(foto) BMW 530 GT furat, vândut printr-un anunț. Cum a luat țeapă un tânăr din Republica Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Joi, 11 aprile, în jurul orei 23:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru la control pentru a trece frontiera un cetăţean al Republicii Moldova în vârstă de 36 de ani. Acesta conducea un BMW 530d GT înmatriculat în Marea Britanie.

La controlul de frontieră s-a constatat că seria de șasiu înscrisă în certificatul de înmatriculare diferă de cea aplicată pe șasiu. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mașinii, s-au făcut verificări suplimentare în acest sens.

Și bingo! Automobilul premium figura în bazele de date ca fiind furat. Și semnalarea era introdusă de autoritățile din Marea Britanie încă de la sfârșitul lui 2022.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în cursul zilei de joi a cumpărat mașina în urma vizualizării unui anunț pe un site. A plătit 5800 de dolari și 2600 de euro și nu avea cunoștință că acesta figurează ca fiind căutat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. BMW-ul evaluat la doar 18.000 de lei românești a fost reținut.

Codul Penal român descrie această infracțiune de tăinuire în felul următor: primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaşte natura acesteia. Penalizarea poate constitui 1-5 ani de închisoare sau amendă.

Vezi și: (video) #Nu e glumă: Un tânăr de 19 ani, rugat să meargă repejor în Moldova cu un Audi A5

Cmentariile sunt închise