(video) Premieră: Noile modele Mercedes-AMG C 43 – acum fără doi cilindri

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz continuă să ofere şi noua generaţie C-Class într-o versiune de start AMG, care este mai temperată şi mai potrivită pentru începători, ori pentru cei care vor un produs AMG mai accesibil, comparativ cu viitorul model de top C 63.

Noile modele Mercedes-AMG C 43 sedan şi break se propun acum cu motoare cu patru cilindri în loc de V6-uri. Chiar şi aşa, puterea livrată este mai mare decât în cazul predecesorilor.

Caracteristici cheie:

 • Noile modele poartă sub capotă unitatea M139l făcută de AMG in-house (l venind de la montarea longitudinală), care face echipă cu un nou turbocompresor electric acţionat de gazele de eșapament, un derivat direct al tehnologiei folosite de Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Această combinaţie de agregate a fost introdusă recent pe noul Mercedes-AMG SL 43, însă pe noile C 43 AMG este uşor diferită.
  • Un motor electric subțire de aproximativ 4 cm este integrat direct pe arborele turbocompresorului, între roata turbinei din partea de evacuare și roata compresorului din partea de admisie. Controlat electronic, acesta antrenează direct arborele turbocompresorului și astfel accelerează roata compresorului, înainte ca fluxul de gaze de eșapament să preia această funcţie în mod tradiţional.
  • Soluţia îmbunătățește semnificativ răspunsul direct de la ralanti și pe întreaga plajă de turații. Motorul cu ardere internă răspunde și mai spontan la acțiunea pedalei de accelerație, în timp ce întreaga senzație de condus este semnificativ mai dinamică
   • În plus, electrificarea turbocompresorului permite un cuplu mai mare la turații mici. Acest lucru crește, de asemenea, agilitatea și optimizează accelerația de la oprire. Chiar și atunci când șoferul ia piciorul de pe accelerație sau de pe frână, tehnologia este capabilă să mențină presiunea de supraalimentare în orice moment, asigurând astfel un răspuns direct continuu.
  • Alimentat de sistemul electric de bord de 48 V, turbocompresorul electric cu gaze de eșapament funcționează la viteze de până la 175.000 rpm, ceea ce permite un debit de aer foarte mare. Turbocompresorul, motorul electric și electronica de putere sunt conectate la circuitul de răcire al motorului cu ardere internă pentru a crea în orice moment un mediu de temperatură optim.
 • Designul cu punte închisă al lui M139 – adoptat din lumea sportului cu motor – asigură rigiditate maximă împreună cu greutatea redusă și permite presiuni maxime de ardere de până la 160 bar. Zonele din jurul cilindrilor sunt în mare parte solide, iar placa de acoperire este pătrunsă doar de canale mai mici pentru lichidul de răcire și uleiul de motor. 
  • Alte caracteristici de design ale motorului includ tehnologia NANOSLIDE, cu care garniturile sunt acoperite astfel încât să reducă frecarea dintre piston și cilindru. Acest lucru conferă căptușelilor o suprafață asemănătoare oglinzii pentru frecare minimă, este de două ori mai dură decât căptușelile convenționale din fontă gri și, prin urmare, le face mult mai durabile. Acoperirea și-a făcut debutul în motorul AMG V8 M156, a fost folosită pentru a perfecționa alte motoare AMG de mulți ani și poate fi găsită și în motorul monopostului F1 al echipei.
  • O altă caracteristică remarcabilă este injecția de benzină în două trepte. În prima etapă, piezo-injectoare deosebit de rapide și precise furnizează combustibilul în camerele de ardere la presiuni de până la 200 bar. A doua etapă adaugă injecția în conducta galeriei de admisie cu supape solenoide, care este necesară pentru a obține puterea specifică ridicată a motorului.
  • Puterea ridicată necesită, de asemenea, un sistem de răcire sofisticat care poate răci chiulasa și carterul la diferite niveluri de temperatură. Această măsură face posibilă menținerea unei chiulase reci pentru putere maximă cu sincronizare eficientă a aprinderii, împreună cu un carter cald pentru a reduce frecarea internă a motorului. 
   • Chiulasa este răcita de o pompă mecanică de apă performantă; carterul este răcit de o a doua pompă de apă acţionată electric. După o pornire la rece, această pompă rămâne pasivă până când motorul se încălzește. În funcționare este reglat de unitatea de comandă a motorului, astfel încât carterul să fie întotdeauna răcit în funcție de nevoie.
 • Cu volum de 2.0 litri şi cu patru cilindri în linie, motorul are să ofere 408 CP la 6.750 rpm şi 500 Nm la 5.000 rpm. În funcție de situație, sistemul oferă, pentru scurt timp, un impuls suplimentar de 14 CP prin intermediul demarorului-generator cu o curea (RSG). Respectiv, unitatea de propulsie este şi una de tip mild hybrid, asigurând şi funcţii precum gliding, recuperare şi start-stop.
