(video) Premieră mondială: Noua generație BMW X3 și primul X3 M50

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu un farmec sportiv, un impact vizual și o versatilitate mai mari ca niciodată, noul BMW X3 își asumă rolul de talentat vehicul multifuncțional pentru utilizarea zilnică, activități de agrement și călătorii în segmentul principal al mărcii.

Un nou limbaj de design conferă celei de-a patra generații BMW X3 o prezență exterioară mult sporită și o aură de grație dinamică. Materialele de înaltă calitate, o echipare standard mult mai generoasă, digitalizarea avansată și noul BMW iDrive cu QuickSelect bazat pe BMW Operating System 9 dau tonul pentru ambianța premium din interiorul habitaclului proiectat progresiv.

Plăcerea de a conduce, siguranța și confortul pe distanțe lungi în noul BMW X3 beneficiază, de asemenea, de reglajul extrem de precis al configurației generale a autovehiculului și de o selecție largă de sisteme semi-automate de conducere și parcare.

BMW X3 2025

Caracteristici cheie:

  • Noul BMW X3 măsoară 4755 x 1920 x 1660 x 2865 mm. Este cu 34 mm mai lung, cu 29 mm mai lat, cu 25 mm mai scund decât predecesorul. Ampatamentul a crescut cu un simbolic un milimetru. Împreună cu scăderea înălțimii și ecartamente mai late (+16 mm pe față (1636 mm) și +45 mm pe spate (1681 mm)), acest lucru produce un aspect foarte puternic și sportiv. Coeficientul aerodinamic a fost coborât de la 0.29 la 0.27 Cd.
  • Noul BMW X3 este echipat standard cu jante din aliaj ușor de 18 inchi. Alternative sunt de 19, 20 și chiar 21 inchi.
  • Pachetul opțional M Sport creează un aspect excepțional de dinamic. Include jante M de 19 inchi și elemente de design personalizate pentru optimizarea fluxului de aer și a echilibrului aerodinamic. Pachetul M Sport Pro adaugă printre altele BMW Iconic Glow și frânele M Sport cu etrieri roșii.

Noul limbaj de design scoate în evidență proporțiile distinctive

  • Un nou limbaj de design pentru exterior contribuie la conferirea unui aspect general aproape monolitic, cu proporții distinctive. Suprafețele generos proporționate se combină cu doar câteva linii clar definite pentru a produce un exterior clar structurat care a fost redus la elementele esențiale.
  • Grila mare din partea frontală verticală emană un aer de prezență asigurată. O nouă structură pentru interiorul grilei, formată din bare dispuse vertical și diagonal, adaugă o notă nouă. Iluminarea de contur BMW Iconic Glow opțională formează o linie continuă în jurul fiecărui element al grilei.
  • Luminile de condus pe timp de zi, laterale și indicatoarele de direcție din farurile LED sunt acum toate produse de surse de lumină în formă de L, suprapuse.
    • Opțional, sunt disponibile faruri LED adaptive cu funcții de lumină de drum cu matrice neorbitoare, lumină urbană și lumină de viraj, plus detalii de design albastru, precum și lumini M Shadowline.
  • Pragurile laterale îndrăznețe și o linie a acoperișului care se extinde adânc în partea din spate sunt trăsăturile distinctive ale siluetei sportive. Pasajele roților proeminent evazate creează impresia unei lățimi considerabile în partea din spate. Luneta încastrată la același nivel este mărginită de un spoiler lung de acoperiș și de deflectoarele de aer laterale adiacente. Toate variantele de model, în afară de M50 xDrive, vin cu țevi de eșapament ascunse. Interpretarea proaspătă a graficii în formă de T și o bară orizontală satinată cu indicatoare de direcție integrate caracterizează stopurile.
  • Paleta de culori standard include o nuanță solidă și opt metalizate, inclusiv noul finisaj metalic Dune Grey. Alternative vor fi vopsele BMW Individual, inclusiv două opțiuni mate Frozen, precum și peste 15 finisaje speciale BMW Individual.
BMW X3 2025

