(video) Premieră: Noile Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Saloon & Estate facelift

0

Cu un design mai frapant, opțiuni îmbunătățite pentru individualizare și sistemul de infotainment MBUX, Mercedes-AMG modernizează modelele de clasă business E 53 4MATIC+ în caroserii sedan şi break.

Automobilele sunt o alternativă decentă pentru cei care caută ceva mai multă sportivitate decât oferă modelele non-AMG din uzină (care la fel au fost actualizate), însă nu sunt dispuşi să cheltuie o sumă mai mare pentru modelele de top E 63 AMG care urmează a fi arătate în formă actualizată.

Ce a adus facelift-ul pe aceste maşini:

 • Partea frontală complet restilizată, dar şi cea posterioară, îi conferă modelului de performanță un aspect și mai puternic. Grila de radiator specifică AMG ,cu conturul său nou în formă de A, întărește impresia de lățime, la fel ca şi noile faruri LED plate. Bara de protecţie frontală mai include în partea sa inferioară la fel o secţiune centrală sub forma literei A, cu cinci lame verticale.
 • Măsuri extinse de design, de asemenea, fac vedere din spate a sedanului să arate chiar mai musculos. Acestea includ noi stopuri formate din două elemente, noua bară de protecţie posterioară şi noua inserţie sub forma unui difuzor care se găseşte şi pe break.
 • Grila de radiator, bodykit-ul format din barele de protecţie şi elementele adiţionale, capota cu două nervuri centrale şi terminaţiile semi ovale de eşapament sunt principalele lucruri care deosebesc modelele E 53 AMG de cele non-AMG.
 • Au fost instalate pentru prima dată noi jante din aliaj uşor şi optimizate aerodinamic, standard de 19 inci, cu cinci spiţe duble. Opţional sunt disponibile de montat jante de 20 de inci, din nou optimizate aerodinamic, din aliaj uşor şi cu cinci spiţe duble.
 • Paleta de culori pentru caroserie a fost extinsă cu nuanţele graphite grey metallic, mojave silver metallic şi high-tech silver metallic.
 • Se poate opta pentru mai multă personalizare a elementelor de la exterior pentru un Night Package sau un opţional AMG Night Package.
 • Interiorul se caracterizează, de asemenea, prin mai multă sportivitate şi digitalizare, inclusiv sub formă de ecrane mari în bord (ambele de 12.3 inci standard), pe cel central rulând mai nou sistemul multimedia MBUX şi funcțiile MBUX specifice AMG. Se mai anunţă despre prezenţa unui sistem de control vocal intuitiv și a unui opţional de control al proximităţii în combinaţie cu noul sistem media.
 • A fost montat un nou volan AMG Performance cu trei spiţe duble rotunjite, butoane integrate perfect în ele și alte două comutatoare rotunde opţionale pentru funcţii AMG şi modurile de rulare. Poate fi acoperit cu piele sau microfibră DINAMICA, ori o combinaţie din ambele, poate fi încălzit şi include în el senzori capacitivi, care, în caz că nu detectează mâini pe volan pentru un anumit timp, activează o serie de mesaje de avertizare şi într-un final aplică asistentul de frânare de urgenţă dacă şoferul nu reacţionează. Padelele restilizate din spatele său sunt adaptate ergonomic la noul volan AMG Performance, care e puțin mai mare decât anterior și poziționat mai jos.
 • O tapiţerie Nappa în culorile Silver grey/pearl, dar şi cusături contrastante roşii, este oferită ca opţiune. Scaunele standard sunt de tip sport, însă se pot opta şi pentru unele opţionale AMG Performance cu suporturi laterale mai pronunţate.
 • Un AMG TRACK PACE, inginer de curse virtual, este de asemenea disponibil opțional pentru modelele E 53 AMG. Software-ul face parte din sistemul de infotainment MBUX, iar atunci când maşina rulează pe un circuit de curse se monitorizează continuu mai mult de 80 de seturi de date specifice. Pe lângă aceasta sunt afișate timpii de tur și sectoare, precum și diferența respectivă față de un timp de referință. Funcția de realitate augmentată a MBUX permite, de asemenea, să fie afișată traiectoria ideală pe afișajul multimedia sau pe un head-up display opțional, permițând șoferului să-şi îmbunătățească timpii de tur cu un instructor virtual la bord.
 • Sub capotă a rămas unitate de propulsie mild hybrid, cu benzinar de 3.0 litri la bază, asistat de un turbocompresor acţionat de gazele de eşapament şi un compresor auxiliar acţionat electric. Propulsorul cu 6 cilindri în linie generează o putere totală de 435 de cai și oferă un cuplu de vârf de 520 Nm. Un demaror-generator EQ Boost poate furniza pe o durată scurtă de timp, suplimentar, alţi 22 de CP şi 250 Nm de cuplu, dar şi alimentează sistemul electric de 48 V de la bord şi contribuie la eliminarea turbo lag-ului.
 • Alte caracteristici tehnice includ transmisia AMG SPEEDSHIFT TCT 9G și sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4MATIC+ care poate face maşina să folosească doar puntea din spate.
 • Mecanismele de frânare de înaltă performanţă conţin discuri ventilate care măsoară 370 x 36 mm, cu patru pistoane în etriere şi cu inscripţii AMG pe faţă, alături de unele cu discuri de 360 x 26 mm şi cu un singur piston flotant în etriere pe spate.
 • Suspensia poate fi pneumatică AMG RIDE CONTROL+ şi cu amortizoare adaptive ADS+.
 • Opţional, în premieră apare pachetul AMG Dynamic Plus. Acesta include un nou mod de rulare RACE care aduce un Drift Mode, pe lângă cele două comutatoare rotunde de pe volan şi etrieri de frână vopsiţi în culoare roşie!
Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ SaloonMercedes-AMG E 53 4MATIC+ Estate
MotorUnitate twin-turbo de 3.0 litri cu şase cilindri în linieUnitate twin-turbo de 3.0 litri cu şase cilindri în linie
Volum2999 cm32999 cm3
Putere435 CP la 6.100 rpm435 CP la 6.100 rpm
Putere suplimentară cu EQ Boost22 CP22 CP
Cuplu maxim520 Nm între 1.800-5.800 rpm520 Nm între 1.800-5.800 rpm
Cuplu suplimentar cu EQ Boost250 Nm250 Nm
Sistem de tracţiuneIntegrală AMG Performance 4MATIC+ cu distribuţie variabilă a cupluluiIntegrală AMG Performance 4MATIC+ cu distribuţie variabilă a cuplului
TransmisieAMG SPEEDSHIFT TCT 9GAMG SPEEDSHIFT TCT 9G
Consum regim mixt8.8-8.5 l/100 km9.0-8.7 l/100 km
Emisii mixte CO2200-194 g/km207-200 g/km
Categoria de eficienţăDD
Acceleraţia 0-100 km/h4.5 secunde4.6 secunde
Viteză maximă (cu AMG Driver’s Package)250 km/h (270 km/h)250 km/h (270 km/h)

Detalii despre modelul actualizat:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata