(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noul Mercedes-Benz Vision EQS

Compania Mercedes-Benz a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt un nou concept spectaculos din seria Vision. Prin acesta, germanii anunţă că vor lansa în scurt timp un nou electromobil de serie care se va numi EQS!

Sedanul va fi introdus cel mai probabil după noua generaţie S-Class şi nu va fi o versiune electrică de-a sa, ci un vehicul complet diferit, un concurent pentru Porsche Taycan.

Noul Vision EQS are proporţiile unui sedan, dar o siluetă ca a unui coupe. Dimensiunile îi sunt apropiate de cele ale actualului S-Class, deşi nişte cifre concrete nu au fost anunţate din cauză că acest vehicul poartă statut de show car doar.

Corpul îi este fabricat din oţel, aluminiu şi fibră de carbon, jantele îi măsoară 24 de inci, iar corpurile de iluminat sunt scoase aici în centrul atenţiei. Stă toată această înfăţişare frumoasă pe o platformă electrică cu o baterie poziţionată sub podea, soluţie care a permis extinderea semnificativă a ampatamentului.

Despre interiorul cu patru locuri pentru pasageri (cel mai probabil tot atâtea va avea modelul de serie) ni se spune că este realizat cu un finisaj din plastic reciclat, în combinaţie cu piele artificială de o calitate asemănătoare celei Nappa, lemn natural şi ţesături din microfibră DINAMICA.

De confort, entertainment şi alte funcţii răspunde un sistem multimedia Advanced MBUX, operabil de pe mai multe ecrane tactile, chiar şi de pe cotierele uşilor. Imagini necesare pot fi văzute şi prin intermediul câtorva ecrane proiectate. Un sistem de iluminare ambientală la 360 de grade sporeşte relaxarea.

Farurile DIGITAL LIGHT ale lui Vision EQS, compuse din câte patru lentile holografice, pot genera un efect 3D datorită celor 500 de LED-uri pe care le au integrate în fiecare. Odată ce panourile negre “vin la viață”, stelele aparent liber-plutitoare și pixelii creează un efect holografic al modulelor de lumină plutitoare.

În acest proces, aceste module cu lentile holografice se rotesc cu peste 2.000 rpm. Această viteză mare de rotație îi sugerează ochiului uman o imagine statică, iar cu setări specifice permit şi generarea unor imagini holografice individuale. Modulul principal și plăcile cu circuite devin practic invizibile datorită vitezei mari de rotaţie, făcând ca cele 500 de LED-uri per bloc optic să “plutească” în spaţiu. Deoarece fiecare dintre LED-urile de înaltă performanță (care au o lăţime de sub 1 mm) este acționat individual și poate roti cu unul din trei nivele diferite de intensitate, impresia 3D “plutitoare” este consolidată în plus.

Pseudo-grila de radiator neagră, numită digital LED matrix grille, care face legătură dintre cele două faruri, reprezintă o altă premieră menită să ofere un nou nivel de semnalizare precisă. Matricea sa luminoasă este formată din 188 de plăci cu circuite, fiecare dintre ele având câte cinci LED-uri acționate individual, responsabile de afişarea unei singure stele. Cu un total de 940 de LED-uri individuale într-un spațiu tridimensional, semnalele luminoase cu care maşina poate comunica cu împrejurimile sale creează o impresie fascinantă de adâncime. Iar centura LED de culoare albastră-mov care traversează grila pe deasupra şi caroseria la 360 de grade indică, de asemenea, apartenența la familia de produse EQ a mărcii.

Stopurile modelului Mercedes-Benz sunt pentru prima dată perfect integrate în corpul maşinii. Cu 229 de stele LED individuale, prezintă o abordare complet nouă pentru aplicarea logoului mărcii.

Sub habitaclu se află un şasiu cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte), care produc în total 476 de CP şi 760 Nm de cuplu. Cu acestea la forţă maximă şi cu un sistem variabil de tracţiune integrală la bord, Vision EQS poate face 0-100 de km/h în 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă poate urca la 200 de km/h.

Bateria care se află cât mai jos posibil în podea este produsă in-house de compania afiliată ACCUMOTIVE şi are o capacitate de 100 kWh. Datorită aerodinamicii excelente, autonomia estimată pe o singură încărcare ajunge la 700 km (ciclu WLTP). Setul de acumulatori poate fi încărcat rapid de la terminale cu o putere de până la 350 de kW, semn că automobilul utilizează ca şi Taycan un sistem electric de 800 V (până la 80% în mai puţin de 20 de minute).

Apropo, Vision EQS poate susține șoferul prin conducere automatizată de nivel 3, de exemplu în călătoriile lungi pe autostrăzi. Totuşi, datorită sistemelor modulare de senzori, nivelul autopilotului poate fi extins în viitor până la cel maxim pentru o conducere complet automatizată.

Se aşteaptă ca modelul de serie EQS să fie prezentat peste un an de zile, iar în vânzare ar putea apărea de la începutul lui 2021. Cu acest show car, compania germană a mai anunţat despre planul AMBITION2039: în următorii 20 de ani va renunţa treptat şi complet la motoarele pe benzină şi cele diesel, trecând toate modelele pe electricitate. Aceasta înseamnă o transformare fundamentală a companiei în mai puțin de trei cicluri de produse.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/