(video) Premieră: Noile Audi Q8 şi SQ8 facelift – ce este nou

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o premieră de la Audi, care a coincis cu desfășurarea Salonului Auto de la München, deşi automobilul nu a fost adus acolo din motive neînţelese. Oricum, este vorba despre noul Audi Q8 facelift. Modernizarea a afectat şi versiunea SQ8.


Caracteristici cheie:

  • Nu s-au făcut schimbări costisitoare la capitolele caroserie şi tren de rulare, căci actualmente majoritatea resurselor companiei sunt alocate pentru dezvoltarea vehiculelor electrice.
  • Printre opțiunile noi apărute pe Q8 se numără, pentru prima dată, nişte faruri HD Matrix LED (superioare celor standard şi Matrix LED), inclusiv cu un laser în calitate de fază lungă suplimentară. Componenta laser de culoare albastră se aprinde numai pe un drum gol și la o viteză mai mare de 70 km/h. De asemenea, noile faruri permit selectarea a patru interpretări a luminilor de zi.
  • Stopurile de bază au și o alternativă. Opţionale sunt unele OLED, care se remarcă printr-o lumină mai strălucitoare și uniformă. Aceste stopuri au, de asemenea, patru semnături luminoase la alegere şi mai sunt adaptive (o funcţie de indicare a proximităţii)! De exemplu, dacă o mașină care vine din spate se apropie la o distanță mai mică de doi metri de un Q8 staţionar, sistemul electronic aprinde secțiuni suplimentare în stopuri pentru a atrage atenția șoferului din urmă.
  • Printre alte modificări tipice pentru un facelift: o nouă grilă de radiator cu celule mai mari, diferite bare de protecție cu prize de aer modificate, culori noi pentru caroserie şi jante noi (de bază devenind unele de 20 inchi, anterior erau de 19 inchi), etc.
    • Apropo, maşinile de bază şi cu pachet S line diferă acum mai mult: primele au mai mult plastic negru la vedere, iar ultimele au aceste elemente vopsite în culoarea caroseriei.
    • Audi Q8 facelift mai poartă noua identitate corporativă modernă: noile inele bidimensionale care au debutat pe Q8 e-tron.
  • Schimbările în cabină sunt exclusiv la nivel de materiale de finisare și soluții decorative. Nu se vorbește despre trecerea la materiale reciclate. O tapiţerie din piele și toate opțiunile obișnuite sunt încă disponibile. Sistemul multimedia folosește în continuare platforma MIB3, deși VW AG a pregătit deja următoarea MIB4, însă pentru prima dată se pot folosi aplicații populare de la furnizori terți (de exemplu, Spotify sau Amazon music).
  • Gama europeană de motorizări nu s-a schimbat. 
    • Un V6 3.0 turbodiesel este oferit pe versiunile 45 TDI (231 CP/500 Nm) și 50 TDI (286 CP/600 Nm), în timp ce versiunea 55 TFSI are un benzinar V6 turbo de 3.0 litri (340 CP/500 Nm). Toate cele trei opțiuni sunt echipate cu un demaror-generator de 48V.
      • De asemenea, toate funcționează în tandem cu un tiptronic cu opt trepte şi un sistem de tracţiune integrală.
      • Nou pentru toate aceste versiuni este un sistem de evacuare cu țevi de eșapament de calitate premium, atractive vizual.
    • Audi SQ8 va exista doar cu un benzinar V8 4.0 TFSI, deşi anterior pentru o perioadă scurtă de timp putea avea şi un turbodiesel performant. Produce V8-ul 507 CP și 770 Nm, suficient pentru un sprint 0-100 km/h în 4.1 secunde.
      • Pe lângă aceeaşi cutie de viteze (dar cu trepte care se schimbă mai rapid) şi AWD, standard are suspensie pneumatică (opţională pneumatică sport), stabilizatori activi și roţi directoare posterioare.

Lansarea pe piață a lui Audi Q8 facelift va avea loc în această lună. Preţul de start în Germania – 86.700 de euro. SQ8 TFSI costă minimum 119.500 de euro.

GALERIE VIDEO:






GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise