Detroit 2016: Kia prezintă un crossover conceptual full-size numit Telluride (video)

Compania Kia a prezentat un crossover conceptual full-size, numit Telluride, care poate fi echipat cu trei rânduri de scaune. Premiera automobilului a avut loc la Show-ul Auto de la Detroit.

KiaTelluride01

Telluride are la bază un şasiu modificat şi preluat de la tot-terenul Sorento de ultimă generaţie. Dimensiunile prototipului sunt egale cu 5.001 milimetri lungime, 2.029 milimetri lăţime şi 1.800 de milimetri înălţime.

Conceptul a primit un acoperiş panoramic frumos, o protecţie metalică dedesubt, blocuri optice cu LED-uri şi jante de 22 de inci cu pneuri Hankook Ventus. Uşile din spate se deschid contra direcţiei obişnuite (suicide doors), la 90 de grade, pentru a fi uşurat accesul la al treilea rând de scaune, care într-un mod straniu nu au fost arătate în conceptele de pe standuri.

În scaunele pasagerilor din primul şi al doilea rând au fost instalaţi nişte senzori care monitorizează starea de sănătate a pasagerilor. Informaţii se transmite pe câteva ecrane care şi-au găsit locul pe uşi şi sunt sincronizate cu funcţia Light Emitted Rejuvenation.. Sistemul LER foloseşte un panou special cu LED-uri instalat pe marginea acoperişului panoramic pentru a lumina pasagerii cu “energie care recuperează stările de bine ale oamenilor”.

Pasagerii care vor sta pe scaunele din spate se vor mai bucura de un sistem audio Harman Kardon cu şapte difuzoare, controlat prin gesturi. Muzica poate fi ascultată şi prin căşti fără fir.

Telluride este primul automobil din toată istoria Kia, a cărui habitaclu conţime elemente confecţionate la imprimanta 3D (panoul de bord, volanul şi panourile uşilor).

Tot-terenul cu tracţiune integrală este propulsat de o unitate de propulsie hibridă, compusă dintr-un V6 de 3.5 litri cu 270 cai putere şi un motor electric cu 130 cai putere. În total 400 de cai.

Conducerea Kia nu planifică să producă în serie conceptul Telluride, însă formele sale ar putea prevesti crossoverul care în viitor va înlocui modelul Mohave.

KiaTelluride02 KiaTelluride03 KiaTelluride04 KiaTelluride05 KiaTelluride06 KiaTelluride07 KiaTelluride08 Kia-Telluride-1 Kia-Telluride-2 Kia-Telluride-3 Kia-Telluride-4 Kia-Telluride-5 Kia-Telluride-6 Kia-Telluride-7 Kia-Telluride-8 Kia-Telluride-9 Kia-Telluride-10 Kia-Telluride-11

Telluride

Telluride

Telluride

Telluride

Telluride

Telluride

Telluride

Telluride

KIA_Telluride_11

Telluride

Detroit Concept Teaser #2

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/