(video) Premieră: Noul Audi A1 citycarver – cel mai accesibil cross hatchback al mărcii

Audi s-a gândit cum să facă noua generaţie A1 mai atractivă şi mai populară decât oricând. În acest sens lansează o primă versiune derivată, numită citycarver, care transformă acest hatchback în unul cu proprietăţi de crossover urban. Ideea este interesantă pentru că noul model are şi abilităţi necesare pentru ieşiri în off-road.

Noul A1 citycarver măsoară în lungime 4.04 metri şi este făcut pe baza modelului A1 Sportback. Automobilul a primit un nou bodykit, dar şi o suspensie care i-a mărit garda la sol cu 35 de mm. Ultima cifră poate fi şi mai mare dacă se aleg roţi cu jante de 16-18 inci.

Aspectul exterior este unul robust, pregătit pentru off-road. Automobilul are un nou bodykit, o grilă mare şi octogonală Singleframe care aminteşte de cea de pe modelele Q şi care este vopsită standard într-un negru mat. Barele de protecţie au fost reproiectate şi conţin inserţii în nuanţa oţelului inoxidabil, iar arcurile roţilor dispun de nişte bosaje vopsite într-o culoare contrastantă. Noul A1 citycarver mai poate fi deosebit uşor de un A1 obişnuit prin cele două sloturi caracteristice de deasupra grilei radiatorului.

Paleta de culori include nouă opţiuni diferite. Pentru contrast se oferă un acoperiş finisat fie în Mythos black metallic sau Manhattan gray metallic. Un black styling package transformă atașamentele din secțiunea inferioară a corpului, care vin standard în nuanțe gri sau în cea a oțelului inoxidabil, într-un negru adânc.

În interior, designul și panourile de control orientate spre șofer intră într-o simbioză perfectă. De exemplu, panoul de bord digital formează un tot întreg cu deflectoarele de aer. Acestea din urmă, alături de consola de pe tunelul central şi panourile uşilor pot fi finisate în culorile mint, copper, orange sau silver-gray. Linia S mai oferă suplimentar nuanţa structured gray.

În plus față de echipamentul de bază de la interior, există alte trei linii de echipamente puse la alegere: advanced, design selection şi S line. Ultima oferă clienților posibilitatea de a alege între huse pentru scaune într-o combinaţie de pânză/piele sintetică sau Alcantara/piele sintetică. Selecția de design interior mai include un pachet de iluminare ambientală/conturată.

Noul Audi A1 citycarver oglindește un A1 Sportback printr-un interior generos și un compartiment de depozitare a bagajelor cu un volum de 335 litri. Același lucru este valabil și pentru dotările standard și opționale, inclusiv farurile full LED cu indicatori dinamici pentru stopuri. Pachetul S line mai pune pe maşină un spoiler în capătul acoperişului şi jante mai largi.

Automobilul nu ar fi un cross hatchback fără intervenţii şi la suspensie. Cu un opţional Dynamic package, pe lângă o suspensie cu amortizoare adaptive se mai oferă discuri de frână cu etriere de culoare roşie, sistem Audi drive select (cu modurile auto, dynamic, efficiency şi individual), un actuator de sunet pentru eşapament şi jante de până la 18 inci.

Noul Audi A1 citycarver poate fi comandat începând din luna august și va ajunge în showroom-urile europene din toamna acestui an. Tot la sfârşit de vară va fi anunţat şi preţul de start, care nu va fi mai mic de 25.000 de euro la sigur.

La momentul lansării pe piaţă Audi va introduce edition one, o ediţie specială vopsită în arrow gray sau pulse orange, cu jante de 18 inci. Mai multe elemente de pe caroserie vor fi finisate în culoare neagră, inclusiv inelele logoului, iar farurile şi stopurile vor fi fumurii. Acoperișul și carcasa oglinzilor retrovizoare la fel vor fi finisate în culori contrastante. O pereche de autocolante cu logoul edition one în culoare matt silver shade vor împodobi flancurile. Interiorul este realizat pe baza echipamentului care îl conţine S line, cu accente în culoare portocalie sau argintie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/