 • Sedanul prinde prima sută în 4.6 secunde, iar break-ul în 4.7 secunde. Viteza maximă este limitată în ambele cazuri la 250 km/h, dar un opţional AMG Driver’s Package permite mutarea limitatorului la 265 km/h. Pentru ambele modele se declară un consum mixt în ciclu WTLP de maximum 9.2 litri/100 km.
 • Cutia de viteze este un AMG SPEEDSHIFT MCT 9G, în care un ambreiaj umed înlocuiește convertizorul de cuplu. Software-ul calibrat elaborat asigură timpi extrem de scurti de schimbare a treptelor, precum și coborâri multiple rapide, dacă este necesar. În plus, funcția intermediară de accelerație în modurile de conducere Sport și Sport+ oferă o experiență deosebit de atrăgătoare din punct de vedere emoțional la schimbarea vitezelor. Există și funcția RACE START, care asigură o accelerație optimă de pe loc.
 • Tracțiunea integrală permanentă AMG Performance 4MATIC oferă o distribuție a cuplului specifică AMG între osii: 31% pe faţă şi 69% pe spate.
 • Modelele se mai oferă cu cinci moduri de conducere în cadrul sistemului AMG DYNAMIC SELECT (Slippery, Comfort, Sport, Sport + şi Individual). Dispun și de sistemul integrat de control dinamic al conducerii AMG DYNAMICS, în calitate de componentă a programelor de conducere AMG DYNAMIC SELECT. Acest lucru îmbunătățește funcțiile de stabilizare ale programului electronic de stabilitate ESP cu intervenții pentru a adăuga agilitate caracteristicilor de direcție și funcții suplimentare ESP.
  • În modul Individual se deschid setările Basic, Advanced şi Pro pentru AMG DYNAMICS.
  • Iar ESP-ul poate fi reglat în trei etape: On, Sport şi Off.
 • Suspensia AMG RIDE CONTROL cu arcuri din oțel şi cu sistem de amortizare adaptiv pentru fiecare roată vine standard.
 • Sistemul de direcție cu parametri AMG în trei trepte dispune de un raport de geometrie variabilă a direcției, care se adaptează la programul de conducere selectat.
 • Standard au şi direcţie pe puntea din spate. Roțile din spate se rotesc în direcția opusă roților din față la viteze de până la 100 km/h cu maximum 2.5 grade. La viteze de peste 100 km/h, roțile din spate se rotesc în paralel cu roțile din față până la maximum 0.7 grade. Unghiul lor de întoarcere variază în funcție de setarea AMG DYNAMICS. Răspunsul direcției pe puntea din spate depinde şi de programul de conducere AMG DYNAMIC SELECT selectat.
 • Sistemul de frânare sport AMG cu etriere de frână argintii și inscripție neagră AMG, conţine discuri de frână ventilate intern și perforate de 370×36 mm cu etriere fixe din aluminiu cu 4 pistoane pe puntea față, iar discuri de 320×24 mm cu etriere flotante din aluminiu cu un singur piston se află în spate.
 • Sistemul de evacuare AMG, cu supape controlate de gazul de eşapament, produce un nivel de zgomot în funcție de programul de conducere selectat. Pentru pasageri, plăcerea de a asculta poate fi sporită și mai mult prin adăugarea opțiunii AMG Real Performance Sound. Sunetul real al motorului este captat de un senzor din sistemul de evacuare și introdus în interior pentru o experiență sonoră deosebit de emoționantă.
 • Exteriorul maşinilor prezintă grila de radiator specifică AMG, barele de protecţie AMG, un difuzor posterior, terminaţii de eşapament rotunde şi jante de 18 inci, printre altele. Opţionale sunt jante de 19 sau 20 inci.
 • Interiorul conţine elemente precum scaunele AMG cu un aspect distinctiv al tapițeriei și husele din piele artificială ARTICO/microfibră MICROCUT în negru cu cusături contrastante roșii, alături de centuri de siguranță roșii. 
  • Alte opțiuni includ huse pentru scaune din piele și piele Nappa. 
  • La acestea se adaugă și volanul AMG Performance din piele Nappa, cu secțiunea inferioară aplatizată, perforată în zona de aderență și cu padele din aluminiu de culoare argintie. Cele două butoane rotunde AMG pe volan permit operarea rapidă și fără greșeală a diferitelor funcții dinamice de condus și a programelor de conducere AMG DYNAMIC SELECT. 
  • Panoul de bord și liniile de centură sunt tapițate cu piele artificială ARTICO cu cusături roșii.
  • Atmosfera sportivă-luxoasă este completată de pedalele sport AMG, covoraşe AMG şi praguri iluminate AMG.
 • Sistemul de infotainment MBUX include diverse afișaje și funcții specifice AMG: în panoul de instrumente, pe monitorul central și în head-up display-ul opțional. La aceasta se adaugă și butonul de comandă rapidă pentru programele de conducere AMG DYNAMIC SELECT. Un AMG TRACK PACE, data logger pentru utilizare pe circuite, este de asemenea integrat.

Preţul de start al modelelor nu a fost anunţat la acest moment.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata