(video) Premieră mondială: Noile Audi A8 şi S8 facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Această premieră nu s-a lăsat mult aşteptată, după ce mai devreme a debutat noul Audi A8 L Horch. Astăzi producătorul german introduce faceliftul pentru modelul global şi anunţă toate detaliile despre toate modificările efectuate.

Se anunţă de comun schimbările pentru versiunea de bază, cea cu ampatament lung şi cea de performanţă.




Caracteristici cheie:

  • Exteriorul său este și mai reprezentativ, încrezător și atletic. Dimensiunile s-au modificat minor datorită formelor barelor de protecţie. Baza grilei Singleframe este acum mai largă, iar unghiurile cromate care cresc în dimensiune de jos în sus îi împodobesc grila. Prizele de aer laterale sunt mai drepte și la fel de proaspăt stilate ca și farurile, a căror margine inferioară la exterior creează un contur distinctiv. 
  • Spatele este dominat de aplicaţii largi cromate, o semnătură personalizabilă a stopurilor cu digital OLED și o bandă luminoasă continuă, segmentată. Inserția difuzorului din bara de protecție este accentuată delicat și reproiectată cu elemente orizontale. Audi S8 are patru terminaţii de eşapament cu debit optimizat sub un contur circumferențiar – tipic pentru modelul Audi S.
  • Dincolo de exteriorul de bază, Audi oferă clienților săi pachetul exterior cromat și, pentru prima dată pentru A8, noul pachet exterior S line. Acesta din urmă oferă părții frontale o notă dinamică și îl diferențiază și mai mult de modelul de bază, cu lame distinctive în zona din apropierea prizelor de aer laterale care completează vederea frontală – într-un mod foarte asemănător cu S8. Aspectul este și mai definit cu pachetul suplimentar de aspect negru.
  • Paleta de bază include 11 culori, printre care noile metalizate: district green, firmament blue, Manhattan gray şi ultra blue. De asemenea, nou pentru Audi A8 sunt cinci finisaje mate – Daytona Grey, Floret Silver, District Green, Terra Gray și Glacier White. Prin programul Audi exclusive, mașina este vopsită în culoarea aleasă de client.
  • Gama de jante (cu şase modele noi) variază în dimensiuni de la 18 la 21 de inci. În versiunile de top precum S8, Audi oferă opțional discuri de frână carbo-ceramice.
  • Comparabile cu video proiectoarele, noile faruri Digital Matrix LED folosesc tehnologia DMD (digital micromirror device). Fiecare far are aproximativ 1.3 milioane de micro oglinzi care descompun lumina în pixeli mici. Acest lucru îi permite să fie controlat cu precizie maximă.
  • O nouă funcție a lor sunt luminile de bandă și de orientare pentru autostrăzi. Farurile emit un covor de lumină care luminează în mod deosebit banda șoferului. Mai presus de toate, această lumină de orientare îi ajută pe șoferi să rămână intuitiv pe banda lor pe drumurile cu şantiere. În plus, farurile pot genera secvenţe animate la blocare sau deblocare, cu proiecţii pe pământ sau un perete.
  • Noi sunt şi stopurile OLED (suplimentar cu indicatoare dinamice şi secvenţe animate), care vin standard. Pe un Audi A8 există două teme luminoase pentru ele la alegere, pentru S8 sunt trei. Când se alege modul „dinamic” prin Audi drive select, aceste blocuri optice se schimbă la o semnătură mai largă, care este disponibilă numai în acel mod. Totodată, noile stopuri au o caracteristică de indicare a proximității: dacă un alt vehicul vine la doi metri de un A8 staționar din spate, toate segmentele OLED sunt activate.
  • Pe întuneric, un ambient light package plus (standard cu Audi design selection și pe S8) pune în scenă elegant interiorul, iar pentru ocupanţii locurilor din spate sunt disponibile lumini de lectură care utilizează tehnologia Matrix LED! Pachetul opțional pentru calitatea aerului include un ionizator și parfum.
  • Gama de scaune și echipamente pentru scaune a devenit mai variată, în special pentru scaunele din spate, unde sunt disponibile multe opțiuni. Scaunul de relaxare (relaxation seat) din A8 L este oferta de top. Oferă numeroase opțiuni de reglare și un suport pentru picioare pe spătarul scaunului pasagerului din faţă. Pasagerii îl pot folosi pentru a avea picioarele încălzite și masate în diferite unghiuri de înclinare.
