(video) Premieră: Noul NIO ES7, cel mai puternic SUV al mărcii, are standard un sistem audio de 1 kW

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

NIO a început să producă vehicule electrice în urmă cu doar patru ani și are deja un anumit succes. Anul trecut, doar pe piața chineză au fost vândute 91.000 de mașini (mai mult decât dublu față de 2020), iar la sfârşit de aprilie 2022 a părăsit linia de asamblare maşina cu numărul 200.000! Livrările în Europa au început din vara lui 2021, deși pe continentul nostru au fost vândute doar aproximativ 600 de maşini electrice anul trecut. 

Fiind o companie iniţial mică, dar cu foarte mare perspectivă, iată că se ţine ferm pe picioare şi îşi măreşte gama de produse pe an ce trece. Din 2017 şi până în prezent a arătat lumii două concepte, şase modele de serie şi chiar s-a implicat în construcția a două monoposturi de Formula E!

În după amiaza zilei de 15 iunie, NIO a organizat un nou eveniment de lansare de produs, completându-şi linia de SUV-uri cu un altul – ES7!

Caracteristici cheie:

  • Acesta este deja al patrulea SUV din gamă (după ES8, ES6 și EC6), dar este primul creat pe platforma NT2 de a doua generație. Până acum, doar sedanurile NIO o foloseau. Cu toate acestea, în ceea ce privește hardware-ul, nu există atât de multe diferențe față de platforma anterioară, principalele intervenții fiind făcute la capitol electronic.
  • Modelul ET7 dispune standard de o suspensie pneumatică (înălţime ajustabilă într-un interval de 90 mm, de la -40 până la +50 mm peste garda la sol standard) cu amortizoare adaptive (sunt reglate de 500 de ori pe secundă), configuraţia pe punţi fiind cu brațe duble în față și multi-link în spate.
    • Frânele frontale sunt standard marca Brembo cu patru pistoane în etrieri (100-0 km/h în 33.9 metri).
    • Anvelopele sunt Pirelli P Zero, cu capacităţi de auto etanșare şi reducere de zgomot, special personalizate pentru NIO.
  • La capitolul dimensiuni este comparabil cu noul BMW iX: 4.912 x 1.987 x 1.720 x 2.960 mm are în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Coeficientul de rezistență poate fi de până la 0,263 Cd.
    • Volumul portbagajului este de 658 litri, iar cu al doilea rând de scaune rabatat, lungimea de încărcare creşte până la 1.880 mm.
    • Distribuția greutăţii maşinii este egală între punţi.
  • Caroseria îi este realizată din oțeluri de înaltă rezistență, fibră de carbon și aluminiu aerospaţial din seria 7000 (NIO spune că va obţine cinci stele în testele Euro NCAP şi C-NCAP), are uşi cu soft close, iar jantele pot măsura maximum 21 de inci. Stopurile îi sunt formate din 202 module LED. Parbrizul şi toate geamurile laterale sunt laminate acustic.
  • Pe acoperiș, la marginea superioară a parbrizului, are integrate un LiDAR (cu o lungime de undă de 1.550 nm) și camere, toate necesare pentru funcționarea sistemului de pilotare automată de firmă NAD (NIO Autonomous Driving).
    • Pentru prelucrarea datelor se folosesc sistemele NIO Aquila Super Sensing și NIO Adam Super Computing, care reprezintă hardware-ul inteligent și platforma de calcul ce funcţionează inclusiv pe baza a patru procesoare Nvidia Orin X cu o capacitate totală de 1016 TOPS (trilioane de operațiuni pe secundă).
    • Se afirmă că NAD va îndeplini al treilea nivel de autonomie, dar certificarea urmează a fi obţinută. Până atunci, toate mașinile vor avea la bord din fabrică echipamentele necesare, care pot şi vor funcționa pe deplin după o ulterioară actualizare software.
    • Amintim că Nivelul 3 reprezintă un mod de conducere automatizat condiționat. Sistemul de conducere cu automatizare condiționată preia sarcinile dinamice de conducere atunci când se aplică anumiți parametri. Un șofer care este gata să preia controlul în orice moment este totuși necesar. Șoferul trebuie să preia controlul (cu o întârziere de câteva secunde) în orice moment când este solicitat de sistem.
  • Noul ES7 are un interior cu cinci locuri și un singur nivel de echipare. Include un acoperiș panoramic cu trapă (cu deschidere largă de 707 mm); scaune față încălzite, ventilate, cu masaj şi reglabile în 18 direcţii, dar şi cu Air Cushion System cu trei perne de aer (scaunul şoferului poate fi extins în zona şezutului cu până la 60 mm); scaune posterioare încălzite şi reglabile în opt direcţii (cu unghi de înclinare a spătarelor între 23 şi 31 de grade); un sistem audio de 1.000 de wați (23 de difuzoare); tapițerie din piele nappa și inserții din furnir de lemn.
  • ES7 rulează pe NIO Digital System Banyan, oferind hardware de vârf și software nou-nouț. Cockpit-ul digital de a doua generație a NIO reprezintă o actualizare completă a puterii de calcul, procesării grafice și procesării multimedia. Se mândrește cu cea mai puternică conectivitate și comunicare mobilă în mașină, oferind 5G, V2X, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6, UWB și NFC!
    • În fața șoferului este instalat un monitor de 10.2 inci, cel central este un ecran AMOLED de 12.8 inci, iar deasupra acestuia este instalat NOMI – un „pokemon” animat interactiv al asistentului vocal.
    • Există şi un head-up display care poate reda 260.000 de culori, respectiv o calitate a imaginii mai sofisticată. De asemenea, acceptă reglarea automată a luminozității și reglarea înălțimii.
  • A fost prezentat într-o singură versiune cu două motoare electrice şi tracțiune integrală, care este complet unificată din punct de vedere tehnic cu sedanul NIO ET7
    • Pe puntea față este instalat un motor electric cu o capacitate de 245 CP, pe puntea spate unul cu 408 CP, iar în total se pun la dispoziţie 653 CP și 850 Nm, ES7 devenind cel mai puternic SUV al mărcii. 
    • Ni se spune că poate realiza 0-100 km/h în 3.9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la aproximativ 200 km/h.
    • În total are 10 moduri de conducere: Sport, Sport+, Comfort, Eco, Snow, Sand, Wet, Easy Pass Through, Trailer şi Custom.
  • La dispoziţie sunt puse deocamdată două baterii: una de bază de 75 kWh, care asigură o autonomie de până la 485 km în ciclul CLTC, iar una de 100 kWh propune o autonomie de până la 620 km în ciclul de măsurare chinez. Modelul va fi compatibil şi cu noua baterie care urmează să apară spre sfârşitul lui 2022, una de 150 kWh, care va asigura estimativ o autonomie de până la 930 de km.
  • Modelul pentru piaţa chineză va avea un singur conector de încărcare rapidă DC (puterea de încărcare maximală nu s-a menţionat), cel GB/T chinezesc. Astfel, fără un adaptor nu poate fi încărcat de la staţii AC sau de la o priză casnică.
    • Combinația dintre Power Home, Power Charger și o rețea națională de aproape 1000 de stații Power Swap va elimina anxietatea de gamă pentru utilizatorii ES7.
  • În acelaşi timp, SUV-ul suportă sistemul V2L, prin care, printr-un adaptor, poate alimenta cu energie (până la 3.3 kW) consumatori externi, gen electrocasnice în timpul unui camping, de exemplu. O opţiune este un cârlig de remorcare electric prin intermediul căruia se pot tracta remorci de până la două tone.
    • Este unul dintre primele vehicule de pasageri din China ce este certificat pentru a tracta legal un camper trailer pe drumurile publice.
    • În modul Camping, ES7 menține aerul în circulație și temperatura în cabină, reducând în același timp consumul de energie pentru a crea un mediu confortabil pentru odihnă. ES7 poate preveni, de asemenea, intruziunea prin funcția de blocare automată și poate preveni operațiunile defectuoase pentru a asigura siguranța.
  • Sistemul PanoCinema este menit să asigură o ambianţă vizuală şi audio fără egal în cabină, prin: iluminare ambientală în cascadă, cu 256 de culori gradiente şi 10 moduri de ambianţă; sistemul audio 7.1.4 cu suport Dolby Atmos surround şi Dirac Pro; compatibilitate cu dispozitive AR și VR de înaltă performanță dezvoltate în comun de NIO și partenerii săi.
    • NREAL, o companie inovatoare de dispozitive AR, a dezvoltat pentru NIO ochelari AR personalizați care pot proiecta un ecran de 201 inci la 6 metri distanţă.

Startul vânzărilor este setat pentru 28 august 2022. Maşina cu bateria standard va costa 70.000 de dolari, iar cea cu bateria de 100 kWh – 78.400 de dolari (toate preţurile sunt indicate fără subvenţii de stat).

Există însă opţiunea de a-l cumpăra fără baterie, aceasta fiind luată în arendă: va costa de la 60.000 de dolari în acest caz, iar plata lunară pentru a folosi bateria va fi de 150 sau 250 de dolari respectiv. Această oportunitate din urmă permite în timp schimbarea bateriei împreună cu planul tarifar.

Posesorii de ES7 (primii) vor mai beneficia de o garanţie de 10 ani fără limită de parcurs, schimb de baterii gratuit pe viaţă în staţiile specializate ale mărcii, încărcător casnic gratuit, evacuare gratuită de pe drumuri pe viaţă (în caz de defecţiune sau descărcare) şi conectivitate la internet gratuită pe viaţă!

Evenimentul de prezentare în reluare cu subtitrări în engleză:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise