(video) Premieră mondială: Volvo anunţă S90/V90 facelift, alături de update-uri pentru alte modele din seria 60 şi 40

0

Volvo Cars dezvăluie astăzi fără mare gălăgie versiunile reîmprospătate ale modelelor S90 și V90/V90 Cross Country. Maşinile s-au ales cu un design exterior rafinat și un sistem audio de ultimă generație de la Bowers & Wilkins, printre altele.

În plus, gama de motorizări se completează cu unităţi mild hybrid de 48 V, pe care Volvo le va oferi de acum înainte pe orice model făcut, sporind în continuare oferta electrificată a companiei.

Ce este nou deci pe aceste maşini:

 • Au primit noi proiectoare anti ceaţă, noi bare de protecţie cu inserţii cromate, stopuri cu design nou pe sedan şi un capac al portbagajului cu o muchie mai pronunţată pe margine, ce creează impresia unui mic spoiler integrat în partea componentă a caroseriei.
 • Pe modelele V90 şi V90 Cross Country debutează nişte stopuri full LED cu design nou, cu semnătură luminoasă actualizată şi cu indicatori dinamici de direcţie.
 • Paleta de culori pentru caroserie şi linia de jante a fost completată pentru toate modelele cu opţiuni noi. Terminaţiile eşapamentului au fost ascunse sub bara de protecţie. Pe V90 Cross Country a fost instalată o priză de aer mai mare sub grila radiatorului, iar la inserţiile cromate de pe caroserie s-a renunţat.
 • Sistemul audio Bowers & Wilkins modernizat complet introduce o experiență de sunet în mașină și mai bună, datorită noilor funcții, cum ar fi un amplificator modernizat, un sistem de anulare automată a zgomotului care pătrunde de la exterior și o nouă setare care imită sunetul din clubul de jazz preferat.
 • Nou este un Advanced Air Cleaner cu filtru de particule PM 2.5. Dezvoltat pentru piața chineză și lansat la nivel global, permite șoferilor să monitorizeze calitatea aerului din maşină prin intermediul ecranului central. Dacă se doreşte, Advanced Air Cleaner poate curăța aerul din cabină de aproape toate particulele minuscule în câteva minute.

Suplimentar au fost anunţate îmbunătăţiri pentru alte modele din seria 90, 60 şi 40:

 • Atât noul sistem audio Bowers & Wilkins, cât și tehnologia Advanced Air Cleaner sunt acum disponibile pe toate modelele din seria 90 și 60, bazate pe arhitectura SPA.
 • Toate modelele din seria 90 și 60 vin acum cu două porturi USB Type-C de încărcare pentru pasagerii din spate, înlocuind prizele de 12 volți. Funcționalitatea de încărcare wireless pentru smartphone-uri, introdusă pentru prima oară pe SUV-ul mic XC40, este acum disponibilă și pentru majoritatea variantelor din seria 90 și 60.
 • În ceea ce privește materialele de interior, scaunele exclusiviste din amestec din lână, introduse pentru prima dată pe XC90 anul trecut, sunt acum disponibile și pe toate modelele din seria 90 și 60, în timp ce există și o opțiune interioară fără piele pentru maşinile în nivele de echipare superioare.
 • Introduse pentru prima dată pe SUV-urile XC90 și XC60 anul trecut, motorizări mild hybrid sunt acum disponibile și pe toate celelalte mașini din seria 90 și 60, precum și pe XC40. Opțiunile de propulsie hibridă de pe V90 Cross Country reprezintă primele variante electrificate din istoria gamei Cross Country. Tehnologia oferă șoferilor până la 15% economii de combustibil și reduceri ale emisiilor.
 • Sistemul de frânare brake-by-wire de pe aceste modele interacționează cu sistemul de recuperare a energiei și reduce consumul de combustibil și emisiile prin recuperarea energiei cinetice în timpul frânării.
 • Unităţile de propulsie pe benzină și motorină cu patru cilindri, din familia Drive-E, nu s-au schimbat, dar pe modelele actualizate toate aceste motoare sunt acum disponibile în tandem cu un demaror-generator de 48 V. Acesta ajută motorul principal în primele secunde de accelerare, iar reîncărcarea bateriei parte a sistemului mild hybrid are loc în timpul frânării regenerative. Ca urmare, se promite o reducere cu 15% a consumului de combustibil. Astfel de versiuni vor avea indici “B” (alături de T și D respectiv).

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/