  • Un relaxation seat package include un masaj pentru spate cu 18 perne pneumatice, tetiere confortabile reglabile electric, o consolă centrală continuă opțională – disponibilă și cu mese rabatabile opționale – aer condiționat automat pe patru zone și noile monitoare individuale pentru ocupanţii din spate (10.1 inci cu rezoluţie Full HD). Un răcitor care include un compartiment pentru bar în programul Audi exclusive subliniază confortul mediului.
  • Scaunele sunt tapițate acum standard cu piele Valetta. Alternativ, pielea Valcona este disponibilă și ca opțiune cu posibilitatea de a alege noua culoare maro cognac. Nou în program este materialul durabil din microfibră Dinamica pentru panourile ușilor, care poate fi folosit și pentru ornamentele montanţilor sau căptușeala tavanului ca opțiune.
  • Cockpitul maşinii este în continuare unul digital. În spatele volanului stă un panou de bord (un head-up display este în continuare opţional), iar pe consola centrală există un monitor de 10.1 inci, iar mai jos unul de 8.6 inci. Primul rulează sistemul MMI Navigation plus, realizat acum pe platforma mai performantă MIB 3. Serviciile standard online și Car-2-X de la Audi connect sporesc sistemul de navigație. Acestea sunt împărțite în două pachete: Audi connect Navigation & Infotainment și Audi connect Safety & Service cu Audi connect Remote & Control.
  • Mai este disponibil un sistem audio Bang & Olufsen Advanced cu 23 de difuzoare şi 1.920 waţi putere, precum şi un monitor tactil OLED în calitate de telecomandă, montată ferm pe cotiera centrală posterioară pentru controlul mai multor funcţii.
  • Sub capotă va fi disponibil din start cu (toate au asistenţă mild hybrid de 48V):
    • Un V6 3.0 TFSI (340 CP/500 Nm) pe modelul A8 55 TFSI quattro sau 286 CP (pentru versiunea chineză). Poate face 0-100 km/h în 5.6 secunde (A8 L în 5.7 secunde)
    • Un V8 4.0 TFSI cu funcţie de deconectare a patru cilindri la sarcină redusă (460 CP/660 Nm) pe modelele A8 60 TSFI quattro şi A8 L 60 TFSI. Ambele fac 0-100 în 4.4 secunde.
    • Va mai fi disponibil cu un turbo diesel şi în calitate de plug-in hybrid (detalii urmează a fi anunţate mai târziu).
    • Pe S8 va fi valabil în continuare un V8 biturbo de 4.0 litri (cu deconectare de cilindri) cu 571 CP şi 800 Nm (0-100 în 3.8 secunde). Modelul dispune standard de suspensie activă predictivă, diferențial şi eşapament sport, direcţie pe puntea din spate.
  • Toate motoarele sunt cuplate la un tiptronic rapid cu opt trepte. Datorită unei pompe electrice de ulei, transmisia automată poate schimba treptele chiar și atunci când motorul cu ardere internă nu funcționează. Tracțiunea integrală constantă quattro cu diferenţial central cu autoblocare este standard, suplimentată opţional cu un diferenţial sport (standard la S8).
  • Suspensia pneumatică adaptivă cu amortizare controlate electronic este standard. Direcția progresivă este o altă caracteristică standard. Roţile directoare spate sunt o opţiune pentru obişnuitul A8. Încă o opţiune este suspensia activă predictivă cu stabilizatori anti ruliu, agregate electrice suplimentare pentru reglarea şasiului şi o cameră specială care citeşte suprafaţa drumului. Prin aceasta şi îmbarcarea devine mai comodă, coborând în acest proces garda la sol cu 50 de mm în mod automat.
  • Există aproximativ 40 de sisteme de asistență disponibile. Unele dintre ele – inclusiv Audi pre sense basic şi Audi pre sense front safety system – sunt echipamente standard. Opțiunile sunt grupate în pachetele Park, City şi Tour, iar un assistance package plus le consolidează. Caracteristici precum night vision şi camerele surround view sunt disponibile separat.
  • Punctul culminant al pachetului Park este remote park assist plus, care poate manevra automat sedanul mare în și dintr-un loc de parcare paralel sau perpendicular. Șoferul nici măcar nu trebuie să fie în mașină pentru a face asta.
  • Dar sistemul de conducere autonomă de nivel 3, anunţat şi promis că va fi disponibil odată cu debutul noii generaţii de acum patru ani, aşa şi nu a mai apărut. Producătorul mai lucrează la el, ori a renunţat la idee?

Modelul va fi disponibil pe piaţa europeană din luna decembrie a acestui an. Preţul de bază în Germania – 99.500 de euro. Pentru S8 – 144.800 de euro.

GALERIE VIDEO:










GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise