(video) Lewis Hamilton a câştigat în Austria după un nou incident cu Nico Rosberg în ultimul tur

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, după un incident cu Nico Rosberg, petrecut chiar în ultimul tur.

https://youtu.be/-xjxsBN9bT4

Hamilton a plecat din pole-position și a condus până la momentul apariției safety-car-ului, cauzată de accidentul lui Sebastian Vettel.

Pneul dreapta spate al pilotului Ferrari a explodat, iar asta a dus la cel de-al doilea abandon din cursă, după cel al lui Daniil Kvyat.

https://youtu.be/TIMLCOcD97g

Vezi şi: (video) Nico Rosberg a câştigat cu uşurinţă Grand Prix-ului Europei de la Baku

De prezența mașinii de siguranță a profitat Nico Rosberg – liderul clasamentului general a schimbat pneurile devreme și astfel a ajuns în fața colegului său Hamilton. Situația s-a decis pe ultimul stint, când Rosberg a fost retrimis pe pistă cu pneuri supersoft, iar Hamilton cu cele din compoziția soft, mai dură.

Chiar dacă părea dezavantajat, campionul mondial a reușit să egaleze și chiar să depășească ritmul adversarului. În ultimul tur, Rosberg a greșit pe primul viraj, iar mai apoi, în virajul 2, a rezultat contactul de pe urma căruia germanul și-a rupt aripa față.

https://youtu.be/Af1Dyl7u2IM

Hamilton a trecut cu bine peste episod și a câștigat cursa de pe Red Bull King, urmat de Max Vertappen și Kimi Raikkonen. Rosberg a sosit al 4-lea și a pierdut 13 puncte în clasamentul general.

La finalul Grand Prix-ului, directorul de cursă a anunțat că va analiza comportamentul lui Nico. Ulterior, acesta s-a ales cu 10 secunde și două puncte penalizare.

https://youtu.be/y5RvrGgPEuc

În ultimul tur, Sergio Perez a lovit glisiera de protecție din virajul 3, situație care l-a adus în Top 10 pe Pascal Werhlein, campionul DTM. A fost primul punct strâns de echipa Manor în acest an.

În clasamentul general, diferența dintre Rosberg și Hamilton a scăzut la 11 puncte. Următoarea etapă se va desfășura săptămâna viitoare, la Silverstone, în Marea Britanie.

Cmcat5uWAAAMzjQ

Sursa: Digisport

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/