(video) Premieră neobişnuită în India: un “G-Class” cu 10 locuri pentru pasageri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O premieră neobișnuită a avut loc în India. Compania locală Force Motors, specializată în principal pe vehicule comerciale, a introdus o versiune pentru pasageri a modelului său utilitar Trax. Modelul de a doua generaţie a debutat în 2021 și este unificat pe scară largă cu un SUV cu drepturi depline – Force Gurkha.

Pe lângă faptul că are un look pe alocuri asemănător cu un G-Class, caracteristica sa principală este posibilitatea de a transporta până la zece pasageri!

Caracteristici cheie:

  • Force Trax nu este un SUV (nu tracțiune integrală) și nici măcar un microbuz. În unele țări, pentru un astfel de autovehicul se foloseşte termenul Troop Carrier, adică literalmente „transportator pentru un detaşament”. Trax-ul original poate lua la bord până la 13 pasageri: cinci pe cele două rânduri obișnuite de scaune, iar restul pe banchete laterale în portbagajul. Apropo, lungimea maşinii este de 5.120 mm.
  • Noua interpretare numită Force Citiline oferă condiții mai confortabile. Există patru rânduri complete de scaune
    • Pe al doilea rând se află o banchetă cu trei locuri, împărțită într-un raport de 60:40. Al treilea rând este format din două scaune separate de o trecere, iar pe ultimul rând se află o banchetă pentru trei pasageri.
    • Dacă se ocupă toate locurile, un spaţiu pentru bagaje nu există
    • Printre dotări se numără un sistem de aer condiționat cu deflectoare în tavan și geamuri acţionate electric. Dotarea include ABS, dar nu se vorbește despre careva airbaguri.
  • Din punct de vedere tehnic, Force Citiline imită complet modelul Trax. 
    • Maşina foloseşte un şasiu cadru, alături de o suspensie independentă cu arcuri elicoidale pe puntea frontală și o osie solidă posterioară cu arcuri lamelare. Roţile din spate au frâne cu tambur. Garda la sol îi este de 191 mm
    • Citiline are o greutate proprie de 3.140 kg.
    • Sub capotă are un turbo diesel de 2.6 litri, mai exact un Mercedes OM616 folosit sub licență. Deşi datează din anii 70, dar modernizat, îndeplinește eco-normele BS6 (similare cu Euro 6). Produce 91 CP şi 250 Nm. Singura cutie de viteze este una manuală cu cinci trepte. Tracţiunea este pe puntea din spate.

Costul noului Force Citiline în India este de 19.400 de dolari. Cu toate acestea, nu toate statele din India permit ca acesta să fie înregistrat ca vehicul personal. De exemplu, în Delhi, mașinile private nu trebuie să aibă mai mult de opt locuri.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/