai ușor, mai puternic și mai eficient.

A fost maşina care a putut depăşi teritoriul “Darien Gap”, considerat de netrecut, de la hotarul statelor Panama şi Columbia, a fost primul vehicul care a fost vreodată afișat la muzeul Louvre din Paris și a câștigat chiar şi raliu Paris-Dakar – de două ori. Niciun alt vehicul nu combină nivelurile de lux, confort și sofisticare cu capacitatea off-road și performanța pe drum, aşa cum ar fi Range Rover.

Cu a sa capotă specifică (clamshell), acoperiș plutitor distinctiv, hayon compus din două părţi și nişte prize de aer de firmă lângă aripile faţă, Range Rover-ul din prezent mai poate urmări rădăcinile sale. În anul său aniversar de aur este acum cel mai eficient, conectat, luxos și capabil încă.

Pentru a sărbători 50 de ani de existenţă, limitatul Range Rover Fifty va fi disponibil la nivel global în doar 1.970 de exemplare, în semn de recunoaștere a anului în care a fost lansat originalul Range Rover. Bazată pe versiunea Autobiography, ediţia Range Rover Fifty are o serie de accente exterioare personalizate în nuanţă Auric Atlas, precum și două modele de jante unice de 22 inci.

În plus, fiecare maşină va mai avea o plăcuţă “Fifty” creată personal de prof. Gerry McGovern OBE, şeful de creaţie, care se va găsi pe exteriorul vehiculului și în interior pe consola centrală, tetiere, planşa de bord şi pragurile iluminate.

Range Rover Fifty va fi disponibil atât în caroserie cu lungime standard, cât și în cea cu ampatament alungit, în una din patru culori pentru caroserie: Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba și Santorini Black. În număr extrem de limitat, Land Rover Special Vehicle Operations va oferi maşina într-una din cele trei vopsele solide Heritage, reproduse din paleta originală de vopsele pentru primul Range Rover: Tuscan Blue, Bahama Gold şi Davos White.

De asemenea, sub capotă se vor putea opta la alegere pentru motorizări pe benzină, motorină și chiar cea plug-in hybrid P400e.

În Republica Moldova, preţurile pentru această ediţie sunt:

Motorizări disponibileAmpatament standard SWBAmpatament alungit LWB
Turbodiesel de 3.0 litri, şase cilindri în linie, 350 CP, AWD, cutie automată113.827 euro116.910 euro
Benzinar V8 de 5.0 litri cu supercharger, 525 CP, AWD, cutie automată123.952 euro127.839 euro
Plug-in hybrid cu motor de 2.0 litri, patru cilindri în linie, 404 CP, AWD, cutie automată105.837 euro108.898 euro

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?