NIO îşi deschide în septembrie prima fabrică europeană! Se va afla la 1000 de km distanţă de Chişinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Rivalul Tesla se instalează rapid în Europa! Pe 29 iulie, la Budapesta, Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Ungar, și Hui Zhang, Vicepreședintele Biroului NIO Europe, au anunțat împreună că uzina NIO Power Europe este finanțată de NIO în Pest megye, judeţul situat în jurul capitalei ungare, deci la aproximativ 1.000 de km de Chişinău. Fabrica va începe să funcționeze deja din septembrie!

NIO Power Europe este prima fabrică a tinerei mărci din afara Chinei. Va avea o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătrați. 

Deocamdată, din cele relatate pe cale oficială, nu va fi producătoare de electromobile, ci va acoperi producția și serviciile post-vânzare al stațiilor de schimb de baterii, instruirea pentru operațiunile energetice în Europa și cercetarea și dezvoltarea produselor energetice. Lansarea sa va îmbunătăți și mai mult implementarea și eficiența serviciilor NIO Power în Europa, aducând o experiență de proprietate mai bună pentru utilizatorii europeni.

După intrarea de anul trecut în Norvegia, NIO se va extinde în Germania, Țările de Jos, Suedia și Danemarca în a doua jumătate a acestui an cu produsele și serviciile NIO complete. În plus, fabrica NIO Power Europe va adăuga un impuls suplimentar construcției stațiilor NIO Power Swap în aceste țări, punând o bază solidă pentru serviciile locale de schimbare și încărcare a bateriilor.

Prima staţie NIO Power Swap din Europa a fost deschisă în ianuarie 2022 în Lier, Norvegia.

Apropo, ieri a început producția de serie în China a noului ET5, al cincilea model de producție al mărcii care şi-a început activitatea în asamblarea de maşini cu doar patru ani în urmă. Sedanul de 4.8 metri lungime a debutat la sfârșitul anului trecut. 

La moment se fabrică maşini cu baterii de 75 şi 100 de kWh, preţurile variind între 48 şi 57 de mii de dolari. Vânzările vor începe din septembrie.

Mai târziu va exista şi o versiune de top cu o baterie nouă de 150 kWh, capabilă să asigure o autonomie de până la 1.000 de km!

Vezi detalii şi despre cel mai nou model al mărcii:

Cmentariile sunt închise