Ambianță sportivă premium și spațiu generos

  • Habitaclul noului BMW X3 îmbină funcționalitatea robustă a SAV-ului cu spațialitatea amplă și o ambianță premium plină de stil individual. Afișajul BMW Curved Display, BMW Interaction Bar, volanul turtit și noul levier la cutiei de viteze sunt elementele definitorii.
  • Alte elemente specifice modelului includ elemente luminoase într-o culoare contrastantă în consola centrală și în ornamentele ușilor. Această nouă caracteristică de design este amplasată spre partea din față a portierelor șoferului și pasagerului din față, unde formează o bordură în jurul butoanelor funcționale, al regulatoarelor de ventilație, al gurilor de aerisire și al deschizătoarelor robuste de portiere.
  • Spațiul de încărcare poate fi mărit de la 570 la maximum 1700 de litri (pe BMW X3 30e xDrive variază între 460-1600 de litri). Opțional, poate fi specificat un cuplaj pentru remorcă acționat electric. Sarcina maximă admisă a remorcii este de 2500 kg.
  • Noul BMW X3 este echipat standard cu scaune sport nou proiectate, reglabile electric și încălzite, tapițate în Econeer, cu suprafețe și perne din material secundar. Tapițeriile din piele Veganza și BMW Individual Merino sunt ambele disponibile opțional.
  • În premieră pentru un model BMW este opțional panoul de instrumente Luxury. Este realizat din poliester reciclat cu o textură tricotată de înaltă clasă.
BMW X3 2025

Patru motorizări din start

  • Tehnologia mild hybrid de 48V conferă o eficiență sporită și o livrare rapidă a puterii. Aceasta permite unității pe benzină de 2.0 litri cu patru cilindri din noul BMW X3 20 xDrive să producă maximum 208 CP/330 Nm. Acest lucru se traduce într-un timp de accelerație 0-100 km/h în 7.8 secunde.
  • Mild hybrid este și motorul diesel cu patru cilindri, de 2.0 litri, aflat sub capota noului BMW X3 20d xDrive. Produce maximum 197 CP și 400 Nm, suficient pentru 0-100 km/h în 7.7 secunde.
  • Toate propulsoarele sunt cuplate la un Steptronic cu opt trepte, cu padele standard pe volan. Există, de asemenea, o funcție Sport Boost pentru explozii de viteză excepțional de rapide în cazul modelelor specificate cu pachetul M Sport și în cazul noului BMW X3 M50 xDrive.
  • Toate variantele au sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive, ca dotare standard.
  • Un motor diesel cu șase cilindri în linie va fi adăugat în vara lui 2025.

Vezi și: Sfârșit de epocă! BMW elimină litera i din denumirea mașinilor pe benzină

Cele mai puternice variante

  • Sistemul de propulsie de pe BMW X3 30e xDrive (PHEV) este alcătuit dintr-un motor pe benzină de 2.0 litri cu patru cilindri și un electromotor integrat în Steptronic. Puterea totală combinată se ridică la 299 cai, iar cuplul la 450 Nm. Poate realiza 0-100 km/h în 6.2 secunde.
    • O baterie litiu-ion montată sub scaunele spate, cu o capacitate netă de 19.7 kWh (392 V) asigură o autonomie electrică de până la 90 km (WLTP). Unitatea sa de încărcare combinată permite încărcarea AC cu 11 kW (16 A/230 V) ca dotare standard (0-100% în 2 ore și 15 minute).
  • Până la noul X3 M, topul de gamă va fi X3 M50 xDrive cu cel mai puternic motor benzinar cu șase cilindri.
    • Unitatea M TwinPower Turbo de 3.0 litri M face echipă cu tehnologia mild hybrid de 48V. Puterea totală combinată se ridică la 398 CP și 580 Nm.
    • Cu o cutie Steptronic Sport cu opt trepte și AWD poate realiza 0-100 km/h în 4.6 secunde. Viteza maximă e limitată la 250 km/h.
    • Modelul mai vine standard cu o suspensie M Sport cu direcție sportivă variabilă, frâne M Sport, jante M din aliaj ușor de 20 de inchi și un diferențial M Sport integrat în puntea din spate. Opțiune este suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic.
    • Elementele de design specifice M, grila M cu BMW Iconic Glow, precum și cvartetul de țevi de eșapament, toate îl fac distinctiv.

Mențiune importantă!

  • Sunt utilizate două sisteme diferite mild hybrid 48V.
    • Pe modelul diesel, motorul face echipă cu un demaror-generator cu o curea, care furnizează un boost de 11 CP și 25 Nm.
    • Pe X3 20 și M50 sistemul mild hybrid de 48V constă într-un motor electric care acționează ca un demaror-generator montat pe arborele cotit și, ca și în cazul sistemului PHEV, este integrat în carcasa cutiei de viteze împreună cu electronica de putere.
      • Agregatul produce până la 18 CP și 200 Nm în funcție de situația de conducere și permite conducerea pur electrică la viteze foarte mici!
      • Energia necesară pentru impulsul de putere electrică este stocată într-o baterie de 48 V amplasată sub compartimentul pentru bagaje. Aceasta este încărcată prin intermediul recuperării energiei în fazele de depășire și de frânare.
      • Pe lângă faptul că furnizează energie motorului electric, bateria de 48 V alimentează și sistemul electric de 12 V prin intermediul unui transformator de tensiune.

