(video) Premieră: Noua rachetă de buzunar Mercedes-AMG A 35 4MATIC

Mercedes-AMG a dezvăluit, în sfârșit, hot-hatch-ul mult așteptat, bazat pe noua generaţie A-Class. Noul Mercedes-AMG A 35 4MATIC îşi va face debutul global în cadrul Salonului Auto de la Paris luna viitoare.

Racheta de buzunar este poziționată ca model de intrare în familia AMG şi completează un slot între modelul A 250 și viitorul A 45 4MATIC.

Automobilul se remarcă printr-un design exterior specific modelelor AMG: în faţă avem o grilă a radiatorului, tip dublă, care este finisată în culoarea silver chrome, o bară de protecţie frontală care dispune de prize de aer pe părţile laterale, iar la capătul inferior are un splitter.

Pe partea laterală vedem nişte praguri cu inserţii contrastante şi un set de jante din aliaj uşor de 18 inci (opţionale AMG de 19 inci). Corpurile oglinzilor retrovizoare şi marginile geamurilor sunt negre.

În partea posterioară a fost instalată o nouă bară de protecţie cu un difuzor finisat într-un negru lucios, care încorporează şi ieşirile pentru terminaţiile uşor ovale ale eşapamentului. Un spoiler destul de generos, stopurile fumurii şi inscripţia A 35 completează acest aspect atrăgător.

În interior, cabina este foarte asemănătoare cu cea a modelului A-Class W177, dar are un volan multifuncţional turtit în partea inferioară, o consolă centrală specifică AMG în finisaj piano și scaune sport tapiţate cu piele neagră Artico.

O tapițerie sport cu microfibră Dinamica și cusături contrastante roşii poate fi comandată opţional, iar împreună cu acestea vin centuri de siguranţă, inserţii pe bord şi pe deflectoarele sistemului de climatizare în aceeaşi culoare.

Standard se oferă Widescreen Cockpit cu două ecrane de 10.25 inci, unul dintre care afişează panoul de bord şi altul sistemul multimedia MBUX. Panoul de instrumente are trei teme, iar cel Supersport odată ce este activat, afişează un turometru digital masiv pe centru şi alte informaţii pe lângă el.

Prin intermediul meniului AMG, șoferul poate apela diverse afișe speciale, cum ar fi Warm-up, Set-up, G-Force sau Engine Data.

Sistemul AMG Track Pace, care face parte din ecosistemul MBUX, este, de asemenea, disponibil ca opțiune. Înregistrează mai mult de 80 de date specifice vehiculelor atunci când sunt conduse pe un circuit, iar acest lucru include și timpii unui tur sau a unui sector. Un timp îmbunătăţit sau mai prost decât cel anterior se indică prin culoare verde sau roşie, inclusiv pe head-up display-ul color opţional.

AMG Track Pace funcționează prin GPS și are în memorie salvate circuitele Nurburgring sau Spa Francorchamps. Harta afișată poate fi comutată de la 2D la 3D și actualizată online.

Are chiar un instructor virtual (prin intermediul funcției Augmented Reality MBUX) pentru a-l ajuta pe cel din spatele volanului să îmbunătăţească timpul de parcurgere a unui tur!

https://www.youtube.com/watch?v=eoFyPHTFDS8

Cel mai important însă, pe noul A 35 AMG, este performanţa. Sub capotă se află un nou motor M260 de 2.0 litri şi cu patru cilindri, pe benzină, cu turbo compresor twin-scroll, care produce 306 CP între 5.800-6.100 de rpm și 400 Nm cuplu între 3.000-4.000 rpm.

Puterea este trimisă spre toate cele patru roți (prin sistemul AMG Performance 4MATIC cu tracțiune integrală variabilă: tracţiune numai faţă sau o distribuție de 50:50 între axe la nevoie printr-un ambreiaj multi disc electro-mecanic) printr-o cutie de viteze AMG Speedshift cu șapte trepte şi dublu ambreiaj.

Acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza în 4.7 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h. Consumul mixt de carburant anunţat este de 7.3 litri la 100 km parcurşi.

Pentru turbo compresie se utilizează un turbo compresor twin-scroll. Acesta combină răspunsul optim la viteze reduse a motorului cu o creștere semnificativă a puterii la viteze mai mari. Carcasa turbo compresorului twin-scroll este împărțită în două conducte paralele. Împreună cu două canale separate de evacuare din galeria de evacuare, acest lucru face posibilă canalizarea gazelor de evacuare separat pe roata turbinei.

Cilindrii sunt împărțiți în două grupuri de cilindri și fiecare este direcționat spre un flux al turbinei twin-scroll. Grupurile cilindrilor sunt definite pe baza succesiunii de aprindere. Acest lucru are ca rezultat un avantaj suplimentar al tehnologiei twin-scroll, adică minimizarea efectelor adverse reciproce ale cilindrilor individuali asupra ciclului de gaz. Presiunea gazelor de eșapament este redusă, iar schimbul de gaz și eficiența motorului sunt îmbunătățite.

Standardele tehnologice ridicate ale noului motor cu patru cilindri sunt, de asemenea, subliniate de numeroase măsuri de sporire a eficienței. Acestea includ controlul variabil al supapelor CAMTRONIC, gestionarea inteligentă a temperaturii pentru motor și ulei, piezo injectoare de înaltă precizie și aprinderea prin scânteie multiplă. În producție, cilindrul brevetat CONICSHAPE reduce slăbirea internă a motorului și, de asemenea, crește eficiența.

Carterul din aluminiu turnat sub presiune ușoară, de înaltă rezistență, reduce greutatea autovehiculului, lucru care contribuie foarte mult la dinamică.

În ceea ce privește transmisia, rapoartele de transmisie au fost configurate pentru o “accelerație foarte spontană” în tot intervalul de viteză și oferă o schimbare rapidă fără pierderi de putere în timpul deplasării.

Standard pentru A 35 AMG este funcția Race-Start, care garantează o acceleraţie maximă de pe loc. Pentru entuziaști, există padele de comutare a treptelor în spatele volanului.

Sistemul AMG Dynamic Select conţine cinci moduri de rulare: Comfort, Sport, Sport+, Individuale și Slippery. Ultimul este pur și simplu un program care este optimizat pentru suprafețe alunecoase, când este necesară o putere redusă.

Printre alte dotări se numără mecanisme de frânare cu discuri de 350 de mm şi patru pistoane în etrierele faţă, şi 330 de mm şi un singur piston în etrierele spate. Dimensiunile discurilor de frână sunt identice cu precedentul A 45 AMG. Toate sunt ventilare intern şi perforate pentru a asigura o mai bună răcire, în plus pentru a diminua formarea prafului de frână. Etrierele sunt vopsite într-o culoare argintie şi au inscripţii negre AMG.

Standard se mai oferă o suspensie AMG RIDE CONTROL cu o construcţie McPherson pe puntea din faţă şi una multi link pe spate. Opţional se pot comanda amortizoare adaptive cu trei moduri de funcţionare.

Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament include supape active care sunt controlate automate în funcţie de regimul de rulare.

Vânzările noului A 35 AMG vor începe în octombrie 2018, iar lansarea pe piață va avea loc în ianuarie 2019 în Europa de Vest.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/