(video) Premieră mondială: Noua generaţie Lincoln Nautilus – trebuie să vezi ce bord original are

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Continuăm cu premiere interesante de la Auto Shanghai 2023. Lincoln a adus acolo a doua generaţie a modelului Nautilus. Premiera sa a avut loc în același timp la Salonul Auto de la Shanghai, cât și la un eveniment dedicat din America. 

Dacă (încă) actualul Nautilus din 2017 este produs în Canada și China, atunci noul SUV va fi doar Made in China şi exportat de acolo în ţări precum SUA.

Caracteristici cheie:

  • Noul Nautilus a păstrat formatul cu cinci locuri, dar a devenit mai mare decât predecesorul său. Ampatamentul a fost întins de la 2.850 la 2.900 mm, iar lungimea totală a crescut de la 4.826 la 4.908 mm. Există, de asemenea, o ușoară creștere a lățimii (până la 1.952 mm) și a înălțimii (până la 1.717 mm).
  • Acum, din punct de vedere al dimensiunilor, este 100% un rival direct pentru Lexus RX sau Volvo XC90. Modelul de bază vine cu jante de 19 inchi, însă cea mai tare ofertă este de maximum 22 inchi. Pachetul Jet Appearance include ornamente cromate negre și vopsea exterioară în două tonuri.
  • Interesant este că maşinile în specificaţie americană şi chineză au diferențe vizuale și acestea nu se limitează la inserții pe barele de protecție. 
    • De exemplu, cea americană are mânere de ușă cu prindere naturală, care sunt integrate într-un mod interesant cu fiecare cadru al ferestrei. Şi nu este nevoie de tras de ele, căci pe interior au butoane pentru deblocarea încuietorilor electromagnetice. 
    • Modelul chinezesc are mânere retractabile, situate vizibil mai jos.
    • Mânerele ușilor din cabină sunt de asemenea făcute diferit (în cel american sunt încorporate în cotiere), dar în rest interiorul este unificat. 
  • Şi iată o revoluţie pentru marca Lincoln: un singur ecran pasiv se întinde pe aproape toată lățimea planşei de bord, fiind cel mai mare din clasa sa. Acesta combină panoul de bord, harta navigaţiei şi multe altele. Şoferul se uită la acest televizor deasupra volanului oval.
  • Pentru a controla întregul sistem multimedia, la îndemână pe consola centrală este instalat un ecran tactil de 11.1 inchi. Sistemul suportă control vocal Alexa, 5G, Android Auto/Apple CarPlay wireless și actualizări de la distanță. 
    • În mod tradițional, o serie de butoane de pe consola centrală sunt responsabile pentru controlul cutiei de viteze. 
    • Și mai există și un odorizant încorporat cu trei cartușe diferite.
  • Ca şi în cazul modelelor Lincoln mai vechi, toate sunetele de avertizare din noua generaţie Nautilus (de exemplu, când ușa este deschisă) au fost înregistrate folosind o reală orchestră simfonică.
  • La capitolul tehnic, Lincoln Nautilus a păstrat o platformă simplă cu motor montat transversal, deși într-o versiune nouă. Schema frontală este McPherson, iar pe spate – multi-link. Suspensia poate fi doar cu arcuri elicoidale, dar contra cost – cu amortizoare adaptive. O suită de senzori care monitorizează constant mișcarea vehiculului, mișcarea caroseriei, direcția, accelerația și activitățile de frânare.
  • De sub capotă a dispărut motorul V6.
    • Versiunea de bază are un benzinar turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri (pentru China produce 261 CP/390 Nm, pentru SUA – 253 CP/373 Nm). Este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte. Tracţiunea este una integrală cu ambreiaj pentru conectarea punţii din spate. A fost anunțat și un hibrid și fără posibilitatea de a se conecta la o priză. 
    • Alternativă va fi o unitate de propulsie hibridă, fără încărcare de la vreo priză externă. Foloseşte acelaşi benzinar de 2.0 litri, care e asistat de un electromotor de 136 CP şi un variator electromecanic. Puterea maximă se ridică la 314 CP.
  • Pe lângă o suită corespunzătoare modelului şi preţului, de sisteme de asistenţă şi protecţie, noua versiune a pilotului automat Lincoln BlueCruise 1.2 permite condusul pe autostrăzi fără mâini pe volan, iar pentru a schimba benzi automat e necesar doar de activat maneta din spatele volanului.
  • O listă cu toate dotările disponibile de pus pe maşină o poţi cerceta mai jos. Printre cele mai interesante se numără: faruri Pixel LED adaptive, Active Noise Control, geamuri frontale şi parbriz laminat acustic, mod valet, Evasive Steer Assist, Panoramic Vista Roof, scaune frontale reglabile în 24 de poziţii, sistem audio Revel Ultima 3D cu 28 de difuzoare, etc.

Producția noului Nautilus va avea loc la uzina Changan Ford JV din Hangzhou. Preţul de start în China este de 48.000 de dolari. În SUA, startul vânzărilor este programat abia pentru începutul lui 2024.

Specificații tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/