Agilitatea și confortul de rulare le ridică nivelul

  • Toate variantele de model se laudă cu calități de condus care oferă o creștere clar vizibilă a agilității, a stabilității în viraje și a confortului pe distanțe lungi față de modelul anterior. O caroserie cu o greutate mai mică, dar cu o rigiditate crescută, precum și ecartamente mai late joacă un rol în acest sens.
  • Modificările aduse proprietăților cinematice și elasto-cinematice ale punții față cu arcuri cu dublă articulație și ale punții spate cu cinci brațe au sporit precizia la intrarea în viraje. Creșterea cu 19% a decalajului înclinat al punții directoare este un avantaj pentru stabilitatea în linie dreaptă. Limitarea patinării roților și sistemul de frânare integrat fac, de asemenea, parte din pachetul standard.
  • Clienții care doresc și mai multă îndemânare dinamică pot alege opțional suspensia M Sport, inclusiv direcția sport și frânele M Sport (ambele standard pentru noul BMW X3 M50 xDrive). Suspensia adaptivă – care se regăsește, de asemenea, pe lista de opțiuni – ascute agilitatea noului BMW X3 și îl face mai confortabil în același timp.
BMW X3 2025

Asistent de conducere și asistent de parcare standard

  • Noul BMW X3 oferă o gamă mult mai extinsă de sisteme standard și opționale pentru conducerea și parcarea semiautomată.
    • Acesta este echipat standard cu avertizare de coliziune frontală, avertizare la părăsirea benzii de rulare și Speed Limit Info, împreună cu Driving Assistant, inclusiv Lane Change Warning și Speed Limit Assist manual.
    • Asistentul de parcare (de asemenea standard) încorporează caracteristici precum asistentul de mers înapoi și o cameră de asistență în marșarier.
    • Printre punctele de atracție de pe lista de sisteme opționale se numără asistentul de direcție și de control al benzii de rulare, precum și asistența automată la limitarea vitezei și controlul vitezei pe traseu atunci când se utilizează Active Cruise Control cu funcția Stop&Go.
    • Asistentul opțional Parking Assistant Professional permite controlul parcării și al manevrelor generale din afara mașinii cu ajutorul unui smartphone.

Specificații standard mai generoase pentru un confort și o plăcere de a conduce mai mari

  • Pe lângă sistemele de asistență suplimentare, specificația standard e mult mai generoasă în comparație cu modelul anterior.
    • Printre acestea se numără: climatizarea automată pe trei zone, geamuri acustice, Comfort Access, acționarea automată a hayonului, un mecanism electric de rabatare a oglinzilor exterioare, un sistem de alarmă și BMW Live Cockpit Plus, completat cu sistemul de navigație BMW Maps bazat pe cloud, iluminare ambientală cu animație Welcome și Goodbye, încărcător wireless, Bluetooth, patru porturi USB-C, o priză de 12 V în consola centrală și o alta în portbagaj, Apple CarPlay și Android Auto.
  • Opțional:
    • BMW Live Cockpit Professional adaugă nu doar BMW Head-Up Display, ci și funcția Augmented View în afișajul de control.
    • În plus, sunt disponibile noi pachete de echipare pentru o personalizare țintă a automobilului.
      • Pachetul Premium include suport lombar, sistemul audio surround Harman Kardon, sistemul Travel & Comfort și farurile LED adaptive.
      • Pachetul Comfort adaugă jaluzele pentru geamurile laterale spate, ventilația activă a scaunelor din față și încălzirea scaunelor din spate.
    • De asemenea, opțiuni sunt un plafon panoramic fix, volan încălzit, geamuri posterioare cu protecție solară și o pompă de căldură.
    • Între timp, noul BMW X3 30e xDrive vine cu BMW IconicSounds Electric pentru efecte sonore speciale.
  • Există, de asemenea, opțiunea de a utiliza aplicația My BMW App pentru a configura BMW Digital Key Plus cu tehnologie UWB.

Noul BMW X3 va fi construit în SUA și Africa de Sud. Lansarea pe piață va începe în Europa și SUA din al patrulea trimestru al anului 2024. Actualmente cel mai mic preț este pentru BMW X3 20 xDrive – de 57.900 de euro în Germania.

Pentru cei care vor să afle absolut totul despre noul X3, detalii complete în engleză aici.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise