(audio) Sunetele interesante pe care le produce noul BMW i7, inclusiv în timpul condusului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul BMW i7 electric anunţă o nouă eră pentru plăcerea de conduce, susţinută de o experienţă nouă şi exclusivă, dar şi de un univers sonor atent construit împreună cu celebrul compozitor Hans Zimmer – univers numit BMW IconicSounds Electric.

Aceste include scenariul de bun venit, semnalul ready-to-drive şi sunetele de condus pentru fiecare My Mode selectat, până la pachete sonore acustice combinate cu BMW Theatre Screen, disponibil prima dată cu noul model.

Sunetul de bun venit, când şoferul se aşează în spatele volanului

Incluzând un pachet sonor exclusiv pentru Theatre Mode opţional, spectrul acustic complet al BMW IconicSounds Electric poate fi experimentat pentru prima dată în noul BMW i7.

Pachetul de sunet a fost dezvoltat printr-o colaborare între BMW Group şi compozitorul Hans Zimmer, dublu câştigător al Premiului Oscar acordat de Academia Americană de Film. Ele întăresc acordul autentic al caracterului automobilului cu designul BMW şi experienţa de condus rezultată în primul sedan electric de lux din lume.

Experienţa sonoră de la BMW i7 poate fi selectată individual prin My Modes. Pe lângă setările Personal, Sport şi Efficient, şi modurile Expressive şi Relax sunt disponibile standard. La BMW i7, fiecare dintre aceste moduri este asociat şi cu un univers sonor independent. Intensitatea şi frecvenţa sunetului de condus se bazează pe poziţia acceleraţiei şi pe situaţia de condus, creând un profil de sunet personalizat individual pentru fiecare My Mode.

Selectarea modurilor Expressive sau Relax are ca rezultat o interacţiune deosebit de intensă. Acestea oferă o experienţă individuală completă de sunet, lumini ambientale şi grafică pe ecranul central curbat BMW, modelată de starea de spirit şi de stilul de condus ale conducătorului.

„Vrem să oferim clienţilor o experienţă unică de condus şi de călătorie în BMW i7. În domeniul experienţei de utilizator, deschidem noi căi pentru a realiza acest lucru, care include şi sunetul de condus. Sunetul în special joacă un rol central în legătura emoţională dintre conducător şi automobilul său. Inovaţii precum BMW IconicSounds Electric fac din BMW i7 un pionier pentru o nouă experienţă de condus completă.”

Domagoj Dukec, director BMW Design

Prin My Modes, conducătorul poate crea o experienţă de utilizator completă, care include o gamă largă de setări ale automobilului. La BMW i7, aceasta include şi sunetul de condus.

Sunetele modului Personal subliniază caracterul progresiv al modelului, în timp ce peisajul sonor din setarea Sport are o prezenţă acustică puternică şi pronunţată.

Modul Personal
Modul Sport

Un sunet foarte viu şi dinamic caracterizează experienţa acustică în modul Expressive, în timp ce un fundal de sunet extrem de relaxant este creat în modul Relax.

Modul Expressive (lung)
Modul Expressive (scurt)
Modul Relax

Secvenţele de sunet caracteristice la pornirea şi oprirea sistemului de propulsie fac parte din BMW IconicSounds Electric, la fel ca şi sunetele care însoţesc activarea Theatre Screen opţional pentru pasagerii din spate.

Sunetul produs la pornirea sistemului de propulsie
Sunetul produs la oprirea sistemului de propulsie
Sunetul generat la activarea Theatre Screen

Feedbackul acustic de la mişcările acceleraţiei este complet suprimat doar în modul Efficient. Datorită caracteristicilor acustice remarcabile ale noului BMW i7, liniştea rezultată în acest mod este la fel de clară şi pură ca şi experienţa sonoră intensă din celelalte moduri.

Ar mai fi de notat, în context, că noul sedan electric de lux are izolare fonică optimizată, care protejează eficient interiorul de zgomotele externe. Confortul acustic excelent poate fi atribuit optimizării acustice a unităţilor de propulsie electrice, izolării fonice nou dezvoltate pentru motoarele electrice, precum şi rigidității crescute a şasiului în faţă şi anvelopelor cu amortizoare de spumă.

În plus, zgomotele aerodinamice sunt reduse semnificativ datorită unei caroserii aproape complet etanşeizate, cu suprafeţe ample, a mânerelor încastrate ale uşilor şi oglinzilor exterioare optimizate aerodinamic. Acest lucru permite ca toate aspectele universurilor sonore specifice ale BMW IconicSounds Electric să fie experimentate pe deplin, fără nici o interferență.

Cmentariile sunt închise