(video) Premieră mondială în an aniversar: Noile VW Golf, Golf Variant, Golf GTE și GTI facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Celebrul VW Golf marchează în acest an jumătate de secol de la apariție. Primul model de serie a fost produs în fabrica din Wolfsburg la sfârșitul lunii martie din 1974. Lansarea oficială pe piață a început în mai. Mașina a fost atât de convingătoare în ansamblu încât primul milion de exemplare a fost asamblat până în octombrie 1976.

De atunci și până în prezent, peste 37 de milioane de unități au fost fabricate și vândute, iar acest an aniversar este marcat și prin actualizarea celei de-a opta generații. Pur în termeni matematici, aceasta înseamnă că peste 2.000 de oameni din întreaga lume au ales să cumpere un nou Golf în fiecare zi în ultimii 50 de ani.

Caracteristici cheie:

  • Noul Golf și noul Golf Variant facelift pot fi recunoscute după noua față. 
    • Farurile LED standard au acum linii mai drepte, sunt vizual mai izbitoare și înguste semnificativ spre interior. Ca alternativă, farurile performance vor fi disponibile într-un prim nivel de configurare opțional. În acest caz, partea frontală va avea o insignă Volkswagen iluminată, o premieră în Europa, pe lângă o bandă LED orizontală în grila radiatorului.
    • Iar peste aceste faruri performance există încă o opțiune – farurile IQ.LIGHT LED matrix, de asemenea combinate cu emblema iluminată. Aceste blocuri optice sunt echipate cu o nouă fază lungă cu LED de înaltă performanță, care are o rază de acțiune de până la 500 de metri pe timp de noapte.
    • Doar împreună cu farurile matrix se oferă stopurile IQ.LIGHT 3D LED, ale căror efecte de bun venit și de rămas bun pot fi personalizate în setările vehiculului (prin sistemul de infotainment). Există trei efecte diferite.
    • Diferite sunt și barele de protecție în funcție de model. Paleta de culori este formată acum din 11 nuanțe, patru dintre care sunt noi. Un acoperiș vopsit în negru contrastant este disponibil ca o nouă opțiune pentru versiunile R-Line, GTE și GTI. Au devenit valabile și cinci noi opțiuni de jante de până la 19 inchi.
  • La interior nu s-au făcut prea multe intervenții, dar seria de modele dispune de un sistem de infotainment intuitiv, nou dezvoltat, cu un ecran tactil cu o diagonală de până la 32.8 cm. Acesta are la bază glisoare tactile iluminate și optimizate ergonomic pentru controlul temperaturii și al volumului audio.
    • Hardware-ul și software-ul sistemelor de infotainment sunt complet noi. Acum se bazează pe sistemul de infotainment modular din a patra generație (MIB4). Funcționarea a fost îmbunătățită și simplificată semnificativ datorită unei grafice nou-nouțe și a unei noi structuri de meniu pentru afișajul tactil. 
    • Sistemul de infotainment va fi disponibil în două formate: versiunea de bază Ready 2 Discover vine cu un monitor de 10.4 inchi, iar cea de vârf Discover cu unul de 12.9 inchi. Noile afișaje MIB4 în stil tabletă sunt proiectate pentru a fi vizual independente. Apple CarPlay și Android Auto wireless sunt oferite standard din echiparea de bază.
    • Un head-up display cu proiecție pe parbriz va fi din nou disponibil opțional pentru Golf și Golf Variant.
    • Adio volan cu comenzi tactile. Nou este volanul multifuncțional cu butoane fizice și asistentul vocal IDA care integrează chatbot-ul ChatGPT. Ocupanții pot interacționa cu mașina folosind limbajul natural și pot cerceta conținutul pentru care se manifestă interes, citit cu voce tare pentru ei în timpul călătoriei.
    • Noile modele Golf facelift mai au panouri de bord digitale standard – Digital Cockpit Pro de 10.2 inchi.
    • Golf GTI poate fi echipat pentru prima dată cu aplicații interioare opționale din fibră de carbon autentică!
  • Există la bord noi sisteme de asistență precum:
    • Park Assist Plus – când treceți pe lângă un spațiu de parcare, acesta poate detecta dacă spațiul (paralel sau compartiment) este suficient de mare și începe procedura de parcare în consecință. Preia direcția, precum și accelerația și frânarea. Tot ce trebuie să facă șoferul este să monitorizeze procesul de parcare. 
    • Park Assist Pro va fi disponibil pentru prima dată pentru Golf, permițând șoferilor să ghideze vehiculul în și în afara locurilor de parcare cu smartphone-ul lor. Vehiculul poate fi scos din spațiul de parcare de la distanță dacă acesta este foarte îngust, de exemplu. 
    • Nou este și Area View – vedere la 360 ​​de grade este creată prin îmbinarea imaginilor înregistrate de patru camere, iar imaginea corespunzătoare este transferată pe ecranul tactil al sistemului de infotainment. Acest lucru face ușor de văzut bordurile și marcajele locurilor de parcare.
  • Sub capotă există din start un total de nouă opțiuni diferite de propulsie – două mild hybrid cu tehnologie de 48V (eTSI), două plug-in hybrid (eHybrid și GTE), trei benzinare turbo (TSI) și două turbodiesel (TDI).
    • Agregatul de bază va fi acum un benzinar turbo de 1.5 litri și cu patru cilindri, cu sistem Active Cylinder Management (ACTplus). Produce 116 CP și este cuplat la o cutie mecanică în șase trepte.
      • O versiune superioară oferă 150 CP.
      • Alte benzinar non-electrificat este un TSI de 2.0 litri cu 204 CP + DSG cu șapte trepte.
    • Unitățile eTSI au la bază același benzinar de 1.5 litri (puterea le rămâne aceeași), fiind asistate de un demaror-generator de 48V (integrat în cutia de viteze DSG cu șapte trepte) și o compactă baterie.
    • Unitățile PHEV sunt de nouă generație și folosesc același TSI de 1.5 litri. Versiunea de bază eHybrid propune 204 CP, iar modelul GTE – 272 CP (+27 CP). Ambele sunt combinate cu un DSG cu șase trepte și tracțiune față. Capacitatea bateriei a crescut de la 10.6 la 19.7 kW (și rata de încărcare AC de la 3.6 la 11 kW pentru a ține pasul), astfel că autonomia electrică se poate ridica până la 100 de km. Bateria poate fi încărcată și rapid cu până la 50 kW (10-80% în 25 de minute).
    • Un singur motor diesel de 2.0 litri este valabil în două versiuni: 116 CP + cutie mecanică în șase trepte / 150 CP + DSG cu șapte trepte.
    • Golf GTI facelift (TSI de 2.0 litri) a devenit și mai sportiv, cu un plus de putere în comparație cu predecesorul său – 265 CP (+20 CP). Este valabil doar cu un DSG cu șapte trepte, cutia mecanică fiind eliminată.
    • Alte derivate Golf, precum GTI Clubsport și R, vor fi introduse succesiv pe parcursul anului 2024.
    • Alte versiuni cu tracțiune integrală și motor TSI își vor face, de asemenea, debutul anul viitor.
  • Volkswagen va lansa noul Golf facelift într-o echipare de bază (Golf), urmată de cele numite Life (mediu), Style (echipament elegant de vârf) și R-Line (echipament sportiv de vârf). Modelele Golf GTE/GTI sunt poziționate independent și au o echipare personalizată.

Cel mai bun Golf din ultimii 50 de ani va ajunge la dealeri în această primăvară. Și va fi ultimul Golf cu motor cu ardere internă, deoarece deja s-a anunțat că numele va fi rezervat unui automobil electric.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise